Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Farewells Court – Cemetery Renovation And Extension in Megliadino San Vitale, Italy by MIRCO SIMONATO ARCHITECT

 
May 27th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: MIRCO SIMONATO ARCHITECT

he cemetery renovation and extension project resolves the problem of lack of intimacy during the procession: the funeral cortege used to pass through the provincial road, losing their moment of recollection due to the presence of the local traffic.

The new entrance is located on the southern side, in Via Cimitero (cemetery road), at the end of a tree-lined and calm boulevard. This arrangement makes the space fit the emotional status of the processions gathered for the final farewell.

Simplicity and ceremony. A white wall acts as a backdrop, with a canopy to protect the priest conducting the religious service.

The same space is also designed to be used for private prayers and meditation, as can be inferred by the presence of four benches shaded by four trees.

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

  • Architects: MIRCO SIMONATO ARCHITECT
  • Project: The Farewells Court – Cemetery Renovation And Extension
  • Location: Megliadino San Vitale, Italy
  • Client: Municipality of Megliadino San Vitale
  • Collaborators: Irene Zambon, Mauro Parolo, Luca Manuele Simonato, Umberto Zerbinato

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Openings in the walls of the Court give access to the burial area and to the area of the columbaria and family chapels. The Columbarium is characterized by a wide portico where the pillars define the front towards the green area, and will be facing an identical structure in the future, when the whole project will be completed. The flat roof that covers the structure housing the burial recesses is lifted, without touching it directly: the light that penetrates from this side is reflected in its lower facade. The building walls extend beyond the portico: creating a secondary entrance on the north side, an ossuary at the opposite side.

Between the Corte del Commiato and the space that will be occupied by the new columbaria, the general project accommodates the family chapels.

The family tomb echoes the archetypal form of the hut: a parallelepiped with a rectangular basis, with the same height as the columbarium and simple pitched roof.

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

The burial site occupies the southern part of the new intervention and is designed as a wide walled courtyard. The presence of plants will strengthen the sensation of quietness, offering shadowed areas for the visitors.

All the architectural pieces have simple and essential forms, made of as little elements as possible.

The vertical slabs formed by the walls are connected to the horizontal and sloping ones in continuity, without gaps.

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

The finishing, white and homogenous, underlies the clean lines of the design through the presence of light and shadows.

The project includes and fills with greenery the spaces that will be developed in the next phases of the design process: this gives the sensation of a completed and coherent space now and in all the developing phases of the process.

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Image Courtesy © MIRCO SIMONATO ARCHITECT

Tags: ,

Categories: Cemetery, Chapel, Meditation center, Renovation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise