Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House in Miyamoto, Japan by Tato Architects / Yo Shimada

 
April 27th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Tato Architects / Yo Shimada

At this house – a residence designed for a family of three and their many belongings – the client requested that the members of the family can feel close to each other regardless of where they are in the house. Moreover, private rooms were not needed because they feel that it is lonely to withdraw into one’s space, and storage space was also unnecessary because they did not want to tuck things away. As a result of trying to find a form that allows the whole house to feel like one room while securing sufficient space for their belongings at the same time, we proposed a design to connect the flooring with a height difference of 700 mm, where the different levels can be used as tables and shelves. The floors build up as two spiral shapes, joins at the living room, and then separate into two again before arriving at the rooftop deck. By using this combination of two spirals, we were able to create multiple paths inside the house that allows different room compartments and changes in the circulation, equipping the house to be able to accommodate changes in the lifestyle of the client.

Looking towards Floor 5 from the Dining area; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

  • Architects: Tato Architects / Yo Shimada
  • Project: House in Miyamoto
  • Location: Osaka, Japan
  • Photography: Shinkenchiku Sha
  • Team: Yo Shimada, Nobuhiko Sato, Koji Hoshiyasu
  • Site Area: 128.19㎡
  • Building Area: 49.73㎡
  • Total Floor Area: 94.49㎡

Living area seen from Floor 4. Above Bedroom, below Dining area, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

The surrounding of the flag-shaped site as a result of the selling of the old wooden house near the station, are parking lots and apartments, and it is expected that there will be more tall buildings built in the near future. Assuming that the only outdoor area that receives good sunlight is the roof, a rectangular box-shaped volume with the flat roof and triangular terraces are inserted, the windows are placed uniformly with the least interference with the structure to allow the house to be able to accommodate changes in the environment. Due to the fact that the house is located in a fire prevention district, it is designed with a steel framework with a ceiling height of 6,900 mm, where 13 floors surface float, with the top seven different levels suspended with 20 mm steel rods from the roof beam, with the bottom six floors supported by 75 mm square steel pipes. The spatial structure that is constructed by repeating a simple autonomous system is similar to an “echo chamber”, which amplifies the innermost lifestyle of the client and conveys a sensitivity that expands without limit.

Looking towards Floor 6 from the Living area. Below Kitchen and Dining area, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Floor 5 seen from the Dining area, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

The client has lived in the area nearby and slowly moved into the house. Since they started officially living here, the things, the architecture and people has became one like an ensemble, and the rich scenery of their lifestyle is expanding as if they are moving inside a forest. From now on, we look forward to seeing house the things, the residents and architecture settle down in relation to each other through time.

View from Dining to Living area; at building completion, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Floor 4, Living area, seen from the Kitchen, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Looking from the Entrance towards the Living and Dining area, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

View to Terrace 1 and 2 from the Bedroom, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Looking towards Floor 6 from the Living area. Below Kitchen and Dining area, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

View from Dining to Living area; 2 months after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Living area seen from the bedroom; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

View to Terrace 1 and 2 from the Bedroom; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Floor 3 seen from Floor 1; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Looking towards the Entrance; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

The Living area seen from the Kitchen, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Floor 6, Bedroom, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Bathroom; after residents moved in, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Exterior view from the road, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Scenic view from East, Image Courtesy © Shinkenchiku Sha

Related posts:

Tags: ,

Categories: House, Interiors, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise