Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Offices Infrax West in Torhout, Belgium by Crepain Binst Architecture nv

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: Crepain Binst Architecture nv

We were commissioned to build Infrax West’s new offices after winning a competition in which Infrax’s high degree of ambition had to be expressed in a strong conceptual design that matched and enhanced its corporate identity. Our characteristic ecological and sustainable values were given expression in this project by using a metaphor for a forest in which a host of slender concrete trunks were topped with a broad green ‘crown’.

Image Courtesy © Crepain Binst Architecture nv

  • Architects: Crepain Binst Architecture nv
  • Project: Offices Infrax West
  • Location: Torhout, Belgium
  • Project coach: Jan Geerts
  • Collaborator: Evi van Schooneveld
  • Interior architect: An Steylaerts
  • Stability: VK Engineering
  • Engineering: VK Engineering
  • Infrastructure: VK Engineering
  • Acoustic advice: Avitech Acoustics
  • General contractor: Van Laere nv
  • Contest design: December 2005
  • Start design: April 2006
  • Start execution: February 2008
  • Temporary completion: May 2009
  • Final completion: May 2010
  • Site: 41 352 m2
  • Total: 10 327 m²
  • Office space m²: 6 142 m2
  • Storage space m²: 4 185 m²
  • Aantal m2 omgevingsaanleg: 26 510 m2
  • Number of parking spaces: 210

LIVSRUM Cancer Counselling Centre in Næstved, Denmark by EFFEKT

Tuesday, February 4th, 2014

Article source: EFFEKT

The centre is designed as a coherent cluster of seven small houses situated around two green courtyards. Each house with an individual function but as a whole they form a continuous spatial experience.

Each house in the coherent cluster has its own specific function which as a whole form a coherent sequence of different spaces such as a library, kitchen, conversation rooms, lounge, workshops, fitness, wellness etc. The building offers a variety of different spatial variations specially selected to embrace informal counseling and visitation with a focus on user comfort and well-being. A varying ceiling height and choice of natural materials leads to a building with its own unique architectural expression clearly differentiates it from the surrounding hospital buildings.

Image Courtesy © EFFEKT

  • Architects: EFFEKT
  • Project: LIVSRUM Cancer Counselling Centre
  • Location: Næstved, Denmark
  • Photography: Quintin Lake, Thomas Ibsen, EFFEKT
  • Type: Healthcare
  • Client: Lemvig Danish Cancer Society, Realdania
  • Engineer: Lyngkilde
  • General Contractor: Hoffmann
  • Area: 800 m2
  • Year: 2013
  • Team: Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Mikkel Bøgh, Anders Hjortnæs, Christer Nesvik, Tina Lund Højgaard, Victoria Diemer Bennetzen, Ivana Stancic, Toni Rubio Soler, Andris Rubenis, Danijel Vinko, Alvaro Madrazo

Ardeko in Boulogne-Billancourt, France by baumschlager eberle

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: baumschlager eberle

The internationally active architectural firm be baumschlager eberle, the client HEDF and the investor Ivanhoé Cambridge were pleased to receive the pre-certification „LEED Platinum“ for the recently opened office building Ardekoin Boulogne-Billancourt (F).

Image Courtesy © Vincent Fillon

  • Architects: baumschlager eberle
  • Project: Ardeko
  • Location: Boulogne-Billancourt, France
  • Photography: Vincent Fillon
  • Netfloor area: 20.000m²
  • Competition: 2009
  • Commencement of planning: 2010
  • Commencement of work: 2011
  • Completion: 2013
  • Site Area: 5.410 m²
  • Area of building: 3.532 m²
  • Gross floor area above ground: 25.206 m²

Project California by LEICHT

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: LEICHT  

From the outside it seems reserved and self-contained but inside surprisingly open, that is the effect of the mi­nimalist family home of this Japanese couple. They live in a beautiful road in Marina del Rey in California. The in­fluence of traditional Japanese architecture is very clear. The layout is based on the measurement of a tatami mat, the Japanese rice straw mat. The simplicity of the fur­nishings and materials together with the minimalism, are characteristic of the Japanese way of life, expressed in the architectural language.

Image Courtesy © LEICHT

  • Architects: LEICHT
  • Project: Project California

Row-Houses in Óbidos, Portugal by Inês Lobo Arquitectos Lda

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Inês Lobo Arquitectos Lda

This project involves the building of a block of 18 premises for habitation purposes next to the Óbidos Lake in the future site of the Golf and Country Club – Quinta do Bom Sucesso.

These will be located in one of the far sides of the Quinta with a valley to the east, one of the access roads to the west, a thicket to the south and a group of dwellings to the north. Our proposal is to build on this site, the central theme being that each premise should have an interactive relationship with the surrounding area, under the following conditions

Image Courtesy © Leonardo Finotti

  • Architects: Inês Lobo Arquitectos Lda
  • Project: Row-Houses
  • Location: Óbidos, Portugal
  • Photography: Leonardo Finotti
  • Software used: ArchiCad
  • Client: ACORDO – Empreendimentos Imobiliários, SA
  • Started: 2007
  • Completed: 2010
  • Area m2: 3 000
  • Structures and Installations: A400 Projectistas e consultores de engenharia
  • Construction Company: Policon, Construções SA

Brasilian consulting office in Sao Paulo, Brazil by St Arquitetura e Consultoria

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: St Arquitetura e Consultoria

The previous office this customer was in a wooded area in the Jardins neighborhood street in Sao Paulo. There the customer had a beautiful garden of Chinese bamboo, which the Chinese tradition (origin of Mr. Robert Wong), has some meanings such as: attracting prosperity and luck, enable energy, besides being strong and tough.

Image Courtesy © St Arquitetura e Consultoria

Wood de Travers in COUVET, Switzerland by CUAC Arquitectura

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: CUAC Arquitectura

During the visit to the project place, we realised that the idea of transforming Dubied’ goes hand in hand with acting in line with the production methods of Couvet landscape. Interwoven landscapes To this end, we decided to link natural production processes with other cultural building processes. On arrival at the place, we decided to take pictures of whatever could show any evidence of those processes and, finally, a possible project arose after every picture.

Image Courtesy © CUAC Arquitectura

  • Architects: CUAC Arquitectura
  • Project: Wood de Travers
  • Location: COUVET, Switzerland
  • Software used: Autocad, 3dstudio and Photoshop
  • COLABORATORS: Álvaro Tejada Tenorio, María Martín Rodríguez, Álvaro Rodríguez Sainz de rozas, Yu Bruno Masuda Rodríguez, Claire de Nutte, Serena Vianello, María de Lara Ruiz, Cristóbal Adrián García Almeida, Álvaro Castellano Pulido.

The Vertical Forest in Taiwan by Waterfrom Design

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Waterfrom Design

The Vertical Forest

The sky well and the patio are the most important element of this space which decide stream line. Designer set a vertical forest to help the air circulation between indoor and outdoor, like a lung for air-breathing animal.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: The Vertical Forest
  • Location: Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Client: Mr. Liu
  • Category: Residential
  • Floor Area: 926m2
  • Layout: 1F/garage, living room , kitchen , dining area , game room, 2F/living room, study room , master room , fitting room, 3F/ living room, study room , master room , guest room, 4F/ laundry , temple room , garden
  • Design period: Jan 2010~May 2010
  • Construction period: Oct 2010~May2013
  • Materials: Granite ,Tile,Marble,Cypress, Limestone , Mosaic , aluminium , titanium

White Cave House in Kanazawa by Takuro Yamamoto Architects

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Takuro Yamamoto Architects 

White Cave House is a massive lump engraved by a series of voids interconnected in the shape of a kinked tube. The connection of voids – we call it Cave – is the theme of this house. Internal rooms are designed to enjoy the minimum views of Cave characterized by its whiteness. At the same time, this concept is also the practical solution to realize a courtyard house in Kanazawa city known for heavy snow in Japan.

Image Courtesy © Takuro Yamamoto Architects

  • Architects: Takuro Yamamoto Architects
  • Project: White Cave House
  • Location: Kanazawa
  • Use: independent residence
  • Site Area: 493.88m2
  • Building Area: 132.68m2
  • Total Floor Area: 172.33m2
  • Completion: June 2013
  • Design Period: February 2011-September 2012
  • Construction Period: October 2012-June 2013
  • Structure: Wood
  • Client: a married couple + a child
  • Structure Design: Yamada Noriaki Structural Design Office
  • Construction: Ninomiya-Kensetsu

OPEN Prototype for Temporary Sales Pavilion in Beijing, China by OPEN Architecture

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: OPEN Architecture

As a unique Chinese architectural typology in recent years, sales pavilion reflects rather interesting phenomena. A sales pavilion will surely be built before the sales of almost every housing project in China. Extravaganzas as these pavilion buildings often are, in terms of form and décor, they normally bare almost no relationship to the actual housing marketed and sold inside. This building typology has been a beloved experimental field for elite architects practicing in China, offering much design and budget freedom that most other types of buildings do not enjoy. However, temporary buildings as they were born to be, these costly pavilions are often demolished shortly after the sales were completed, and in some lucky cases, converted to other functions.

Image Courtesy © Su Shengliang

  • Architects: OPEN Architecture
  • Project: OPEN Prototype for Temporary Sales Pavilion
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Su Shengliang
  • Design Year: 2013
  • Status: Completed
  • Client: VANKE Beijing
  • Program: Reception, Exhibition Space, Playroom, Lounge, Bar, Office
  • Building Area: 1115 m²
  • Site Area: 6670 m²
  • Principals in Charge: Li Hu, Huang Wenjing
  • Project Team: Liu Xiujuan, Qiao Shawei, Laurence Chan, Daijiro Nakayama, Zhao Yao, Zhai Dongyuan, Jia Han, David Dominguez
  • Local Design Institute: CABR Technology Co., Ltd
  • General Contractor: Beijing ShengShiWei Engineering Co.,Ltd
  • Interior Construction: Beijing ShangRui Decoration Design Co., Ltd
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise