Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Green House’ Category

M Greenhouse in Pistoia, Italy by Lapo Ruffi Architetti / LRA

Monday, July 9th, 2018

Article source: Lapo Ruffi Architetti / LRA 

The project was realised as a replacement of an old greenhouse to accommodate the growing collection of citrus trees during the colder months. Cultivators for passion, the client requested a new service building, a little architecture able to contain a room for tree winter rest and a storage room for agricultural tools but also a space for silence and meditation among the plants. This design reveals the mechanism that simultaneously enchances architecture and nature: the contrast between the artificial character of the former and the organic traits of the latter. The main building material is natural larch wood. The façades are made of rough sawn wooden slats, which are attached to the inner wooden structure along with polycarbonate. The slope of the roof is designed to be a continuation of the façade, maintaining the integrity of the volume. Besides meeting some pragmatic functions the project developed to become a study on transparency and translucency. During the day it becomes translucent while polycarbonate panels diffuse sunlight, and at night, the pavilion become floating sculptural lantern in the hills’ horizon. An architecture capable of preserving the richness and uniqueness of the place while inserting into the landscape a further fragment of landscape, in an effort to bring not only to construct an object but to create an artificial place or landscape.

Image Courtesy © Lapo Ruffi

  • Architects: Lapo Ruffi Architetti / LRA
  • Project: M Greenhouse
  • Location: Pistoia, Italy
  • Photography: Lapo Ruffi
  • Gross Floor Area: 115 m²
  • Design Phase: 06.2015 – 11.2015
  • Construction Phase: 12.2015 – 03.2016

(more…)

Apartment Palatina I in Lisbon, Portugal by rar.studio

Wednesday, March 14th, 2018

Article source: rar.studio 

Palatina is a small palace built in the centre of Lisbon in the mid-20th century according to plans designed by Architect Carlos Rebelo de Andrade in the Português Suave style. Originally conceived to serve the purpose of a single family residence, the building was converted into four distinct apartments earlier this century. Apartment Palatina I occupies the main first floor of this mansion, the former location of the social areas – hall, office, billiards room, small living room, drawing room, pantry, dining hall, greenhouse – and correspondingly draws upon the magnificent ostentatiousness of both its amplitude and its materials and decorative details.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: rar.studio
  • Project: Apartment Palatina I
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Contractor: RVI – Recuperação e Valorização de Imóveis, Lda.
  • Gross Internal Area: 150 m2
  • Date: 2015 – 2016

(more…)

Penghu Qingwan Cactus Park in Taiwan by CCL Architects & Planners

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: CCL Architects & Planners

Qingwan district is located at Penghu’s Fongguei Peninsula. Surrounded by sea, it is abundant in marine resources and natural wonders. The basaltic landscape, diverse vegetation, and forts remained from the military days make Qingwan the perfect place for tourism development.

Image Courtesy © LIN FU MING

  • Architects: CCL Architects & Planners
  • Project: Penghu Qingwan Cactus Park
  • Location: Peng Hu, Qingtian Xian, Lishui Shi, Zhejiang Sheng, Taiwan
  • Photography: LIN FU MING
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Design teams: CCL Architects & Planners + Co-Forest Environment Design Association
  • Contributors: LIN  CHI CHIN、CHANG CHIEN LUNG CHIN、JIANG CHANG LIN、CHANG TSUNG JUI、KUNG CHENG TA、SHIH YU SHIN
  • Client: Penghu County Government
  • Area: 1,716㎡
  • Max. Height: 9.5 m
  • Completion date: August 2015

(more…)

Los Rosales Kinder Garden in Galicia, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

The building is arranged in ground floor favouring the ecological value of the plot, minimizing the impact of the construction and complying with accessibility criteria. Bearing in mind the characteristics of the urban environment -with great open spaces and towers of big height-, it is projected a building that tries to create its own scale and to protect itself. 

Image Courtesy © Juan Rodríguez

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos 
  • Project: Los Rosales Kinder Garden
  • Location: La Coruña, Galicia, Spain
  • Photographer: Juan Rodríguez
  • Floor Area: 2065 m²
  • Completion time: 2008

(more…)

Nivim House in Goa, India by architecture R/T

Friday, March 17th, 2017

Article source: architecture R/T

Nivim is Goa’s first Gold rated green building certified by the IGBC – Indian Green Building Council in October 2013. It sits on a 1025 square meter property on a hill in a sleepy village in Goa. Before construction, the site had 14 fully mature trees- two jackfruit trees, one mango tree, two tamarind trees and one telful tree. The design of the house incorporates all these existing trees. Two trees in particular were located right in the center of the property and one of them rises up almost 15 meters.

Image Courtesy © Bharat Ramamrutham.

  • Architects: architecture R/T
  • Project: Nivim House
  • Location: Goa, India
  • Photography: Bharat Ramamrutham.
  • Software used: sketch up

(more…)

Greenhouse GB in Bellagio, Italy by studio vs_architettura

Friday, August 12th, 2016

Article source: studio vs_architettura

The project involves the closing of the portico of a house of the sixties through the realization of a greenhouse defined by iron and glass volumes. Everything was born from the need to build a shelter for potted plants during winter time. The bioclimatic greenhouse, as well as a shelter for plants, performs the function of improvement of energy efficiency of the whole building.

Image Courtesy © arch. Giorgio Sepriano

Image Courtesy © arch. Giorgio Sepriano

  • Architects: studio vs_architettura
  • Project: Greenhouse GB
  • Location: Bellagio, Italy
  • Photography: arch. Giorgio Sepriano
  • Year: 2016

(more…)

Eco-Barge on the Danube River in Belgrade, Serbia by Salt & Water

Tuesday, April 26th, 2016

Article source: Salt & Water

Salt & Water design studio presents their recent project, eco-barge with a greenhouse on the Danube river in Belgrade, Serbia.

The barge was designed as a place where citizens of Belgrade could get acquainted with vertical gardens, special kinds of irrigation systems and alternative ways of growing organic food in urban areas with usually limited space. The project is also designed as a venue for various educational workshops, where people can learn everything first-hand.

Image Courtesy © Salt & Water

Image Courtesy © Salt & Water

 

  • Architects: Salt & Water
  • Project: Eco-Barge on the Danube River
  • Location: Belgrade, Serbia
  • The complete working area: 96 M2
  • Greenhouse: 39,5 M2
  • Terrace: 21 M2

(more…)

OJALÁ in Madrid, Spain by Andres Jaque Arquitectos

Thursday, April 30th, 2015

Article source: Andres Jaque Arquitectos

OJALÁ is the architectural response to the diversity of the neighborhood of Malasaña. A diversity that is expressed through out daily life as an accumulation of different ways of chatting, meeting, eating and drinking.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán, Rocío Romero

Image Courtesy © Miguel de Guzmán, Rocío Romero

  • Architects: Andres Jaque Arquitectos
  • Project: OJALÁ
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán, Rocío Romero
  • Design, Coordination and Edition: Sebastian Bech-Ravn, Ljubo Dragomirov, Roberto González García, Senne Meesters, William Mondejar, Jorge Noguera Facuseh, Silvia Rueda Cuellar, Jarča Slamova
  • Quantity Survey: Juan Pablo Prieto
  • Graphic Design: Jorge López Conde
  • Artistic Intervention Program: Curator, Roberto González García
  • Artists: Dourone, José JaJaJa, Eva Solano

(more…)

O A X I S by FORWARD THINKING ARCHITECTURE

Wednesday, August 20th, 2014

O A X I S: a project inspired by the sun and the desert Oasis formations. The project as a new link between the desert, renewable energies and water-saving hydroponic agriculture in direct connection to the Arabian Peninsula nearby cities.

Image Courtesy © FORWARD THINKING ARCHITECTURE

Image Courtesy © FORWARD THINKING ARCHITECTURE

(more…)

Austrian Pavilion EXPO 2015 in Milan, Italy by Paolo Venturella Architecture

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: Paolo Venturella Architecture

The main concept of the pavillion is to create two different spaces. One for the exhibition and another one for a big greenhouse. They are connected to allow people to walk in a unique single space. The greenhouse is the place where people can pick up and eat food directly from the hortus.

Image Courtesy © wemage

  • Architects: Paolo Venturella Architecture
  • Project: Austrian Pavilion EXPO 201
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: wemage
  • Software Used: Rhinoceros and Grasshopper
  • Team Design: FabrizioFuriassi, Manuel Tonati, AngeloBalducci
  • Year: 2013
  • Type: competition
Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise