Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Lautman fund Offices in Tel Aviv, Israel by Studio Raphael Cohen

 
May 15th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: Studio Raphael Cohen

Space programming, planning and interior design for a philanthropy organization.

The Lautman fund supports educational programs and social projects with the goal of promoting co-existence and equality between diverse communities in Israeli society.

Image Courtesy © Shai Epstein

  • Architects: Studio Raphael Cohen
  • Project: Lautman fund Offices
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Photography: Shai Epstein
  • Consultants: Avner Vishkin, Yash Shterzer, Yaakov Belenky, Efi Sher
  • Contractor: Rom Geves

Image Courtesy © Shai Epstein

The project was designed around few concepts that originated from the fund’s activity and character: respectfulness, modesty, intimacy, forthrightly and lightness.

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

One of the main challenges of the project was responding to the varied scenarios essential for the fund’s work. In addition to official staff, the fund regularly hosts guests from other organizations for varying periods. The fund’s home is also a meeting place for partners and the site of occasional events; therefore, the space’s occupancy and purpose are constantly changing. We endeavored to create a space for creative collaboration that brings people together, while supporting the variety of meetings and activities that the fund hosts, now and in the future. Preference was given to the communal areas, which are inherently more adaptable; these spaces received a relatively large proportion of the total space, along with abundant natural light and views towards the urban landscape. The wish to enable different degrees of linkage between spaces according to need, brings the prevailing challenge for office design to achieve an accurate balance between privacy and integration, to a special significance in the fund’s offices. The custom-designed wood partitions we developed define this balance by controlling the flow of movement, visibility and sound.

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Image Courtesy © Shai Epstein

Related posts:

Tags: ,

Categories: Interiors, Offices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise