Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for December 20th, 2017

1330 Brook in KANSAS by Studio 804 Inc.

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: Studio 804 Inc.

1330 Brook Street house is the latest example of Studio 804’s mission to build creative sustainable housing in established, but marginal urban neighborhoods. 1330 Brook Street is convenient to the vibrant cultural district of downtown Lawrence and to the public transportation system and the bike trails that link the town. It is less than a block from the East Lawrence Recreation Center which offers a wide variety of services and is across the street from Brook Creek Park and its open green spaces, playgrounds and large mature trees.

Image Courtesy © Corey Gaffer

  • Architects: Studio 804 Inc.
  • Project: 1330 Brook
  • Location: KANSAS, USA
  • Photography: Corey Gaffer

(more…)

The Ancient Party Barn in Folkestone, United Kingdom by Liddicoat & Goldhill

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: Liddicoat & Goldhill 

The design eschews the language of the typical barn conversion, instead making the cluster of historic agricultural buildings into an atmospheric getaway for relaxing and gathering.

Our clients, a fashion designer & a digital designer, are avid collectors of reclaimed architectural artefacts. Together with the existing fabric of the barn, their discoveries form the material palette. The result – part curation, part restoration – is a unique interpretation of the 18th Century threshing barn, a building type that often engenders a uniformity of approach when converted.

Image Courtesy © Will Scott

  • Architects: Liddicoat & Goldhill
  • Project: The Ancient Party Barn
  • Location: Folkestone, United Kingdom
  • Photography: Keith Collie And Will Scott
  • Client: John Sinclair (UsTwo) and Deborah Harvey
  • Structural Engineers: Fluid Strctures
  • Total Construction Cost: £480,000
  • Gross Internal Floor Area: 213m2
  • Completion Date: Winter 2014
    (more…)

I Love Street Folly in Gwangju, South Korea by MVRDV

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: MVRDV 

MVRDV realised I LOVE STREET in collaboration with students of the Seosuk Elementary School as one of the third edition of the Gwangju Folly The 960m2 permanent intervention explores how architecture contributes to urban regeneration by playing both decorative and functional roles in public spaces. The project was conceived in a participatory process.

Image Courtesy © Gwangju Biennale Foundation

  • Architects: MVRDV
  • Project: I Love Street Folly
  • Location: Gwangju, South Korea
  • Photography: Gwangju Biennale Foundation
  • Client: Gwangju Biennial Foundation
  • Size and Programme: 960m2 public square
  • Design: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries Design Team: Winy Maas, Wenchian Shi, Kyosuk Lee with Dongmin Lee, Bowen Zhu and Sen Yang Partners
  • Construction: Gongjeong Construction co.

(more…)

Hub Board Game bar in Wuhan, China by Wuhan pures design limited company

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: Wuhan pures design limited company

This project locates at the Jianghan Road, Wuhan,China. It is a BG (Board Game) bar, and also provides light meal and coffee. HUB is the name of this bar, and it is also its brand culture, aiming at offering a communicative and free space for consumers. By analyzing different kinds of Board Game, such as chess games, strategy games, thematic games, etc, we consider the whole place as a game arena and each consumer will play a role in it. Our design enables each consumer to find his own unique position in the bar. Each unique position is connected which forms a huge net. Everyone in this net can observe, communicate and take part in others’ activities. Briefly speaking, consumers are playing games, and they themselves are in the game, too. This is the aim of HUB.

Image Courtesy © xiaokai Zhang

  • Architects: Wuhan pures design limited company
  • Project: Hub Board Game bar
  • Location: Wuhan, China
  • Photography: xiaokai Zhang
  • Software used: SketchUp
  • Lead Architects: tianyu Xiong & xiaokai Zhang
  • Completion Year: 2017
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 430㎡

(more…)

bistro La vie in Aichi, Japan by iks design

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: iks design 

For a casual French bistro, an interior design with comfort and a proper sense of tension was pursued.

Only materials such as brass, thick solid wood, and antique scaffold planks – those that would have enhanced characteristics as they age – were used for finishes. Brass was used as eye-catchers for lights, hanger pipes, furniture knobs and handles, window frames, decorative screws, etc., in order to provide gorgeousness to the interior. The antique scaffold planks add a casual atmosphere to the space, preventing it from being too sophisticated.

Image Courtesy © 329 photo studio

  • Architects: iks design
  • Project: bistro La vie
  • Location: Nagoya, Aichi, JAPAN
  • Photography: 329 photo studio
  • Area: 66 sqm
  • Project year: 2017

(more…)

Capela Jesus Mestre in Lisbon, Portugal by site specific – arquitectura, lda

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: site specific – arquitectura, lda

The project was developed in the context of a close relationship between the Religious Congregation and the studio, which had its beginning with the renewal of Paulistas bookstores and has been developed over time, with the aim of reactivating some community assets together with the need to modernize the image of its commercial department.

Image Courtesy © do mal o menos . Eduardo Nascimento / João Fôja

  • Architects: site specific – arquitectura, lda
  • Project: Capela Jesus Mestre
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: do mal o menos . Eduardo Nascimento / João Fôja
  • Client: Instituto Missionário Pio Sociedade de São Paulo
  • Area: 350 m2
  • Year: 2015

(more…)

3DS Culinary in Hollywood, California by Oyler Wu Collaborative

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: Oyler Wu Collaborative

3DS Culinary is a creative laboratory that is situated at the confluence of technology and the culinary arts.  Dedicated to experimentation and collaboration between designers, chefs, and artists, the new 3DS Culinary space, located on Melrose Avenue in Hollywood, CA, is a direct reflection of the company’s innovative ethos.    Located in a 1928 Neoclassical Bank building, the architects, Oyler Wu Collaborative stripped the interior volume down to its most basic elements, leaving only the concrete vault, masonry exterior walls, and the exposed steel roof trusses that once hung a coffered ceiling.  Inside the open volume, a hyper-modern interior sits in stark contrast to the rawness of the original building.

Image Courtesy © Scott Mayoral

  • Architects: Oyler Wu Collaborative
  • Project: 3DS Culinary
  • Location: Hollywood, California, USA
  • Photography: Scott Mayoral
  • Project Team (Design and Fabrication): Dwayne Oyler, Jenny Wu, Lung Chi Chang, Harrison Steinbuch, Hans Koesters, Yaohua Wang, Sanjay Sukie, Zack Matthews, Po Yao Shih, Tony Morey, Joshua Ehrlich, Junda Xiang, Sebastian Medina, Jacques Lesec, Albert Chavez, Kevin Murray, James Choe, Cynthia Abi-Naked, Jui Hong Weng
  • Owner: 3D Systems
  • Creative Directors: Liz and Kyle Von Hasseln
  • General Contractor: RJC Builders
  • Guardrail and CNC Fabrication Work: Oyler Wu Collaborative
  • Structural Engineering: Matt Melnyk, Nous Engineering|
  • MEP Engineering: Glumac
  • CNC Milling: Jared White at Eastbridge Studios

(more…)

The Temple House in Chengdu, China by Make Architects

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: Make Architects

Located in the heart of Chengdu – one of China’s key centres of finance and commerce – is The Temple House, a historically-rich hotel that opened in July 2015. Designed by Make Architects for Swire Hotels, The Temple House is the third hotel in Swire’s flourishing House Collective portfolio, following The Upper House in Hong Kong and The Opposite House in Beijing.

Image Courtesy © John Madden

  • Architects: Make Architects
  • Project: The Temple House
  • Location: Chengdu, China

(more…)

Glamping on the Rock in Seoul, South Korea by ArchiWorkshop

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: ArchiWorkshop 

Ga-Pyeong region is located outskirts of Seoul. The site is famous for Arboretum, pine forest and mountains with rocks. The project embraces these characters of region. Likely, to other places, pine trees and large Rocks were easily found on the site. We pursue to express the atmosphere of the site character on our master plan. When people visit the site, they should experience the nature as itself and should not be disturbed by destructed nature. The site is located on the edge of pine forest, which has slope height difference of 25 meters from the south to north end. Area for glamping is on nature side. The buildings are positioned on the road side, as if they protect the camp site.

Image Courtesy © June-Young Lim

  • Architects: ArchiWorkshop 
  • Project: Glamping on the Rock
  • Location: Ga-Pyung, Gyung-Gi-State, Seoul, South Korea
  • Client: Glamping on the Rock
  • Photography: June-Young Lim
  • Project architects: Hee-Jun Sim, Su-Jeong Park
  • Team: YooMi Chae
  • Completion date: April. 2016

(more…)

Lakeway Residence in Texas by Clark | Richardson Architects

Wednesday, December 20th, 2017

Article source: Clark | Richardson Architects

The Lakeway Residence is a contemporary luxury home located in Lakeway, Texas, nestled in the rolling Central Texas Hill Country. This 4 bedroom, 4 bath residence is positioned on a gently sloping site oriented toward distant views that emerge as the treetops descend down the hillside. The double courtyard parti frames outdoor spaces both to the North and South of the residence. To the North, a drive court allows ample space for vehicular access while setting the main entry and massing off as a composition. Passing through the foyer, the high-ceiling living room opens West to a formal dining area and gourmet kitchen on an axis transverse to the courtyard parti. Continuing to the South, 10’ double sliding glass doors open softly to a large pool deck wrapped by the main spaces of the first floor. The long open floor plan, tall ceilings with ample glazing, and the courtyard parti all work in harmony with passive solar principles and prevailing breezes to allow for an efficient green design.

Image Courtesy © Piston Design and Paul Finkel

  • Architects: Clark | Richardson Architects
  • Project: Lakeway Residence
  • Location: Lakeway, Texas, USA
  • Photography: Piston Design, Paul Finkel
  • Software used: Autocad, SketchUp Pro, Maxwell Render
  • Landscape Design: Yarrow Landscaping
  • Project Team: Edward Richardson AIA, April Clark AIA, John Vesel
  • Builder: Peak Design Build LLC, Todd Fletcher
  • Project Area: 4370 Conditioned SF

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise