Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Perspective Office in Mersin, Turkey by Slash architects

 
May 14th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Slash architects 

Slash architects first building in Mersin one of the big towns in Turkey is a four stories mixed use building. The building is located in an area where there are a lot of hospitals and universities. The building aims to host mostly students of universities and workers of the hospitals around.

In this project, slash architects have re-designed an existing shell of an under-construction building. Re-writing the planning and the façade of an existing construction; the designers have edited the whole layout considering to emphasize the façade of the shopping units and creating a lively green environment for the office workers.

Image Courtesy © Slash Architects

  • Architects: Slash architects
  • Project: Perspective Office
  • Location: Mersin, Turkey
  • Contractor: Arıcan İnşaat
  • Area: 4100m2

Image Courtesy © Slash Architects

Considering the different characteristics of shopping and offices our design has been shaped around segregating these two functions on the façade according to their needs. The building has a dominant shopping base that is one stories high in the ground floor and two stories high at the backside. These shopping units are designed as reverse duplexes which invites the customers from the front façade and offers them a garden in the back downstairs. This allows the restaurants and cafes to have different alternatives of outside sitting experiences. The front façade, facing the main road serves for customers who wants to have a quick breakfast before work whilst the back garden allows users to have a more chilled out experience of dining in a quiet and calm environment.

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

As the front façade serves for customers of shops, the office building has a segregated entrance on the back façade, facing the side road. Considering the hot climate conditions the designer have installed sun-blinds made out of wood in order to create a double façade for the building. These sun-shades help the building to resist the hot weather conditions for the workers of the office.

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

The existing construction had lots of balconies which were located. The façade has an envelope of wooden sun-blinds held by a horizontal grid system which allows the building to create inner gardens where a lot to greenery is integrated. Looking outside from the interior of the office, the office employees are segregated from the noisiness of the city and they feel at ease.

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Image Courtesy © Slash Architects

Related posts:

Tags: ,

Categories: Mixed use, Office Building, office Complex, Office space, Offices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise