Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Extension and Alterations to a Private House in London, England by Tamir Addadi Architecture

 
May 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Tamir Addadi Architecture

The main aim of the project was to create a sense of unity between the back garden and the house, allowing nature to play a significant part in the daily activities of the family.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

The site of the project is a Victorian house located in a conservation area. Originally, the presence of the back garden in the house was minimal. View of the garden was limited, and the sole access to it was through a utility room located between the basement and the ground floors.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

The back garden was excavated and the basement floor extended into it, to accommodate a new lounge. Particular aspects of the design aim to achieve a sense of merging of the garden and the inner space:

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

The stone floor of the garden extends into the lounge, and forms its low wall. It creates the effect of a large stone box that slightly enters the house. This ‘box’ is identical in shape and size to the one forming the higher level of the garden.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

The furniture in the lounge was also designed as an extension of the garden: the wooden bar table continues the garden’s floor level, and the horizontal storage unit forms an additional level between the garden and the basement floor.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Timber shading for the ceiling of the lounge brings in natural light moderately, creating a sense of gradual transition from the light of the garden through to the inner space. It also provides privacy at night.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

The climber plants on the walls of the garden will, when grown, surround the extension.

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Image Courtesy © Tamir Addadi Architecture

Related posts:

Tags: ,

Categories: Extention, House, Residential, Restoration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise