Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April, 2018

The New Padel Pavillion in Curitiba, Brazil by Saboia+Ruiz Arquitetos

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Saboia+Ruiz Arquitetos 

The New Padel Pavillion softens with its presence the material frontiers between public and private space at the Parolin neighborhood in Curitiba, Brazil. This is specially noticed during the day, due to the players flows around the club headquarters, or during the evening, when the pavilion acts as a significant, LED light, urban lamp. The physical impermeability, common to massive private sport pavilions, is reduced in this project for the simplicity of its architectonic strategy based in three elements: limits defined by green walls, base in podium and encasement as a suspended box.

Image Courtesy © Alexandre Kenji Okabaiasse

  • Architects: Saboia+Ruiz Arquitetos
  • Project: The New Padel Pavillion
  • Location: Curitiba – Paraná, Brazil
  • Photography: Alexandre Kenji Okabaiasse, Alexandre Ruiz
  • Client: Clube Curitibano
  • Team: Alexandre Ruiz, Thais Saboia, Rodrigo Vinci, André Bihuna, Haraldo Hauer, Bruno Niepsui.
  • Structure Eng: Ricardo Henrique Dias, Eng. Norimasa Ishikawa
  • Area: 1580.0 sqm
  • Project Year: 2017

(more…)

Embassy of Egypt in Lisbon, Portugal by PROMONTORIO

Sunday, April 29th, 2018

Article source: PROMONTORIO

Located in Lisbon’s affluent quarter of Restelo, the new Embassy of Egypt stands on a plot in Avenida Dom Vasco da Gama which is typologically characterized by a string of large freestanding villas of the 1940s and 50s, many of which have been gradually been converted into diplomatic representations.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: PROMONTORIO
  • Project: Embassy of Egypt
  • Location: Avenida Dom Vasco da Gama, Lisbon, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Software used: ArchiCAD
  • Client: EBFA (Egyptian Building Fund Authority)
  • Plot Area: 1,359 sq.m
  • Gross Floor Area: 1,510 sq.m
  • Project Status: 2010 (shortlist competition, 1st-prize) – 2017 (built)

(more…)

Sonastério in Belo Horizonte, Brazil by João Diniz Architecture Ltda

Sunday, April 29th, 2018

Article source: João Diniz Architecture Ltda

Early in 2015 Bruno Barros a young musician/ engineer completing his education at the Musicians Institute in Hollywood, CA. decided to create a destination studio in Belo, Horizonte. His family retained famed Brazilian architect João Diniz to design a luxury home overlooking the Minas Gerais mountain range. Barros knew it was critical for the architect and the acoustician/studio designer to begin their collaboration at the earliest planning phase to insure the studios optimal acoustic environment. Henrique Portugal, keyboard player for top Brazilian band Skank, recommended Belo Horizonte-based WSDG Walters-Storyk Design Group partner/director of design (and Latin Grammy Award-winning producer/engineer) Renato Cipriano to Barros, and the wheels were put in motion. Construction began in 2015 and the studio opened in late 2017.

Image Courtesy © João Diniz Architecture Ltda

(more…)

Sky Cellar’ on the top floor of a Beijing, Office Tower in China by Superimpose Architecture Design Studio Limited

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Superimpose Architecture Design Studio Limited

Superimpose designed an exclusive members club and hidden wine cellar for a wine enthusiast. The project is situated at the top floor of one of Beijing’s newest and most high-end tower developments, the Genesis Community. Genesis Beijing is a mixed-use development combining a hotel, offices, gardens and a museum by Japanese Architect Tadao Ando. The members club will only be accessible to a private and selected group of members.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose Architecture Design Studio Limited
  • Project: Sky Cellar’ on the top floor of a Beijing, Office Tower
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Autocad
  • Partners Superimpose: Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Huimin Xie, Yujia Deng, Xiaoyu Xu, Casper Kraai.
  • GFA: 203 sqm

(more…)

Cambie Fire Hall No. 3 and BC Ambulance Services Station in Richmond, Canada by Assembly Architecture and S2 Architecture

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Assembly Architecture and S2 Architecture

Designed by Assembly Architecture and S2 Architecture, the new 2,425 square metre Cambie Fire Hall No. 3 and Richmond North Ambulance Station provides the City of Richmond with a state-of-the-art facility for some of Canada’s bravest first responders. This health + public safety building sets a new precedent in the province by integrating fire-rescue and ambulance services into one facility in a major urban centre.

Front Elevation, Image Courtesy © Assembly Architecture and S2 Architecture

  • Architects: Assembly Architecture and S2 Architecture
  • Project: Cambie Fire Hall No. 3 and BC Ambulance Services Station
  • Location: Richmond, British Columbia, Canada
  • Photography: Sunny Jhooty
  • Project Size: 2425 m2
  • Site Size: 5473 m2
  • Building Levels: 3
  • Completion Date: 2018

(more…)

Atelier_142 in Paris 14e, France by Atelier Wilda architect

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Atelier Wilda architect 

The project consists of the renovation of the old painter Pierre Lemaire’s studio (1920-2007), in order to create a minimalist loft in the heart of Paris. The entire existing interior design and the slab was demolished, only the load-bearing walls and the roof were preserved. It is originally a large volume in openspace in which the client wants to create a housing necessarily involving the partitioning of spaces. However, neither the client nor the architect are willing to sacrifice the spatial quality of the workshop. The project consists in revealing the entire volume by the demolition of the ceilings and household many holes in the internal partitions so that at any point of the housing can perceive the entire volume and thus retain the feeling of space. The light floods this beautiful volume with its large glass façade (10 linear meters) and generous roof windows. In order to amplify the sense of space the project presents little variation of color and materials. White walls highlight the wooden elements (beech) that soften and warm the light. As it is a small area, the custom furniture has been designed to the smallest detail in order to optimize all possible storage spaces while adapting perfectly to the uses. In response to the client who wanted an extra room despite the small area, the architect proposed a very bright cabin perched at the top of the volume with a bird’s eye view of the living room. It has a workspace with storage and a fold-away desk and a large bed for two people.

Image Courtesy © David Foessel

  • Architects: Atelier Wilda architect (Willy Durieu)
  • Project: Atelier_142
  • Location: Paris 14e, France
  • Photography: David Foessel
  • Client: Christine Lesoin
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 45m²
  • Completion Year: 2017

(more…)

Oslo Airport City in Norway by Haptic Architects and Nordic – Office of Architecture

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Haptic Architects and Nordic – Office of Architecture

Norwegian practices Haptic Architects and Nordic – Office of Architecture have today unveiled their winning designs for the masterplan of Oslo Airport City (OAC), a new model for a sustainable smart city located adjacent to Oslo Airport.

Image Courtesy © Forbes Massie Haptic Architects and Nordic – Office of Architecture

(more…)

Holm Place in Hampshire, England by OB Architecture

Sunday, April 29th, 2018

Article source: OB Architecture 

Holm Place is a new dwelling in the rural village of South Warnborough, Hampshire, UK. Planning permission was granted in August 2014, and the project was completed in July 2017.

The 0.12 hectares site is located in the upper garden of Manor Court, a 17th century Grade II listed building which is situated in the South Warnborough Conservation Area.

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture (James Chapman)
  • Project: Holm Place
  • Location: Hook, Hampshire, England
  • Photography: Martin Gardner
  • Budget: £1.6 m
  • Net Internal Floor Area: 347 sq. m.
  • Gross Internal Floor Area: 399 sq. m.
  • Start on Site Date: May 2016
  • Completion: July 2017

(more…)

Huayue Court in Shanghai, China by Golucci Interior Architects

Sunday, April 29th, 2018

Article source: Golucci Interior Architects

Delightful weather and beautiful prospects, which is used to describe Huayue Court.

The first time you step into Huayue Court, I am sure that you will be attracted by this fresh and pure blue, even cannot imagine this is a Chinese restaurant. However, who said Chinese restaurant could not be so beautiful? From ingredients to dishes, from the design to decoration, Huayue Court always interprets a new Chinoiserie restaurant.

Image Courtesy © Luluxi

  • Architects: Golucci Interior Architects
  • Project: Huayue Court
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Luluxi
  • Client: Huayue Court Peking Duck Restaurant
  • Designer Team: LEE Hsuheng , ZHAO Shuang ,Zhang Chao
  • Area: 800㎡
  • Completion Date: November 2017

(more…)

House in Miyamoto, Japan by Tato Architects / Yo Shimada

Friday, April 27th, 2018

Article source: Tato Architects / Yo Shimada

At this house – a residence designed for a family of three and their many belongings – the client requested that the members of the family can feel close to each other regardless of where they are in the house. Moreover, private rooms were not needed because they feel that it is lonely to withdraw into one’s space, and storage space was also unnecessary because they did not want to tuck things away. As a result of trying to find a form that allows the whole house to feel like one room while securing sufficient space for their belongings at the same time, we proposed a design to connect the flooring with a height difference of 700 mm, where the different levels can be used as tables and shelves. The floors build up as two spiral shapes, joins at the living room, and then separate into two again before arriving at the rooftop deck. By using this combination of two spirals, we were able to create multiple paths inside the house that allows different room compartments and changes in the circulation, equipping the house to be able to accommodate changes in the lifestyle of the client.

Looking towards Floor 5 from the Dining area; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

  • Architects: Tato Architects / Yo Shimada
  • Project: House in Miyamoto
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Shinkenchiku Sha
  • Team: Yo Shimada, Nobuhiko Sato, Koji Hoshiyasu
  • Site Area: 128.19㎡
  • Building Area: 49.73㎡
  • Total Floor Area: 94.49㎡

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise