Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Iconweb Offices in Pontevedra, Spain by NAN Arquitectos

 
June 13th, 2018 by Sumit Singhal

Article source: NAN Arquitectos

An old billiard, well known in the city, became in to a place to develop digital marketing.

The space retains much of its original appearance because the idea was keep alive the “spirit” of the place giving a playful appearance in order to favor fluency in the communications as well as the exchange and relations among workers.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

  • Architects: NAN Arquitectos
  • Project: Iconweb Offices
  • Location: Av. De Vigo 2 semisótano (Pontevedra-Galicia, Spain)
  • Photography: Iván Casal Nieto
  • Team: Vicente Pillado, Wenceslao Lopez, Alberto F.Reiriz.
  • Area: 85 square meters
  • Year: 2015

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

An open office concept was the request from the customer with a meeting room , an office , a small library , toilets and a resting room to relax and where can eat. The main task was to adapt the project to all of these requirements. A small distribution was made taking advantage the structure of the space that the area was giving.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

A piece made of wood and glass was inserted to contain the meeting room , the office and the toilets. In the southern part of the area the desks with a common seats, to support meeting spaces and help the communication among the workers. In the other extreme, in a small grid near to the stairs, was placed the resting room, this space keep the privacy even is open through a portic pointing the stairs of one of the entrances.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Wood and brick were the main materials used looking for keeping the original appearance.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

The organic aspect of the rest of the glue that was found on the wall from the original construction was highlighted placing the lights with a net LED . To give a cozy environment, a hidden LED was placed under the seats and between the wood and the structure, as well as a light focussed on the tables in order to give comfort to the users An old stainless steel refrigerators, repaired with pieces of wood ,were used giving a very interesting combination.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

You can say that the whole intended to be an open space with a clear identity because of their circumstances and absorbing contemporary design.

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © Iván Casal Nieto

Image Courtesy © NAN Arquitectos

Image Courtesy © NAN Arquitectos

Image Courtesy © NAN Arquitectos

Image Courtesy © NAN Arquitectos

Image Courtesy © NAN Arquitectos

Tags: ,

Categories: Interiors, Offices, space

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise