Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Skechers TR – Lounge and Meeting Area in İstanbul, Turkey by Zemberek Design

 
January 5th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Zemberek Design

The place is used as the lounge, reception, waiting and meeting area of the building which is based within the headquarters of an international shoe brand’s distributor company in Turkey.

Image Courtesy © Safak Emrence

  • Architects: Zemberek Design
  • Project: Skechers TR – Lounge and Meeting Area
  • Location: Ortaköy, Beşiktaş, İstanbul, Turkey
  • Photography: Safak Emrence
  • Design Team: Basak Emrence, Safak Emrence, Ece Ilgin Avci, Cansu Sezer, Pınar Sunbul
  • Client: Olka Spor Malz. Tic. A.Ş.
  • Project Area: 130 m²
  • Design and Construction Year: May-September / 2015

Image Courtesy © Safak Emrence

The main meeting room is positioned in a pretty lightened side of the building which faces the view. The perception in the entrance area was quite critic in terms of being the first volume that the visitors encounter with the building. An axis that defines an intense experience is fictionalised which welcomes the visitors from the relatively dark and small entrance area and carries them to the more lightened and wide meeting room’s side. It was only possible for this axis to be fluid and uninterrupted form with a curvilinear touch, based upon the physcical conditions of the building like existing bearing walls. A seperator wall, refers to brand’s dynamic and comfortable style, is designed by stretching fabric between curvilinear profiles positioned to the floor and the ceiling in different projections. The ropes placed on fabric layer created a perception which varies due to different lighting circumstances. The path, defines passing space, offers visitors an experience with it’s form reminding a canyon which they come across to the meeting room and the view surprisingly by tightening in the passage point after the entrance area.

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

An iron unit with strict lines is designed for the peception desk which contrasts with the curvilinear form. The space, left out of the curvilinear seperator layer, is designed as the waiting, resting and the lounge area where the visitors and company employees can make their small meetings. In this section, adopted an approach for the users to move away from the work oriented concept throughout the building and to spend some joyous time in a cosy environment.

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Safak Emrence

Image Courtesy © Zemberek Design

Related posts:

Tags: ,

Categories: Headquarters, Lounge, Meeting House, Offices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise