Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Telegraph Hill House in San Francisco, California by Feldman Architecture, Inc.

 
May 11th, 2018 by Sanjay Gangal

Article source: Feldman Architecture, Inc.

The original house suffered from a plain, unarticulated stucco façade and unusually narrow, chopped-up interior spaces. The main living spaces were separated from the entry by two floors of awkward, dark stairs and hallways. But the house did have tall ceilings and the potential for stunning views of the Golden Gate Bridge, Coit Tower, and downtown San Francisco.

Image Courtesy © Joe Fletcher

  • Architects: Feldman Architecture, Inc.
  • Project: Telegraph Hill House
  • Location: San Francisco, California, USA
  • Photography: Joe Fletcher
  • Contractor: Matarozzi Pelsinger Builders
  • Interior Design: Lisa Lougee Interiors
  • Lighting Design: Kim Cladas Lighting
  • Structural Engineer: Strandberg Engineering
  • Landscape Design: Clarke de Mornay at Flora Grubb Gardens

Image Courtesy © Joe Fletcher

The remodel reinvented the street façade with grey limestone cladding and projecting metal frames around the windows and garage. The top-floor envelope was pulled back from the lower façade to allow for a deck and planters.

A wood, steel and glass stair with light spilling down from windows and skylights above pulls visitors up to the top floor, which was opened up as one great room with windows on three sides. An open kitchen with lots of storage serves the needs of clients who love to cook and entertain. The main deck takes advantage of the sweeping views and serves as an outdoor room with fireplace, windscreen, custom planters, and an operable awning. A small outdoor deck off the dining room provides space for grilling and growing herbs.

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

A perforated metal screen wraps down from the ceiling of the top floor to the entry two floors below, adding diffused light as well as visual and textural continuity. The stairway is capped with a built-in custom kinetic sculpture by a local artist that is integrated into the metal ceiling.

Throughout the home, a soft gray and white palette lets the abundance of natural light and views take center stage.

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Joe Fletcher

Image Courtesy © Feldman Architecture, Inc.

Tags: ,

Categories: House, Interiors, Residential

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise