Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Corridor’ Category

Renasant Bank in Memphis, Tennessee by brg3s Architects

Tuesday, July 17th, 2018

Article source: brg3s Architects

Union Avenue is dominated by retail developments with asphalt parking areas separating the building facades from the street. The design challenges this trend by bringing the building forward interrupting the ubiquitous line of parked automobiles. This urban design approach provides enhanced visibility for the retail center’s tenants, and provides pedestrian amenities along a typically car-centric corridor. Vehicular parking is provided at the north side of the building where primary entrances to each tenant are located.

Image Courtesy © brg3s Architects

  • Architects: brg3s Architects
  • Project: Renasant Bank
  • Location: 2046 Union Avenue, Memphis, Tennessee, USA
  • Client(s): Loeb Properties 
  • Project Manager: Brett Ragsdale 
  • Lead Designer: Jason Jackson 
  • Interior Designer: Christine Wass 
  • Chad & Steward Associates: HNA
  • Contractor: Grinder, Taber & Grinder. Inc. 
  • Area: 7,500 Square Feet 
  • Completion Year: 2018 

(more…)

TLI House in Tuscany, Italy by ARCHITETTURA MATASSONI

Tuesday, July 17th, 2018

Article source: ARCHITETTURA MATASSONI 

To think about different spaces in which to do different activities in different moments of the day is a mechanical mental form inherited by modern industrial culture.

Architecture has to get past and to unhinge this rigid manner to conceive life spaces.

This is the main effort for the renovation of a flat, contained inside an early-seventies block of apartments, despite its small size!

Image Courtesy © ARCHITETTURA MATASSONI

  • Architects: ARCHITETTURA MATASSONI
  • Project: TLI House
  • Location: Arezzo, Tuscany, Italy
  • Software used: Autodesk
  • Costs: Between 1000 and 1500 €/square meter
  • Dimensions:
    • Living Room, kitchen and Dining Room: 42 square meters
    • Main Bedroom: 18 Square Meters
    • Secondary Bedroom (x2): 9 square meters
    • Multifunctional Corridors/Wardrobes: 4,5 square meters
    • Laundry: 4 Square Meters
    • Bathroom and Service: 7,5 square meters
    • Total Usable Surface: 94 square meters
  • Year of Completion: 2016

(more…)

Ijhal in Amsterdam, The Netherlands by Wiel Arets Architects

Tuesday, October 31st, 2017

Article source: Wiel Arets Architects

The IJhal is a recently completed pedestrian passageway situated within Amsterdam’s central train station, on its the northern, waterside–which abuts the river it’s named for, the IJ. The central station has been under continuous construction, for approximately the last decade, as the city spearheaded a total transformation of the original nineteenth century building, by expanding it below, above, and at its rear, in order to accommodate the city’s growing population, and increasing number of tourists. A major portion of the station’s renovation and expansion is related to the soon to-be opened ‘North-South’ metro line–which is set to run along that axis of the city, and for the first time, enable one of the city’s metro lines to cross under the river IJ, at the back of the city’s train station. Amsterdam’s central train station is thus a confluence point for its many taxis, metro lines, trams, trains, and infinite cyclists, in addition to being a loading point for the IJ’s ferry-boat traffic; it is a major node of pedestrian and public transportation movement in Amsterdam.

Image Courtesy © WIEL ARETS ARCHITECTS

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Project: Ijhal in Amsterdam
  • Location: Stationsplein 9, 1012 AB Amsterdam, The Netherlands
  • Client: NS Poort, Ontwikkeling BV
  • Consultants: Deerns Raadgevende, Ingenieurs BV
  • Project team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Freyke Hartemink, Joris van den Hoogen
  • Collaborators: Rob Willemse, Bruno Ebersbach, Joana Varela, Roel van der Zeeuw, Thorsten Schneider, Jochem Homminga, Ramon Alvarez Roa, Ole Hallier, Raymond van Sabben, Nikolas von Schwabe, Janosch Welzien, Steffen Winkler, Marco Leite Velho, Itziar Quiros

(more…)

Residential – Disappearing Corridor in Hong Kong, China by Bean Buro

Sunday, January 22nd, 2017

Article source: Bean Buro 

Bean Buro has designed a 1,485sqft (138sqm) apartment for a young family of four in the south side of Hong Kong Island. Unchanged since the early 1990’s, the apartment featured closed off rooms accessed by a long corridor, and large windows looking over the ocean.

Retreating from Hong Kong’s busy lifestyle, the apartment’s entrance is a semi-enclosed foyer which marks the threshold between inside and outside.

Designed with a comfortable seat, playful hooks and concealed shoes and coat cabinet, it allows for a moment of pause and appreciation of the home.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Residential – Disappearing Corridor
  • Location: Hong Kong, China
  • Design directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Architectural designers & assistants: Pauline Paradis, Tommy Hui, Michelle Ho.
  • Contractor: R&C Engineering Co. Ltd

(more…)

Interior design of Immo Desimpel offices in Merelbeke, Belgium by BURO II & ARCHI+I

Wednesday, October 29th, 2014

Article source: BURO II & ARCHI+I

The interior design started on a floor of the building that was still a shell. Creating one long corridor for circulation made it possible to conceal the shafts, while a stretch ceiling proved the ideal solution for resolving acoustical problems.

Image Courtesy © Klaas Verdru

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: Interior design of Immo Desimpel offices
  • Location: Guldensporenpark 82, B-9820 Merelbeke, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: Sirius Promotie nv
  • Team: Int. arch. Bart Decloedt [project director], Int.arch. Anne-Mie Vermaut [interior architect], Int.arch. Liesbet Lefever [interior architect]
  • Specified execution term: September fi rst 2013
  • Actual execution term: yard started on January 30, 2013 – yard ended on July 15, 2013

(more…)

Animation Studio in Santa Monica, California by Gwynne Pugh Urban Studio

Friday, January 4th, 2013

Article source: Gwynne Pugh Urban Studio

Interior Architecture Preserves Original 1940s Warehouse in Santa Monica’s Former Industrial Corridor Gwynne Pugh Urban Studio with Andy Waisler has recently completed an adaptive reuse of a 1940s bowstring truss and brick warehouse in Santa Monica. The 17,000 square foot building was artistically designed for a well-known animation studio that has recently achieved significant commercial success. Urban Studio designed an interior renovation that is warm, forthright and efficient, while also elegant and inspiring.

Image Courtesy Benny Chan + GPUS with Andy Waisler

  • Architects: Gwynne Pugh Urban Studio
  • Project: Animation Studio
  • Location: Santa Monica, California, USA
  • Photography by: Benny Chan + GPUS with Andy Waisler
Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise