Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Long An House in Vietnam by Tropical Space Co.,Ltd

 
April 26th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Tropical Space Co.,Ltd

The design was inspired by the Vietnam traditional structure accompanied by 3 separate spaces and slope roof while using a modern and strong architectural language. At the same time, maximizing the ventilation efficiency by dividing the roof into two parts and having a court yard; then allocating two corridors to connecting the roof. This way created a court yard and big walls. These are porous walls which can bring breeze into the house.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

  • Architects: Tropical Space Co.,Ltd ( Nguyen Hai Long, Tran Thi Ngu Ngon)
  • Project: Long An House
  • Location: My Hanh Nam, Ward, Duc Hoa District, Long An Province, Vietnam
  • Photography: Oki Hiroyuki
  • Principal Architects:
  • Design Team: Nguyen Anh Duc, Nguyen Thu Hoai, Nguyen Tuan Dang
  • Site Area: 750 m.sq
  • Building Area: 300 m.sq
  • Level: 02 (1 ground floor, 1 floor)
  • Year: 2017

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

The Vietnam traditional house is stretched from front to back creating continuous functional spaces. These spaces’ boundaries are estimated by light with different intensity and darkness. The layout utilizes the wind direction of the local area in different seasons.

Approaching the house firstly is the front yard made bY the hollow clay bricks, which can absorb the rain itself and reduce the heat on the floor Following is a buffer space which created the light transition from the yard to the living room, dining room and bedroom.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

The kitchen area and other functional spaces are located in the north side and go along the house, which is advantage to traditional cooking when many family members come and visit.

The mezzanine accommodates with two bedrooms, a relaxing and reading area and a long corridor connecting all spaces in the house through two stairs on both ends. The design team wants to have a continuous space between the functional areas inside and outside the house, so that the children can play and move freely, throughout the house without being confined by separate walls.

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © Oki Hiroyuki

Image Courtesy © TROPICAL SPACE Co. Ltd.

Image Courtesy © TROPICAL SPACE Co. Ltd.

Image Courtesy © TROPICAL SPACE Co. Ltd.

Image Courtesy © TROPICAL SPACE Co. Ltd.

Image Courtesy © TROPICAL SPACE Co. Ltd.

Image Courtesy © TROPICAL SPACE Co. Ltd.

Related posts:

Tags: ,

Categories: House, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise