Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

DASA House in Daegu, South Korea by ‘Snow AIDe

 
April 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: ‘Snow AIDe

A small town near Nakdong River is a place where the client spent his youth. He wanted to come back to his hometown and spend rest of his life in his new house. The site was the deepest place in town and a good place to overlook the town. There was a limitation of using site due to the planned future road on the back of bamboo woods. To maximize green space, we placed the house following the shape of the boundary on the town side. The overall form of the house is ascending from the entrance to the upper floor like a ridge.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

  • Architects: ‘Snow AIDe
  • Project: DASA House
  • Location: Munsanri, Dasa-eup, Dalseong-gun, Daegu, South Korea
  • Photography: Joonhwan Yoon
  • Site Area: 743.0M2
  • Gross Floor Area: 261.55M2
  • Building Area: 214.53M2
  • Gross Floor Ratio: 35.2%
  • Building Coverage Ratio: 28.9%
  • Building Scope: 2story Building, 1story Basement
  • Duration of Design: 2015.03 ~ 2015.08
  • Duration of Construction: 2015.08 ~ 2016.12

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Since The client walks with difficulty by accident, most of his activities are need to be possible on one level. Circulation and space arrangement should be simple. The ground level is planned to be used by the client couple, and the upper floor level is for He has a son and a daughter.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

The main entrance is located one floor up from the street level. The porch covered by a big black roof is leading to the narrow corridor. Space followed by the curved wall is expanding in its volume dramatically in living space. From the living space, space is splitting to master zone, fitness area, and upper floor. While walking upon the steel staircase, bamboo woods appear through the windows.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Resting in the bathtub is an important ritual for the client. The pine tree, which is seen through the square window at master bath is showing the changes of season. Horizontal windows in the upper floor rooms are showing the framed view of the mountain and the bamboo woods.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

This house is about balance and contrast. One side facing the town is rigid and dark. The other side facing nature is soft and bright. Dark metallic brick and black zinc were used for Town faced façade. Bright limestone was used for curved façade which is face to bamboo woods. Inner space burst out from the entrance to living room. The volume of the space expands dramatically.

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Image Courtesy © Joonhwan Yoon

Image Courtesy © ‘Snow AIDe

Image Courtesy © ‘Snow AIDe

Related posts:

Contact 'Snow AIDe

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise