Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Center’ Category

Junxi Mountain Villa Sales Centre in Zhejiang Province, China by More Design Office

Monday, June 25th, 2018

Article source: More Design Office 

MDO were honoured to be offered the chance to design the interior for a unique piece of architecture situated in the beautiful Liangzhu area, in the northwestern outskirts of Hangzhou.

As designers we are interested in relationships and contrasts; architecture and interior, the rough and the smooth, dark and light, strong and the delicate.  Between each is a transition, and opportunity to create an emotion.

Image Courtesy © Sicong Sui and Dirk Weiblen

  • Architects: More Design Office
  • Project: Junxi Mountain Villa Sales Centre
  • Location: Mountain Villa Sales Centre, Vanke Junxi, Yuhang District, Hangzhou City, Zhejiang Province, China
  • Photography: Sicong Sui, Dirk Weiblen
  • Size: 400 sqm

(more…)

School and Municipal Centre in Belmont-sur-Lausanne, Switzerland by 2b architectes

Thursday, June 21st, 2018

Article source: 2b architectes

The design goes beyond simply extending the school building. Instead, it strengthens the character and status of the existing system as a public space, a school and a municipal center.

Image Courtesy © Matthieu Gafsou and Roger Frei

  • Architects: 2b architectes
  • Project: School and Municipal Centre
  • Location: Belmont-sur-Lausanne, Switzerland
  • Photography: Matthieu Gafsou and Roger Frei

(more…)

Technical Center of Blagnac in France by NBJ architectes

Tuesday, June 5th, 2018

Article source: v2com

Located next to an expressway, the Technical Center of Blagnac was built in the middle of a neighborhood characterized by a highly industrialized program. Nevertheless, a classified forest and a cemetery are located just next to the site. These elements constitute the principal specificity of this program. The architectural and urban will aim to constitute a real urban piece, able to create a strong entrance to this area and able to dialogue with its environment. The idea is to establish a visual identity while answering the main objectives of the program.

Image Courtesy © PaulKozlowski

  • Architects: NBJ architectes
  • Project: Technical Center of Blagnac
  • Location: ZAC Andromède – Blagnac, France
  • Photography: PaulKozlowski
  • Associated Architects: Tryptique
  • Owner: City of Blagnac
  • Cost: 7,8 M € (excluding tax)
  • Project Area: 6 000 square meters
  • Project Ending: 2017

(more…)

Tao Yuan Li Marketing Center in Changsha, by Shenzhen Rongor Design & Consultant Co., Ltd

Thursday, March 22nd, 2018

There is a Peach Blossom Garden in everyone’s heart. At the end of 2017, China Resources cooperated with Rongor Design to create the Tao Yuan Li Marketing Center, an urban peach blossom garden in the southern landscape style at the Xiangjiang river, which is based on the Peach Blossom Spring written by literati of Eastern Jin Dynasty Tao qian.

Negotiation area, Image Courtesy © Ingallery

  • Designer: Shenzhen Rongor Design & Consultant Co., Ltd
  • Project: Tao Yuan Li Marketing Center
  • Location: Changsha, Hunan Province, China
  • Photography: Ingallery
  • Design team: Qin Yueming, Li Zhiqiang, Li Ming, He Jing, Xu Shuang yuan, He min, Liu Mengying
  • Area: 1239㎡
  • Date completed: December, 2017

(more…)

Ocean Center in Baler, Philippines by CAZA

Wednesday, March 21st, 2018

Article source: CAZA

Coastal Architecture in the age of climate change has become an increasingly precarious proposition. The Ocean Center project is designed to anticipate massive change: both ground and structure modulate natural systems enabling them to flow through in a measured and calculated way. The effect is that these natural forces activate architectural space at varying material intensities replacing the usual modernist paradigm of autonomous occupation with a feedback model relating human activity to environmental conditions. Markets, local shops, an oceanographic museum, apartments, a convention center and playfields are held together as disparate parts with multiple orientations that create the feeling of being within a micro-village with no outside but instead with a profusion of fractional insides that connect us to other places extending the loop of nature’s deep connectivity.

Shopping Arcade, Image Courtesy © CAZA

  • Architects: CAZA
  • Project: Ocean Center
  • Location: Baler, Philippines
  • Project Team: Carlos Arnaiz, Jun Deng, Alden Ching, Patricia Tan, Sehyun Lee

(more…)

CID Center in Badajoz, Spain by NGNP arquitectos

Sunday, May 21st, 2017

Article source: NGNP arquitectos

The plot is located in the urban edge of the small town of Calamonte, on a land platform that visually dominates the surrounding farmland. From this location, which gives it a special value in the city-field-landscape relationship, leave the main formal and conceptual decisions that inspire the project. Furthermore, the presence of the building far from the road access routes, also causes the building necessarily respond to them. Therefore, the roof emerges as the fundamental element of the design. Seen from afar, the building completes its compact presence thanks to it, dialoguing with the landscape of hills surrounding the place. Close-up view, the roof provides greater height spaces that require it, such as the assembly hall, likewise providing dynamism and special character to interior environment. The compactness of the volume required an abstract formalization. The building is implanted in the plot adapting to its longitudinal form. The generator concept of the plant is the opening of a crack-patio in its central axis, which runs through its entire length, becoming the main space of the project. In the north façade, this crack configures the public access between volumes, and after passing the vestibule, continues characterized as a more introspective space. The required program, consisting of administrative uses of support to entrepreneurs, is organized with the highest programmatic rationality and economy of circulation, guaranteeing the required flexibility. Uses are grouped into three clearly differentiated units: the business incubator, support offices and meeting rooms, arranged around the central lobby, center of gravity of the building that facilitates the quick orientation of the visitor. This zoning of the small building solves the problem of the compatibility of use in function of the different schedules that each zone has. Thus, an entrepreneur can have night access to his office without having to open the entire building, which makes it much safer to use.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: NGNP arquitectos
  • Project: CID Center
  • Location: Badajoz, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Software used: CAD
  • Other Participants: Antonio Vallejo (arquitecto técnico, presupuesto y control de ejecución de obra), Estanislao Fernández (instalaciones), María Luisa Lorenzo (estructura)
  • Constructed area: (m2) 789 m2
  • Year: 2015

(more…)

Center for the National Property Heritage in Mexico by Victor Marquez Arquitectos VMA

Sunday, May 21st, 2017

Article source: Victor Marquez Arquitectos VMA

The old colonial neighborhood of Coyoacan comprises some of the more notable cultural institutions of Mexico and the new national Center for Patrimonial Heritage is added to the list. The center´s main concept spins around the need to turn a private complex into a public space; thus, the programmatic idea of breaking the parts in order to organize them in smaller low-rise buildings that could eventually display certain design personality and preserve the existent trees and vegetation, made sense. Therefore the center will be displayed in four different buildings: the museum and workshops, the preservation and office building, the auditorium, and the café / library structure. Once we secured the existent trees and plants, we proceeded to establish the project zoning and arrangement. Within the concept of dispersion, we decided to hinge and organize buildings around the open spaces. Therefore, we aimed that visitors would navigate through a number of interlocked gardens, plazas, paths, patios, etc. that will eventually unfold and reveal a number of architectural elements and gestures. From the overall aesthetic composition, some buildings have been thought as solid and massive creating a deliberate contrast to others that are conceived as translucent or transparent. Decisions made in this sense respond mostly to dealing with finding the right balance between energy savings, aesthetics and human activity.

Image Courtesy © Victor Marquez Arquitectos VMA

Cycling Center in Tiszafüred, Hungary by Ferdinand and Ferdinand Architects

Friday, May 5th, 2017

Article source: Ferdinand and Ferdinand Architects

10- 15 years ago the topic of mobility gained momentum in the Hungarian contemporary architecture. Many young architects realised that a major  task of the next generation of architects/enginiers and urban designes will be the redefinition and reshaping of the existing urban infrastructure.  Architecture and mobility will have implications not only on the traffic systems (means of traffic) of the 21st century, they will have impact on social spaces, public parks, as well.

Image Courtesy © Andrea Balazs

  • Architects: Ferdinand and Ferdinand Architects
  • Project: Cycling Center
  • Location: Tiszafüred, Hungary
  • Photography: Andrea Balazs
  • Software used: ArchiCAD, Autocad, Artlantis
  • Investor: Tisza Lake Development Ltd
  • Size (in square meters): 800 m2
  • Year of  Design: 2012
  • Year of Completion: 2016

(more…)

Design Center for Xinhee Group in Fujian, China by MAD Architects

Sunday, April 23rd, 2017

Article source: MAD Architects 

Located in the Chinese coastal city of Xiamen, MAD Architects’ design for the Xinhee Design Center is currently under construction. The design center is for the international fashion group, Xinhee, and its six subsidiary brands. It has a site area of 15,000 square meters with building area of 61,000 square meters. “We envision it as a building with skin-and-bones,” reveals MAD founding principal Ma Yansong, “the correspondence of clothing and architecture is they both explore the relationship between the interior and the exterior.”
Xinhee Design Center has the central atrium space at its core; from there, six long spanning structures extend out to different directions, and become a star-shaped layout which formalizes a solid “bone” structure frame. A mix of office spaces and green gardens compose each of the organically-formed arms. A translucent and sun-shading envelope of PTFE hangs slightly off the vertical garden, and provides ventilation during the hot season. At the same time, it lightens the building to be elegant and floating, just likes a piece of delicate thin, soft, skin covering the “bone” structure of the building body. Ma Yansong elaborates, “It’s interesting for a building with such an intrinsically logical structure to look floating and free.”

Image Courtesy © MAD Architects

  • Architects: MAD Architects
  • Project: Design Center for Xinhee Group
  • Location: Xiamen, Fujian, China
  • Site Area: 15,624 sqm
  • Building Area: 61,534.6 sqm

(more…)

Home Ranch Welcome Center in Jackson Hole, Wyoming by Carney Logan Burke Architects

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Carney Logan Burke Architects 

BUILDING PROGRAM & SITE

Demarcating the northern entrance to Jackson, Wyoming’s historic downtown, the 3,129-square foot Home Ranch Welcome Center serves as a community hub for both residents and visitors. The building program includes visitor orientation space, a transportation hub and a public restroom facility that replaced a well-used bathroom building. The Welcome Center exhibits will function as orientating devices for visitors and utilizes storytelling of local characters as a narrative for the opportunities and amenities in the Town of Jackson and surrounding National Parks.

Image Courtesy © Paul Warchol and Matthew Millman

Image Courtesy © Paul Warchol and Matthew Millman

  • Architects: Carney Logan Burke Architects
  • Project: Home Ranch Welcome Center
  • Location: Jackson Hole, Wyoming, USA
  • Photography: Paul Warchol and Matthew Millman
  • Structural Engineer: KL&A, Inc., Golden, CO
  • Electrical Engineer / Mechanical Engineer / LEED Consultant: Beaudin Ganze Consulting Engineers, Inc., Avon, CO
  • Civil Engineer: Nelson Engineering, Jackson, WY
  • General Contract: GE Johnson Construction Company, Jackson, WY
  • Landscape Architect: Hershberger Design, Jackson, WY
  • Completion: 2013

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise