Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 1st, 2018

Streetlight Tagpuro in Tacloban, Philippines by Eriksson Furunes Architecture, Leandro V. Locsin Partners & Boase

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com 

With the increase of natural and man-made disasters around the globe, it becomes increasingly important to understand how architects, and architecture, can contribute to post-disaster reconstruction efforts. While there is an argument that architects are the least people needed in this scenario, a collaborative process of planning, designing and building can enable those affected by the disaster to have a say in the processes that eventually affect them. Streetlight Tagpuro is a collaborative design and build process that began 3 years before the strongest typhoon to ever hit land devastated Tacloban city in the Philippines, and the 3 years of reconstruction that followed.

The doors, when fully opened, allow ventilation and strong winds to pass through without damaging the building, Image Courtesy © Alexander Eriksson Furunes

  • Architects: Eriksson Furunes Architecture, Leandro V. Locsin Partners & Boase
  • Project: Streetlight Tagpuro
  • Location: Tacloban, Philippines
  • Photography: Alexander Eriksson Furunes
  • Software used: Autocad
  • Client: Streetlight Inc
  • Team: Miko Verzon, Aldo Mayoralgo, Pierre Go, Sai Cunanan, JP Dela Cruz, Kurt Yu, Jiddu Bulatao, Otep Arcilla, Mark Docdocos, BJ Adriano, Gela Santos, Matt Varona & Pebbles Miranda, Zoe Watson, Laura Lim Sam, Christian Moe Halsted, Rebecka Casselbrant and Lise Berg
  • Lead Architects: Alexander Eriksson Furunes & Sudarshan V. Khadka
  • Lead Engineer: Jago Boase
  • Area: 1,200sqm
  • Completion Year: 2016

(more…)

Coachella Valley High School Agriculture + Natural Resources Academy in California by PJHM Architects

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

PJHM Architects have designed an agricultural educational facility for the Coachella Valley Unified School District. Intense climate mitigation and the revitalization of an agricultural community define the Agriculture + Natural Resources Academy (Ag+NRA). PJHM have taken a collaborative approach with the District, nonprofits, and local industry leaders to set the school’s long-term vision, tailoring its campus to suit the growing need for agriculturally based curriculum. This project will also provide a joint-use haven for a roster of local farms.

CVHS Agriculture + Natural Resources – Plaza, Image Courtesy © PJHM Architects

  • Architects: PJHM Architects
  • Project: Coachella Valley High School Agriculture + Natural Resources Academy
  • Location: California, USA
  • Client: Coachella Valley Unified School District

(more…)

The Wooden Wing in Lac-Supérieur, Canada by yiacouvakis hamelin, architectes

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

The Wooden Wing is a large cottage on the shores of Lac Supérieur, in Quebec’s Laurentians.

The house is perched on a sizeable outcrop of granite bedrock, giving it a commanding yet intimate view of the lake and Mont Tremblant, on the other side.

The living spaces sit on a large, semi-polished concrete slab raised slightly above the natural outcrop, putting the house in close contact with its natural surroundings, from which it is separated by distinctive clear glass walls.

Image Courtesy © David Marien-Landry

  • Architects: yiacouvakis hamelin, architectes
  • Project: The Wooden Wing
  • Location: Lac-Supérieur, Canada
  • Photography: David Marien-Landry
  • Design Team: Karl Choquette, Marie-Claude Hamelin, Étienne Sédillot, Loukas Yiacouvakis
  • General Contractor: Construction Pascal Rondeau
  • Floor Space: 325 m²
  • Built: 2015

(more…)

Slack Toronto Office in Canada by DUBBELDAM Architecture + Design

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com 

Slack, the world’s fastest growing tech company in history, is a San Francisco based startup offering a revolutionary team communication app for business. After just a handful of years, the company had already opened offices around the globe including Vancouver, New York, Melbourne, London, and Dublin. Each office occupies a former industrial building with interiors that honour the property’s legacy, renew its productivity, and reflect Slack’s values of empathy, solidarity, and craftsmanship.

Industrial felt lines the wall and ceiling of the reception area in a striated pattern by Felt Studio. The lowered ceiling offers a more intimate and welcoming area for guests, who are greeted by the custom faceted reception desk, the company logo, a television showcasing the company’s latest flattering “love tweets,” and seating by Bensen and Normann Copenhagen, Image Courtesy © Shai Gil

  • Architects: DUBBELDAM Architecture + Design
  • Project: Slack Toronto Office
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Shai Gil
  • Project Team: Heather Dubbeldam, Scott Sampson, Andrew Snow
  • Size: 23,000 s.f.
  • Completion: 2017

(more…)

104 Social Housing and Home Ownership in Ivry-sur-Seine, France by aEa, agence Engasser+associés

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

Located on a plot of land in Ivry-sur-Seine and close to the river, this 104-unit project had to adapt to the physical constraints of its environment while enhancing the brief with added value. Composed of three apartment buildings, two of which are for private ownership and the third for social housing, the buildings stand in a verdant environment with a landscaped inner garden, visual openings onto the Seine and roof terraces enhanced by flower- and kitchen-gardens open to everyone.

Arranged in a staggered design, the three buildings are broken down into varying volumes, materials and tones so as to create variations of scale and embellish them with slimmer lines.

A dense, urban project that the agency has transformed with panache into a habitat favourable to encounters and conviviality in a bucolic setting.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: aEa, agence Engasser+associés
  • Project: 104 Social Housing and Home Ownership in Ivry-sur-Seine
  • Location: Ivry-sur-Seine, France
  • Photography: Mathieu Ducros, Michel Denancé, GCC Habitat
  • Client: Quartus Résidentiel,
  • Budget: 11.7 M € HT
  • Area: 6,920 m² SHAB – 7,550 m² SP
  • Project year: 2017

(more…)

National Bank’s Dynamic New Workspace in Montréal, Canada by VAD DESIGNERS D’ESPACES

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

VAD Designers d’espaces—in collaboration with National Bank’s Premises Department—developed and orchestrated a new dynamic workspace concept at the financial corporation’s current head offices. The project, which introduces new ways of working, is gradually unfolding across the floors of the National Bank Tower, located at 600 de la Gauchetière.

Large communal table with a view on the library, that features a stylized mural of Montreal’s cityscape, Image Courtesy © Stéphane Brügger

  • Architects: VAD DESIGNERS D’ESPACES
  • Project: National Bank’s Dynamic New Workspace
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Stéphane Brügger
  • Size: Over 100,000 sq ft.
  • Completion: 2018

(more…)

Minimalist Opulence in Dubai, United Arab Emirates by EDGE

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

Located less than 150 metres from the beach at the prestigious Jumeirah Beach Residence in Dubai, the flagship project sets a new standard for luxury in the Persian Gulf region. The design principles behind the building are guided by two main goals: waterfront views and spatial clarity.

The waterfront views are special because they will be visible from every room in every unit. Residents will look out over Dubai’s iconic landmarks, including Skydive Dubai, Palm Island, Blue Waters Island and Ain Dubai. This guiding principle gives added value to the land and maximizes revenue for the developer.

1/JBR Street view, Image Courtesy © EDGE

  • Architects: EDGE
  • Project: Minimalist Opulence
  • Location: Dubai, United Arab Emirates

(more…)

Binh House in Ho Chi Minh, Vietnam by VO TRONG NGHIA ARCHITECTS

Sunday, April 1st, 2018

Article source: VO TRONG NGHIA ARCHITECTS 

Under the rapid urbanization, cities in Vietnam have diverged far from their origins as low density tropical green space. Newly developed urban areas are losing their connection with nature. Binh house is one project in the “House for Trees” series, a prototypical housing design, providing green space within high density neighborhood.

The Inhabitants is a family of three generations. Therefore, the challenge is to create spaces which allow its residents interact and communicate despite their differences.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki and Quang Dam

  • Architects: VO TRONG NGHIA ARCHITECTS
  • Project: Binh House
  • Location: Ho Chi Minh, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki, Quang Dam
  • Software used: Autocad
  • Design Team: Masaaki Iwamoto, Chiang Hsing-O, Nguyen Tat Dat, Nguyen Duy Phuoc, Takahito Yamada
  • Contractor: Wind And Water House JSC
  • Site area: 321.6m2
  • Footprint: 136m2
  • GFA: 233 m2
  • Status: Built in 03.2016

(more…)

Sky House in Stoney Lake, Canada by Julia Jamrozik and Coryn Kempster

Sunday, April 1st, 2018

Article source: v2com

Negotiating the steep topography of a lake-side site, this holiday house consists of two volumes stacked on one another. The lower volume nestles into the landscape so that it is barely visible as one first approaches the house. The upper volume rests on the lower one and on a concrete pier to form both a bridge and a cantilever. This massing strategy allows for increased access and permeability of the site and emphasizes the charged relationship between the building and the ground.

View on arrival, Image Courtesy © Doublespace Photography

  • Architects: Julia Jamrozik and Coryn Kempster
  • Project: Sky House
  • Location: Stoney Lake, Canada
  • Photography: Doublespace Photography
  • General Contractor: Timberline Custom Homes
  • Structural Engineer: Jim Thomson
  • Landscape Design: Gray Landscape Construction
  • Area: 290 m2 / 3,100 SF
  • Completed: October 2017

(more…)

Irene Popard in Clermont-Ferrand, France by AGENCE BERNARD BÜHLER

Sunday, April 1st, 2018

Article source: AGENCE BERNARD BÜHLER

The Residence Irene Popard, to Clermont-Ferrand (France), counts 89 units including 29 in social accession and 60 social rental housings. The green corridor is the spine of the project which take its source between the buildings of the neighboring plot. The idea is that the various buildings meander, sneaks in a duality between distance and rapprochement with other buildings facing each other. Hence this zigzag movement.

Image Courtesy © VINCENT MONTHIERS

  • Architects: AGENCE BERNARD BÜHLER
  • Project: Irene Popard
  • Location: Clermont-Ferrand, France
  • Photography: VINCENT MONTHIERS

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise