Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May 4th, 2018

Rosa Alpina Hotel & Spa – Penthouse in Dolomites, Italy VUDAFIERI SAVERINO PARTNERS

Friday, May 4th, 2018

Article source: VUDAFIERI SAVERINO PARTNERS

The Italian architectural studio Vudafieri-Saverino Partners renews its collaboration with the Rosa Alpina Hotel SPA, a well-known symbol of Italian hospitality excellence. Located in the heart of the Dolomites, in the suggestive San Cassiano village in Alta Badia, the structure is one of The Leading Hotels of the World, boasting a three-star Michelin restaurant internally and an ample, recently-refurbished SPA area.

Image Courtesy © Alex Filz

  • Architects: VUDAFIERI SAVERINO PARTNERS
  • Project: Rosa Alpina Hotel & Spa – Penthouse
  • Location: Dolomites, Italy
  • Photography: Alex Filz
  • Building Companies: Clara Costruzioni, Decor GmbH/S.R.L, Electro Ladinia
  • Surface Area: 164 Square Metres
  • Year: Project Delivered in December 2017

(more…)

Mandal Slipway Housing Complex in Norway by Reiulf Ramstad Arkitekter AS

Friday, May 4th, 2018

Article source: Reiulf Ramstad Arkitekter AS 

The “Slippen” housing complex is located in the district of Lower Malmø, at the exit of Mandalselva in the Mannefjord. The town of Mandal has some very special qualities with its location where the river meets the sea, and a stunningly beautiful timber architecture. Lower Malmø on the eastern side of the river has historically been an industrial area, but this is currently under development and will in future become a vital part of Mandal’s vibrant city life. The project is iconic with its unique roof forms and minimal window details, while at the same time evoking the character of the local surroundings, taking its inspiration from the unique character of Mandal: the encounter between timber construction and the open sea. The architecture is steeped in local vernacular building traditions, but with a new and modern interpretation.

Image Courtesy © Reiulf Ramstad Arkitekter AS

  • Architects: Reiulf Ramstad Arkitekter AS
  • Project: Mandal Slipway Housing Complex
  • Location: Mandal, Norway
  • Client: Laksesoben Eiendom AS
  • Size: 7.900 m2
  • Status: Completed (2016)

(more…)

North End Loft in Boston, Massachusetts by Hacin + Associates

Friday, May 4th, 2018

Article source: Hacin + Associates

Located within the shell of a converted 1840’s mercantile wharf building, the project involved the combination of three existing residential units into a single two-story residential loft for a high tech/low tech couple interested in celebrating modern living in an authentic Boston setting.

The family room area, Image Courtesy © Trent Bell Photography

  • Architects: Hacin + Associates
  • Project: North End Loft
  • Location: Boston, Massachusetts, USA
  • Photography: Trent Bell Photography, Emily Neumann
  • Cost: $500/SF
  • Total Cost: $2,285,000
  • Size: 4,570 SF
  • Completed: 2015 

(more…)

Lyon Part-Dieu in France by MVRDV

Friday, May 4th, 2018

Article source: MVRDV

MVRDV’s design focusses on integrating the Lyon Part-Dieu shopping complex to its surrounding urban fabric and hopes to allow everyday life to permeate through it. The street is not only extended through the building via an East-West walkway but also over it by stairways and escalators that take users up and over the complex. MVRDV pushed to reconnect the shopping centre with the facilities in its immediate context. A rearrangement of terraces on the south façade provides a direct connection with the library, and the restructured main east entrance provides access to visitors arriving from the Part-Dieu train station; which is also due to be renovated. The public realm on the street level will extend onto the shopping centre itself, and by rearranging the rooftop, technical facilities and carparks. MVRDV created a series of large terraces and green spaces that are accessible directly from the street. Restaurants, bars and cinemas all spill out onto the terraces but are also independently accessed through covered escalators that navigate around and over the building.

Image Courtesy © Kréaction

  • Architects: MVRDV
  • Project: Lyon Part-Dieu
  • Location: Lyon, France
  • Photography: Kréaction
  • Design: MVRDV – Winy Maas, Jacob Van Rijs, Nathalie De Vries
  • Design Team: Winy Maas, Frans de Witt, Bertrand Schippan with Catherine Drieux, Antoine Muller, Daniel Diez, Maxime Cunin, Irene Todero, Jean-Rémi Houel, Leo Stuckardt, Saskia Kok, Boris Tikvarski, Paul Mas, Paul Sanders, Julius Kirchert, Andrei Ducu Pedrescu, Karolina Szóstkiewicz, Marie-Aline Rival, Solène de Bouteiller, Ana Melgarejo Lopez, Clémentine Artru, Clémentine Bory, Davide Salamino, Maxime Richaud, Javier Cuenca, Severine Bogers, Marie Saladin, Francesco Barone and Pierre-Emmanuel Escoffier
  • Partners:
    • Project managers: Artelia
    • Co-Architects: SUD
    • Landscapist: BASE
    • Façade Consultant: VP&Green
    • Structural Consultants: Y Ingénierie, WSP
  • Year: 2013+

(more…)

PepsiCo Turkey Office in Istanbul by Boytorun Architects

Friday, May 4th, 2018

Article source: Boytorun Architects 

Boytorun Architects which has realized the architectural and interior design projects of many global companies in Turkey has designed four office floors in addition to PepsiCo Turkey office in Levent. Boytorun Architects which has ensured the continuity in the general setup by preferring the material, colours and forms integrated with the sustainable and environmentalist mission of the company in the design of these floors as in its previous project, preferred more colourful and motivation increasing orientations in the renewaling and resting areas which are using commonly.

Image Courtesy © Boytorun Architects

  • Architects: Boytorun Architects
  • Project: PepsiCo Turkey Office
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Completion Year: 2017

(more…)

The Transport Hub in Solec Kujawski, Poland by RYSY Architekci Rafał Sieraczyński

Friday, May 4th, 2018

Article source: RYSY Architekci Rafał Sieraczyński

The transport hub in Solec Kujawski, completed in June 2016, is part of BiT City – the modern high-speed rail network connecting the two capital cities of Kujawsko-Pomorskie region in Poland: Bydgoszcz and Toruń. The hub is located, more or less, in the middle of the distance between the two cities, was the last stage in the construction of the „BiT City” network.

Image Courtesy © Piotr Krajewski

  • Architects: RYSY Architekci Rafał Sieraczyński
  • Project: The Transport Hub
  • Location: Solec Kujawski, Poland
  • Photography: Piotr Krajewski
  • Client: Gmina Solec Kujawski
  • General Contractor: E-Bud Przemysłówka
  • Structural Engineer: Jan Kostorz, Michał Piasecki, Paweł Olczak, Norbert Kalinowski, Wioletta Sergiel, Jarosław Wierzbicki, Leszek Stalęga
  • Architects in Charge: Rafał Sieraczyński, Sebastian Bocian, Aleksandra Laprus, Aleksandra Kosmala-Czarnecka
  • Area: 1136.6 m2
  • Completion: 2016

(more…)

The Glass House in Antibes, France by David Price Design

Friday, May 4th, 2018

Article source: David Price Design

British designer David Price, who works out of offices in Provence and on the Côte d’Azur, together with his Anglo-French-American team, has completed a show-stopping ‘Glass House’ for a British client on the Cap d’Antibes. The plot is a rarity in the area; not only facing the sea-front, but also east-facing and on an almost-flat piece of land, covering 2,000 sq m. The views from the new property extend from the snow-capped southern Alps alongside Nice to the coast towards Monaco and Italy, as well as, in the near foreground, the bay and headland of La Garoupe.

Image Courtesy © Hervé Hôte

  • Architects: David Price Design
  • Project: The Glass House
  • Location: Antibes, France
  • Photography: Hervé Hôte

(more…)

Blue Bottle South Park in San Francisco, California by Bohlin Cywinski Jackson

Friday, May 4th, 2018

Article source: Bohlin Cywinski Jackson 

The first of several Bohlin Cywinski Jackson-designed cafés to be completed for Blue Bottle, this new 1,200-square-foot South Park location transforms the street-level storefront of a former Kohler warehouse into a light-filled, deliberately minimal interior space. The design reveals the site’s inherent beauty by stripping away the frivolous and unnecessary, elevating the most essential attributes of the architecture, such as original brick walls and heavy timber support columns, and enhancing the visible connection to the bustling SoMa streets.

Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Bohlin Cywinski Jackson 
  • Project: Blue Bottle South Park
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Matthew Millman
  • Client: Blue Bottle Coffee Company
  • Principal: Greg Mottola, FAIA
  • Project Manager: Christopher Orsega, AIA
  • Designer: Alex Gregor
  • Size: 1,200 SF

(more…)

An apartment by the sea in Sanremo, Italy by mag.MA architetture

Friday, May 4th, 2018

Article source: mag.MA architetture

The restoration of an old house attic in front of the sea becomes an opportunity to reconsider the entire living space. The common areas of the lounge-dining room on the first floor are extended to the upper floor. The use of a double volume space allows to amplify the entrance of natural light opening sea views and sky scenarios. Light permeates an essential interior. A space designed using surfaces and volumes. Volumes that identify functions, white and smooth surfaces that reflect and absorb reverberations of sky and sea. The staircase, made of iron and wood, is heavier at the bottom and dematerializes along the climb. Shapes and materials are reduced to the essentials. They waive any decorative function attracting the gaze on the fullness of the void. A void that is sometimes occupied by natural elements, such as a courtain of green leaves, or by evanescent figures projected on a bare wall.

Image Courtesy © Alberto Piovano

  • Architects: mag.MA architetture
  • Project: An apartment by the sea
  • Location: Sanremo, Italy
  • Photography: Alberto Piovano

(more…)

M24 House in Alcúdia, Spain by OLARQ OSVALDO LUPPI ARCHITECTS

Friday, May 4th, 2018

Article source: OLARQ OSVALDO LUPPI ARCHITECTS

Given the narrowness of the site and marked by the northern views, a 47-metre-long stone wall becomes the backbone of the project.

Image Courtesy © Mauricio Fuertes

  • Architects: OLARQ OSVALDO LUPPI ARCHITECTS
  • Project: M24 House
  • Location: Mal Pas, Alcudia, Spain
  • Photography: Mauricio Fuertes
  • Floor area: 450 m²
  • Year: 2015 – 2017

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise