Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Far Sight House in Bukit Timah, Singapore by Wallflower Architecture + Design

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Wallflower Architecture + Design

This house sits on high ground, and the rear of the site has wonderful views overlooking the greener and more affluent residential addresses in Singapore. Our client’s brief was to design a home of two stories, with an attic, and importantly a roof terrace facing the rear and overlooking the valley.

Image Courtesy © Marc Tey

  • Architects: Wallflower Architecture + Design
  • Project: Far Sight House
  • Location: Bukit Timah, Singapore
  • Photography: Marc Tey
  • Design Team: Robin Tan, Cecil Chee, Sean Zheng, Shirley Tan & Eileen Kok
  • Structure: GCE Consulting Engineers
  • M&E: LAC Engineers & Associates
  • Q.S: KH Lim Quantity Surveyors
  • Landscape: Nyee Phoe Flower Garden Pte Ltd
  • Project Completion: 2013
  • Site Area: 396 m2
  • GFA: 463 m2

ICE RING in Kayseri, Turkey by BKA / Bahadır Kul Architects

Wednesday, April 9th, 2014

Article source:  BKA / Bahadır Kul Architects

Kayseri Ice Ring is placed 9 km far away from the city center and inside the 10.000 square meters site. With the transportation facilities like car, minibus, bus and railway system; the Ice Ring has the chance to make citizens life more sportive. When designing the form of the building, the relation between the ice and the air comes into the mind. Besides, by the meaning of ice, global warming in our today’s world has the consideration for the citizens. For the changing climates, the less green and our apathetic stands can be more conscious in this way.

Image Courtesy © Ket Kolektif

  • Architects:  BKA / Bahadır Kul Architects
  • Project: ICE RING
  • Location: Kayseri, Turkey
  • Photography: Ket Kolektif, BKA / Bahadır Kul Architects
  • Construction Period: 2009, 2012
  • Site Area: 10.000 m2
  • Total Floor Area: 2.600 m2

LOFT B in Anif, Salzburg, Austria by MUTANT ARCH.MEDIA

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: MUTANT ARCH.MEDIA

Development of an agricultural component object on approximately 300sqm of living space including a galleria on 2nd floor. Everything was planned so that it is very neutral looks although the color and radiates a lot of heat .

Image Courtesy © MUTANT ARCH.MEDIA

  • Architects: MUTANT ARCH.MEDIA
  • Project: LOFT B
  • Location: Anif, Salzburg, Austria
  • Photography: MUTANT ARCH.MEDIA
  • Completed: 2013

Contemporary Japanese Garden in London, U.K by MyLandscapes LTD

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: MyLandscapes LTD

The 250sqm site runs east to west and is surrounded by two buildings, a perimeter wall and open on the western side. Initially the ground was pretty level and laid to paving blocks, allowing access to the buildings but serving not much purpose and fairly static. The project took 3 months to build during the wettest winter in the British Isles at a cost of £140,000.

Image Courtesy © Amir Schlezinger

  • Architects: MyLandscapes LTD
  • Project: Contemporary Japanese Garden
  • Location: London, U.K
  • Photography: Amir Schlezinger
  • Software used: 3-D Max and Photoshop

Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013

Im Zollhafen 22 in Rheinauhafen, Cologne, Germany by GATERMANN + SCHOSSIG Architekten Generalplaner

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: GATERMANN + SCHOSSIG Architekten Generalplaner

The proposed office building on Plot 10 in Cologne’s historic Rheinauhafen harbour district occupies a prime waterfront position, situated between two fifteen-storey ‘crane house’ office towers. The building’s distinctive stepped elevation is designed to create a strongly sculptural presence while responding to the views across the harbour.

Image Courtesy © H.G. Esch

VERTICAL PATIO HOUSE in Barcelona, Spain by ESTUDI NAO SCP

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: ESTUDI NAO SCP

Usually in Catalonia, the plots in the old villages for detached housing are approximately 5 meters wide, adapted to the typical structural system: two parallel load-bearing walls that support regular beams to build a slab.  Sometimes, as it happens in our case, the resultant plot is really outstretched making really difficult the access of light and ventilation in all the rooms of the house.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: ESTUDI NAO SCP
  • Project: VERTICAL PATIO HOUSE
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Building Engineer: Rosa Romero Navarro
  • Date: September 2013
  • Area: 216 m2

Residence the Grands Jardins in Petite-Rivière-St-François, Canada by Bourgeois / Lechasseur architectes

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: Bourgeois / Lechasseur architectes

The Grands-Jardins home is located in the Charlevoix region, specifically in Petite-Rivière-St- François, close to the Massif ski station. It sits on the mountainside on a rocky wooded site overlooking the St. Lawrence River. One of the major challenges of the project was to position the house so as to optimize the privacy and the views offered by the site. The home is built parallel to the street and at a slight angle so as to look out over the south and the river. From the inside, you feel you are in a ship’s cabin. As the house is located on a deep slope, passersby can see the top level from the street, while on the river side, three above-ground levels elegantly rise to reveal a façade interconnected by a play of angles and glass.

Image Courtesy © Alexandre Guilbeault

  • Architects: Bourgeois / Lechasseur architectes
  • Project: Residence the Grands Jardins
  • Location: Petite-Rivière-St-François, Canada
  • Photography: Alexandre Guilbeault
  • Engineers: Axys Consultants
  • General Contractor: Constructions des Grands Jardins
  • Year of construction: 2013

Tunquén House in Valparaiso, Chile by MasFernandez arquitectos

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: MasFernandez arquitectos

Thinking about a second home, it is inevitable to imagine a place with special features, much more if it is facing the sea. The Elizabeth House, as we call it for a long time in honor of his owner, who is a single 50 years old mother, reflects very well the clarity, simplicity and honesty with which, in our view, should tackle these projects.

Image Courtesy © Nico Saieh

  • Architects: MasFernandez arquitectos
  • Project: Tunquén House
  • Location: Valparaiso, Chile
  • Photography: Nico Saieh
  • Architect: Cristóbal Fernández, Francisca Ruiz, Rodrigo O´ryan
  • Structural Engineer: Sergio Trejo Z. – Enrique Varela M.
  • Area: Terrain 460 sqm  House 120 sqm
  • Year: 2012

i.n.g in Toyota, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Tuesday, April 8th, 2014

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

This is the project for two-family house by reconstruction. Every time I witnessed the demolition work before reconstruction, I’ve had some uncomfortable feelings by the view of vacant land. The old house is a building containing lots of thoughts and memories for the owner and it is also a part constituting the town-scape from the community viewpoint. Therefore, based on the idea that there should be a way to renew the house while keeping the old town-scape even in reconstruction project, I proposed a house with Japanese-style outlook to fit naturally into the existing fence and external garden.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: i.n.g
  • Location: Toyota, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Software Used: Vectorworks
  • Site Area: 453.88m2
  • Built Area: 160.56m2
  • Total Floor Area: 147.67m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: January, 2012 – November, 2012
  • Year of completion: July, 2013
  • Design team: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: Inoue construction Ltd
Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise