Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Hibou House in Etobicoke, Canada by Barbora Vokac-Taylor Architects

 
April 16th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Vokac-Taylor Architects 

Designed for a young family that values connection – both with one another and with their friends and neighbours. This renovation thoughtfully updates an existing traditional 1950’s style home for a more modern lifestyle – one that feels relaxed and comfortable yet easily adapted for entertaining. The layout improves the flow between the spaces in a way that makes the most sense for how the family lives.

Image Courtesy © Scott Norsworthy

  • Architects: Barbora Vokac-Taylor Architects 
  • Project: Hibou House
  • Location: Edenbridge/Humber Valley, Etobicoke,Canada
  • Photography: Scott Norsworthy
  • Lead Architects: Barbora Vokac Taylor, Leon Lai
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2165 sq.ft
  • Completion Year: 2017

Image Courtesy © Scott Norsworthy

The material palette is both subdued and raw: Raw, unfinished steel details contrast the warm woods, and clean white volumes to create a subtle background for life to be lived – rather than preciously maintained. The clean backdrop allows the family’s artwork and objects to stand out and be showcased.

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Dark smoked oak floors work with a modest ceiling height to create a sense of warmth and intimacy within the larger, now open, layout. The custom millwork pieces function as large volumes, defining smaller spaces within the open plan, and custom details are located at key tactile moments, such as the custom flat bar steel handrail and paneled walnut guards.

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

The new addition – a minimal blackened wood-clad volume – contrasts again with the bright light-filled interior and the large sliding doors and windows at rear of the house open up to maximize views to the garden, creating a strong connection between the interior and exterior livable spaces.

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Scott Norsworthy

Image Courtesy © Barbora Vokac-Taylor Architects

Image Courtesy © Barbora Vokac-Taylor Architects

Image Courtesy © Barbora Vokac-Taylor Architects

Related posts:

Tags: ,

Categories: Apartments, House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise