Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Offices’ Category

San Jeronimo 17 Atelier in Granada, Spain by CUAC Arquitectura

Wednesday, July 18th, 2018

Article source: CUAC Arquitectura

San Jeronimo 17 is a workspace, an office that brings together concepts and materials displaced to a local situated in the historic center of Granada (Spain).

Marked by the presence of a strong structure made of brick 60 cm. wide and wooden floors from the late nineteenth century, this place is a palimpsest of successive interventions that we transform with recycled elements: a series of shuttering wood pieces taken from a music school work is used for the creation of a channeling-cabinet infrastructure for network cabling and storage of books or models; six wooden doors, some metal shutters and pieces of glass saved from its demolition with several metal profiles from the refurbishment of a house in Granada are assembled for the formation of new holes. Even the plasterboard fragments left without starting by the previous tenant are connected and transformed into a new infrastructure for electricity and lighting. A 4×1 meters high door taken from our old studio is finally transferred as a cornerstone. San Jeronimo 17 is a project born of opportunity, made of what we find in the place, with the movement of materials from previous works or even with the discovery of unexpected historic contiguities. It is possible to make visible this dynamic, as well as reveal their different strata, mapping and modeling each brick, her wounds, dignifying its heritage presence as part of a continuous history of overlapping elements that we incorporate both minimizing energy invested as our presence.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: CUAC Arquitectura (Álvaro Castellano Pulido)
  • Project: San Jeronimo 17 Atelier
  • Location: Calle San Jerónimo, 17. Granada (Spain)
  • Photography: Fernando Alda
  • Authors: Javier Castellano Pulido & Tomás García Píriz 
  • Collaborators: Álvaro Castellano Pulido (architect), Fernando Álvarez de Cienfuegos (Graphic designer), Miguel Ángel Jiménez Dengra (rigger), María Encarnación Sánchez Mingorance (student), Marta dell´Ovo (student), Helena Doss (student), Alessandro Remelli (student)
  • Promoter / Developer: CUAC Arquitectura & 2041
  • Budget: 21.000 €
  • Cost/m2: 143 €
  • Floor Area: 146 m2
  • Date: December, 2015

(more…)

Machinery Park Headquarters Office Building in Sichuan, China by Shanghai Yushe Architectural Design Co., Ltd

Tuesday, July 17th, 2018

Article source: Shanghai Yushe Architectural Design Co., Ltd

The sun rises and time evolves. Light and curve define the scale of space when the traditional form becomes meaningless.

The headquarters office of Machinery Park is located at Lingang economic development zone in China. The six-floor building has a total area of 12000 square meters. It embraces the entrance square by its curve layout and expanding shape. With the curtain wall system it creates an image of simplicity and decency. Light pours in to bring a delicate and comfortable working atmosphere.

Image Courtesy © Hu Yijiea

  • Architects: Shanghai Yushe Architectural Design Co., Ltd
  • Project: Machinery Park Headquarters Office Building
  • Location: Sichuan, China
  • Photography: Hu Yijiea 
  • Design Team: Xu Yi, Chen Xiao, Xu Junfeng, Li Meng, Cao Zhen, Wang Dengdeng, Timothy
  • Project Area: ca. 12000㎡ 

(more…)

Oberbillwerder – The Connected City in Hamburg, Germany by ADEPT + karres+brands

Tuesday, July 17th, 2018

Article source: ADEPT + karres+brands

With the proposal ‘Oberbillwerder – the Connected City’ ADEPT and KARRES+BRANDS with Transsolar have won the international master plan competition for a 360 ha development area close to Hamburg City Center. Oberbillwerder is close to both city and landscape and is the largest one-off development in Germany since Hafen City. Fully build, the masterplan will include about 1.000.0000 m2 in a mix of housing, business, shopping, public buildings and recreational activities.

Image Courtesy © ADEPT + karres+brands

  • Architects: ADEPT + karres+brands
  • Project: Oberbillwerder – The Connected City
  • Location: Hamburg, Germany
  • Client: IBA Hamburg
  • Design Team: ADEPT, KARRES+BRANDS, Transsolar
  • Engineering and Sustainability: Transsolar
  • City Economics: Buro Happold Berlin
  • Consultant on Water Management: Ingenieurbüro Kraft
  • Size: 124ha/360ha, 1.000.000 m2 GFA masterplan

(more…)

Akyapı Office in Istanbul, Turkey by Gönye Proje Tasarım

Wednesday, July 11th, 2018

Article source: Gönye Proje Tasarım

The Akyapı Office, designed by Istanbul based Gonye Proje Tasarim, is prioritizing comfort but at the same time providing a modern working environment to the users with its functional setup.

Image Courtesy © Gönye Proje Tasarım

  • Architects: Gönye Proje Tasarım
  • Project: Akyapı Office
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Photography: OzanCelik

(more…)

TA-THA-TA Studio in Bangkok, Thailand by (Architectural Studio of Work – Aholic)

Tuesday, July 10th, 2018

Article source: (Architectural Studio of Work – Aholic) 

ASWA (Architectural Studio of Work – Aholic) realized a studio with a collaged metal mesh façade for TA-THA-TA, a functional but playful Thai brand bag, in Bangkok, Thailand. The project holds a 120 m2 with 3.5 floors where first floor occupied by stocks. On second floor was used for assembling and a studio located on third floor with mezzanine level for rest space.

Image Courtesy © (Architectural Studio of Work – Aholic)

(more…)

Green box | snatch half a day in Shanghai, China by Muxin Studio

Thursday, July 5th, 2018

Article source: Muxin Studio 

The purpose of the project client is to add a relaxed area to the work environment. What makes us feel interesting behind this statement is that people often intentionally or unintentionally presuppose the two sides antagonism and juxtaposition of the two characteristics of “tense work” and “relaxed mood”. The idea of this scheme is not to forcibly let it come from the two element structure of the simple perception difference. On the contrary, we try to distinguish and interlock the two elements between “work” and “rest”, and to shape the tension between the two and rethink the office space in the process. The trait of reason.

A split open rest area, Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Studio
  • Project: Green box | snatch half a day
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design Team: Zhang Lei, Sun Haochen, Jiang Dawei, Zhang Yiye,XuanLi,Ouyang Boyong
  • Area: 106 m2
  • Design Time: Sep 2017-Nov 2017
  • Construction Time: Dec 2017-Feb 2018

(more…)

Jeddo Road in London by Inglis Badrashi Loddo

Wednesday, July 4th, 2018

Article source: Inglis Badrashi Loddo 

Former Victorian laundry refurbishment blends heritage with contemporary design and interiors

Inglis Badrashi Loddo Architects (IBLA) have converted and extended a former Victorian laundry site in West London into a set of mixed-use contemporary buildings, compromising of two mews homes, seven flats and a new office.

Image Courtesy © David Grandorge

  • Architects: Inglis Badrashi Loddo
  • Project: Jeddo Road
  • Location: London, England
  • Photography: David Grandorge
  • Client: Jeddo Innovations Ltd
  • Cost: £2.6m
  • Size: 1100sqm
  • Start Date: Feb 2015

(more…)

New Spaces for Desjardins at the Montréal Tower in Canada by Provencher_Roy

Wednesday, July 4th, 2018

Article source: v2com

In summer 2018, Desjardins Movement’s online services’ spaces will move to the Montréal Tower. The premises, vacant since 1987, are currently being transformed into office space. The interior design follows the architectural work carried out by Provencher_Roy. Desjardins will be the first tenant and has a 15-year lease. Its call centres and administrative offices will take up seven of the tower’s 12 storeys, or 80% of the rental space available at this iconic site. During the work undertaken in 2015 to refurbish and renovate the tower, which had been planned well in advance by the Olympic Park administration, Provencher_Roy replaced the existing prefabricated concrete envelope with a curtain wall for more abundant transparency and fenestration, thereby augmenting the presence of natural light within while respecting the original architecture.

Image Courtesy © Provencher_Roy

  • Architects: Provencher_Roy
  • Project: New Spaces for Desjardins at the Montréal Tower
  • Location: Montréal, Canada
  • Client: Desjardins Gestion immobilière
  • Surface Area: 150,000 sq. ft. (13,935 m2) spread out on seven floors
  • Year: 2018

(more…)

TV5 Québec Canada Head Office by for. design planning

Tuesday, July 3rd, 2018

Article source: v2com

New office, new vision! By using a move as an opportunity to refocus its values, TV5 Québec Canada took an important step in its evolution. The broadcaster’s chief executive officer, Marie-Philippe Bouchard, had a clear vision of the environment she wanted to provide her employees, and she and her team engaged FOR. design planning to implement that vision. As a living, open organization built on collaboration, TV5 needed a space designed for inspiration, collegiality and the celebration of francophone identities and cultures.

By locating the broadcast room at the entrance of the offices, visitors can now see the heart of TV5’s activities, Image Courtesy © David Boyer

  • Architects: for. design planning
  • Project: TV5 Québec Canada Head Office
  • Location: Québec, Canada
  • Photograph: David Boyer
  • Software used: SketchUp, V-Ray and Autocad
  • Client: TV5 Québec Canada
  • General Contractor: Marfoglia Construction
  • Area: 16,000 sq. ft.
  • Year: 2017

(more…)

Arborescence in Angers, France by WY-TO architects

Monday, July 2nd, 2018

Article source: WY-TO architects

‘Arborescence’ led by the developer Vinci Immobilier is the winning scheme of the international architectural competition ‘Imagine Angers’ on the exceptional site of Gambetta. At the fringe of the historical district and a new urban development, the site enjoys the tranquillity of the Maine river bank. The unique architectural identity of ‘Arborescence’ pays tribute to Angers’ historical heritage, merging the vibrant urban centre to the natural landscape.

Image Courtesy © WY-TO architects

  • Architects: WY-TO architects
  • Project: Arborescence
  • Location: Angers, France
  • Client: Vinci Immobilier
  • Partners: Crespy & Aumont Architectes, MOZ Paysage, Even Structures, Johanson International
  • Surface: 7,400 sqm
  • Timeline: 05/2017 – 03/2018

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise