Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 25th, 2018

Forest of Eden in Rovinj, Croatia by AD, arhitektura i dizajn d.o.o.

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: v2com

One of Croatia’s most respected contemporary artists has brought the outside inside to enrich the visitor’s experience at a landmark hotel.

SofijaSilvia has produced an extensive body of photography that specifically responds to the unique architectural and landscape heritage of Hotel Eden, which occupies a modernist masterpiece in forest parkland outside the ancient port town of Rovinj, Croatia.

Image Courtesy © SofijaSilvia

  • Architects: AD, arhitektura i dizajn d.o.o.
  • Project: Forest of Eden
  • Location: Hotel Eden, Rovinj, Croatia
  • Artist: SofijaSilvia
  • Lightboxes Producer: Centar Kovačić d.o.o.
  • Investor: Maistra d.d.

(more…)

The House of Sports in Bezons, France by aEa, agence Engasser+associés

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: v2com 

How to fit into a site at the heart of an overall restructuring project on a city-wide scale and design an extension on an already very crowded plot of land?

As one consistent entity, the Sports Centre pulls together a large number of elements from different briefs, i.e. an already-existing gymnasium, swimming pool and indoor tennis courts with the creation of a multi-purpose arena, a boxing hall, a bodybuilding hall, two dojos, a football pitch with stands, outdoor tennis courts and a clubhouse.

The new building fits in as a unique wing to the west of the existing L-shaped buildings, unifying the whole in a U configuration.

This creates an inner courtyard, a genuine place to breathe between buildings and a generator of light that unifies all access points.

Image Courtesy © Mathieu Ducros-Opictures

  • Architects: aEa, agence Engasser+associés
  • Project: The House of Sports in Bezons
  • Location: Bezons, France
  • Photography: Mathieu Ducros-Opictures
  • Client: Sadev 94—Bezons City
  • Engineer: Incet
  • Budget: 7.3 M€ HT With 1.2 M€ for outdoors
  • Area: 3,080 m² SP – 2,320 m² SU
  • Project year: 2017 (3 months studies, 12 months construction work)

(more…)

Mountain Restaurant Björk in Hemavan, Sweden by MURMAN ARKITEKTER AB

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: MURMAN ARKITEKTER AB 

The building sits along the top tree line of the slow growing birch trees, beside the ski lift. This is a location that emphasises the buildings relation to the nature, summer and winter. From this site you have a panoramic view of the mountains and the valley to the south.

We wanted to make a landmark and a building that reveals how it is constructed from a distance, a distinctive and unique look that feels natural on the site and at the same time easily constructed with prefabricated parts.

Image Courtesy © Åke E-Son Lindman

  • Architects: MURMAN ARKITEKTER AB (Marie Ebersdotter, Bosse Nordquist, Andreas Farkas)
  • Project: Mountain Restaurant Björk
  • Location: Hemavan, Sweden
  • Photography: Åke E-Son Lindman
  • Client: Hemavan Alpine AB
  • Manager And Managing Agent: Hans Murman,
  • Structural Engineer: Truls Håkansson, Milla Persson, Domenika Chornobai and Ylva Backström
  • Structure: Martinsons Group.
  • Contractor: Contractor AB.
  • Area: 350 sqm.

(more…)

Dom Vasco Apartment in Portugal by arriba arquitetos

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: arriba arquitetos

The apartment occupies the last floor of a mid-20th century building, refurbished in the 80’s. The flat is split in two levels: the one below – an ordinary residence; the one above – a terrace of scarce use, where an informal storage construction is placed.

Image Courtesy © Hugo Santos Silva

  • Architects: arriba arquitetos
  • Project: Dom Vasco Apartment
  • Location: Travessa Dom Vasco, Lisboa, Portugal
  • Photography: Hugo Santos Silva
  • Team: José Andrade Rocha, Filipe Ferreira
  • Gross Floor Area: 115m2
  • Project: 2017
  • Construction: 2017-2018

(more…)

VISA Innovation Centre Offices in Tel Aviv, Israel by SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO

Shirli Zamir Design Studio designed the new VISA innovation center and offices located in Rotschild 22 – Tel Aviv, Israel.

Just like any project, the environment of its location was studied and taken into account. Right at the beginning of the project, the city, a special feature of the new innovation center became the main aspect in our inspiration, and we decided to take the magnificent 360 ° surrounding city view of the beautiful modern Tel Aviv, and create an interpretation of the city’s skyline.

Image Courtesy © Kfir Ziv

  • Architects: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO
  • Project: VISA Innovation Centre Offices
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Photography: Kfir Ziv
  • Client: VISA
  • Project Manager: Chen Yaron, Yaron-Levy
  • Size: 500 Sqm
  • Year: 2018

(more…)

Vitória 225 in Portugal by Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda

In the Historic Center of Porto, an opportunity appears to develop a contemporary dwelling capable of being urbanistically integrated into the morphology of the city. Owned by the same owners as the next-door building, the project was thought out in a way that could create new spaces for extending their own dwelling, as well as adding two new studios. The challenge was to create a building that would adapt to the accentuated gap of the vacant lot located in Rua da Vitória, one of the oldest streets in the city, and to take advantage of the privileged view of the urban landscape of this World Heritage Site.

Image Courtesy © Alberto Plácido

  • Architects: Paulo Freitas e Maria João Marques Arquitectos, Lda
  • Project: Vitória 225
  • Location: Rua da Vitória, 225, Porto, Portugal
  • Photography: Alberto Plácido
  • Lead Architects:  Paulo Freitas + Maria João Marques
  • Collaborators: Andreia Pereira (Architect)
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 196,80 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Union Wharf in London, England by NICHOLAS SZCZEPANIAK ARCHITECTS

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: NICHOLAS SZCZEPANIAK ARCHITECTS

Nicholas Szczepaniak Architects inspired by canal boats in this remodel of London waterside home

Union Wharf is a mid terrace canal side property built within the footprint of a converted factory building. It is located along the Regents Canal in Islington, London. The aspiration of the project was to transform a dated, under-performing and compromised couple’s dwelling into a contemporary, energy efficient and spatially generous family home.

Image Courtesy © Nicholas Worley

‘Human Rights’ sports centre in Strasbourg, France by Dominique Coulon & associés

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: Dominique Coulon & associés 

Strasbourg has had the status of European capital since 1948; it is the seat of the European Parliament and of the European Court of Human Rights. The city’s authorities quite naturally decided to a propose an educational offer designed to meet the expectations of the European and international civil servants working in the city by creating a European school. The school’s educational model, based on a multicultural approach, wide use of different languages, and emphasis on both children’s autonomy and parents’ involvement, covers a full school curriculum, from nursery school right through to the European baccalaureate. The school is located in the leafy neighbourhood of the Robertsau, near the European and international institutions. The school has nearly one thousand pupils and, to meet its requirements and those of local residents, the municipal authorities in Strasbourg decided to build an open sports centre. The programme called for the creation of a multi-sport hall and a multi-purpose hall capable of serving as a venue for events not involving sport.

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés
  • Project: ‘Human Rights’ sports centre
  • Location: Strasbourg, France
  • Photography: Eugeni Pons, David Romero-Uzeda
  • Client: Ville de Strasbourg
  • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
  • Mechanical Plumbing Engineer: Solares Bauen
  • Electrical Engineer: BET Gilbert Jost
  • HQE Spécialist: Solares Bauen
  • Acoustics: Euro Sound project
  • Landscape: Bruno Kubler

(more…)

Cottage in Muraste, Estonia by KUUARHITEKTID

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: KUUARHITEKTID

Estonians have historically been “forest dwellers”. Their experience in building from wood goes back to the 3rd millennium BCE when the first timber structure was built – the koda (chamber). Through traditions and customs, this dwelling unit with archaic and simple architecture laid the foundation for a complex ethos that could be called the soul of the Estonian identity.

Image Courtesy © Tõnu Tunnel

  • Architects: KUUARHITEKTID
  • Project: Cottage in Muraste
  • Location: Muraste, Estonia
  • Photography: Tõnu Tunnel
  • Design Team: Joel Kopli, Koit Ojaliiv
  • Project Team: Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Rene Sauemägi
  • Interior Architect: Aet Piel (Aet Piel Disain OÜ)
  • Area: 77 m2
  • Project Year: 2016

(more…)

House Frances in Sydney, Australia by THOSE ARCHITECTS

Wednesday, April 25th, 2018

Article source: THOSE ARCHITECTS 

NOT SO SUBURBAN, SUBURBAN. A new dwelling where a generous visual and physical connection to the greater suburban block is the imperative.

Sydney, Australia. Traditionally, regardless of orientation the Australian suburban block is longer than it is wide. Typically, dwellings are built to the side boundary setback in order to maximise the floor plate along its length. The result is often a feeble connection to the rear yard rendering it the bastion of the weekend bbq and resulting in poor solar access, inefficient circulation and suffering from a lack of natural ventilation. Further, in the absence of a panoramic view, as is the case with this house, the result can leave one feeling walled in, constrained and disconnected.

Image Courtesy © Luc Remond

  • Architects: THOSE ARCHITECTS
  • Project: House Frances
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Luc Remond
  • Project Team: Simon Addinall, Ben Mitchell, Emiliano Miranda, Luke Hallaways
  • Structural Engineer: Cantilever Engineers
  • Hydraulic Engineer: ITM Design
  • Landscape: Terry Boyle / Tig Crowley Designs
  • Project Size: 250sqm
  • Design Documentation: 10 months
  • Construction: 12 months

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise