Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Ryhove Ghent in Belgium by TRANS architectuur en stedenbouw

 
May 18th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: TRANS architectuur en stedenbouw

After decades of gradual expansion, the factory buildings of Ryhove, a company based in the city centre of Ghent, showed signs of decay. The corporate image had become one of an outdated working environment that was no longer in line with the commercial success.

Image Courtesy © Stijn Bollaert

  • Architects: TRANS architectuur en stedenbouw
  • Project: Ryhove Ghent
  • Location: Koningsdal, Ghent, Belgium
  • Photography: Annelies Vanstockstraeten, Stijn Bollaert
  • Client: Ryhove VZW
  • Consultants: Micconsult, UTIL
  • Surface: 2.000 m2
  • Timing: 2013-2018
  • Completion: 10-2017

Image Courtesy © Stijn Bollaert

The company had two options: to leave the site for an efficient new construction in a peripheral industrial zone or to take on the challenge to partially demolish the factory and to rebuild it on the same site.

The choice was made to stay at the site, so the employees could continue to work in their neighbourhood.

Image Courtesy © Stijn Bollaert

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

The new building restructures the site and organizes the logistics in an efficient way. Additional factory space and an underground parking were built.

An important ambition was to make the industrial expansion acceptable in a residential area. That is why the ‘terraced house typology’ was chosen as a reference for the intervention. The street façade was divided into parts with a width of approx. 5 m. The building got a simple pitched roof.

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

Image Courtesy © Stijn Bollaert

Around the corner, the roof is tripled. A loading and unloading area is organized in the middle of site: the handling of the goods is not hidden but placed in the heart of the factory.

The building is made with standardized, prefabricated elements. Concrete columns, CLT panels and metal sandwich elements were assembled to make a construction with a character that oscillates between an urban and peripheral building.

Image Courtesy © Annelies Vanstockstraeten

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

Image Courtesy © TRANS architectuur en stedenbouw

Related posts:

Tags: ,

Categories: Factory, Office Building, Renovation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise