Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Illustrator’ Category

Ben Thanh Restaurant in Ho Chi Minh City, Vietnam by NISHIZAWAARCHITECTS

Thursday, May 31st, 2018

Article source: NISHIZAWAARCHITECTS

In the heart of Saigon (also known as Ho Chi Minh City), stands the touristic landmark of Ben Thanh Market and, right next to it, the renovation project of a French colonial style building. Built at the beginning of the 20th century, the edifice is a substantial piece of the city’s heritage and participates in creating the distinctive ambience of Saigon.

Image Courtesy © NISHIZAWAARCHITECTS

  • Architects: NISHIZAWAARCHITECTS
  • Project: Ben Thanh Restaurant
  • Location: District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki, Joshua Breidenbach
  • Software used: SketchUp, Autocad, Photoshop, Illustrator and Hand-sketch Drawings
  • Client: Pizza 4P’s
  • Architects in Charge: Shunri Nishizawa, Vũ Ngọc Tâm Nhi, Nguyễn Đỗ Hồng Quân
  • Contractor: Trung Long Company
  • Completion Year: 2017
  • Floor Area: 440 sqm

(more…)

EOLAS, Maynooth University in Republic of Ireland by Coady Architects

Friday, March 30th, 2018

Article source: Coady Architects

The 8,000m2 EOLAS BUILDING at MAYNOOTH UNIVERSITY provides state of the art Information Communication Technology facilities for six different University Departments and Institutes including undergraduate, post-graduate and research users as well as a Business Incubations Centre for start-ups. The building is a major strategic investment by the University as part of an ambitious plan for growth.

Image Courtesy © Coady Architects

  • Architects: Coady Architects
  • Project: EOLAS, Maynooth University
  • Location: Maynooth, Republic of Ireland
  • Software used: Autocad, Illustrator
  • Quantity Surveyors: Lawlor Burns & Associates
  • Mechanical & Electrical Engineers: J V Tierney & Company
  • Structural Engineers: Punch Consulting Ltd
  • Façade Consultants: Billings Design Associates Ltd
  • Main Contractor: Tracey Brothers Ltd
  • Project Size: 8,000 sq.m
  • Completion: July 2015

(more…)

Hainan BoAo Bio-Medical Regeneration Clinic (Research) Center in China by Gerber Architekten GmbH

Thursday, March 1st, 2018

Article source: Gerber Architekten GmbH

Gerber Architekten have been awarded 1st prize for their design of the Hainan BoAo Bio-Medical Regeneration and Research Centre. This new 90,000 m² health resort with a medical centre and associated stem cell research facilities is to be constructed on Hainan Island in the South China Sea. It will be a unique combination of world-class medical departments and facilities for rest and recuperation, equipped to provide the highest standards of comfort.

Image Courtesy © Gerber Architekten GmbH

  • Architects: Gerber Architekten GmbH
  • Project: Hainan BoAo Bio-Medical Regeneration Clinic (Research) Center
  • Location: Hainan, China
  • Software used: Rhino, Grasshopper, Lumion, ArchiCAD, Photoshop, Illustrator,  InDesign

(more…)

Hotel 25hours The Royal Bavarian Munich in Germany by Dreimeta

Tuesday, February 20th, 2018

Article source: Dreimeta 

The 25hours Hotel has found its new home in Munich, in the magnificent building at Bahnhofplatz 1. The listed structure was built in 1871 in the Renaissance Revival style. In the last century, it served as a building for the postal service and was the home of the royal telegraph station. During the war, the building was almost completely destroyed; however, it was rebuilt according to its original appearance.

Image Courtesy © Steve Herud

  • Architects: Dreimeta
  • Project: Hotel 25hours The Royal Bavarian Munich
  • Location: Bahnhofplatz 1, Munich Germany
  • Photography: Steve Herud
  • Software used: Vectorworks, InDesign, Illustrator, Photoshop
  • Area: Approx. 4.000 sqm
  • Number of Rooms: 165
  • Opening: November 2017
  • Designed: 2015 – 2017

(more…)

Kjellgren Kaminsky Hq in Göteborg, Sweden by Kjellgren Kaminsky Architecture

Sunday, February 18th, 2018

Article source: Kjellgren Kaminsky Architecture

Kjellgren Kaminsky’s renovation and interior design of its own premises on Viktor Rydbergsgatan 14 in Gothenburg combines caution with bold approach. The office is housed in a 1917 listed shipowner’s villa, so all solutions are reversible and in harmony with the beautiful original decor. We have chosen a warm color scheme with soft and genuine materials that match the original wooden walls. From the main entrance you enter the office’s meeting room, a stepped seating area combined with the library. A large open space has been divided into smaller spaces using newly built meeting rooms and shelf walls. The office has been furnished with a large proportion of used and self-manufactured furniture. The work on BREEAM certification of the office is underway, which affects both the interior and the daily work.

Image Courtesy © Kjellgren Kaminsky Architecture

  • Architects: Kjellgren Kaminsky Architecture
  • Project: Kjellgren Kaminsky Hq
  • Location: Göteborg, Sweden
  • Photography: Kalle Sanner
  • Software used: Autodesk, Autocad, Illustrator, InDesign

(more…)

Ichijoji House in Kyoto, Japan by atelier Luke

Friday, October 27th, 2017

Article source: atelier Luke 

A deliberate balance between modernity and tradition creates this unique and textured retreat in the suburbs of Kyoto.

Osaka based design studio, atelier Luke, collaborated closely with craftspeople in Kyoto, Osaka and Nagano to apply traditional finishes and techniques to the design and renovation of this postwar terraced house. The client, a Danish-Australian furniture maker, wished to modernise the home without abandoning the character that makes traditional Japanese houses unique. From this position of respect, a design approach was adopted whereby modern attitudes to living would be balanced and contrasted with tradition.

Image Courtesy © Eiji Kitada and atelier Luke

  • Architects: atelier Luke
  • Project: Ichijoji House
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Eiji Kitada and atelier Luke
  • Software used: Vectorworks, Illustrator
  • Project team: Junko Nakatsuka, Luke Hayward
  • Construction: Miura Construction
  • Cabinetmaker: Jurinsha
  • Completion: December, 2015

(more…)

OPEN SANDNES City Hall in Norway by KAMJZ

Wednesday, September 20th, 2017

Article source: KAMJZ

Enhancing Public Participation

The base for the design was the desire to create a free unrestricted access to knowledge and information, as well as a collaborative and cooperative management and decision making process with emphasis on the right to see the operations and activities of government at work. This supports government accountability and helps protect other necessary rights. The new City Hall of Sandnes would celebrate the concept of openness and transparency. Designed as a welcoming house which is as accessible as possible to it’s citizens and a building that lives up to the highest requirements for a modern, efficient and flexible office space. The volume required by the program would be adapted to the local urban conditions and modified to create connections with the surrounding area and bring the inhabitants closer to the city officials and their decision making process in the spirit of true participation. With all the office spaces continuously facing the streets a courtyard is created which would be the central area of the whole Havneparken masterplan. Walking and biking, crisscrossing from the streets, would be encouraged to reach the water promenade, creating a vibrant district for pedestrians and cyclists. The importance of the building in the area would be emphasized by it’s architectural exterior design where past tradition would be commemorated with a modern dynamic and universal outlook.

Image Courtesy © KAMJZ

  • Architects: KAMJZ 
  • Project: Open Sandnes City Hall
  • Location: Sandnes, Norway
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, Illustrator, InDesign
  • Client: Sandnes Kommune
  • Team: Marco Bellotti, Łukasz Wenclewski, Yoshihiro Kaneko, Michał Polak, JinSol Kim, Yuliya Pidlubnyak, Artur Zakrzewski
  • Project Leader: Maciej Jakub Zawadzki
  • Year: 2015

(more…)

Roof and Rectangular House in Tomakomai, Japan by Jun Igarashi Architects

Sunday, September 17th, 2017

Article source: Jun Igarashi Architects

I keep on design activities in Hokkaido, so most of my projects ran there. By designing in a remarkably cold, I continued thinking on response to completely different contexts from other areas. They are mainly “cold” and “snow”. Of course there are other various things to deal with, but these contexts have the great impact. In this state, I felt the possibility of “a windbreak room” and thought about the expansion and diversity.

Image Courtesy © Ikuya Sasaki

  • Architects: Jun Igarashi Architects 
  • Project: Roof and Rectangular House
  • Location: Tomakomai, Japan
  • Photography: Ikuya Sasaki
  • Software used: Vectorworks, Illustrator

(more…)

Vibeeng School in Sealand, Denmark by Arkitema Architects

Monday, September 4th, 2017

Article source: Arkitema Architects 

The primary goal of the vibeeng School is to integrate sustainability and learning in a low energy school (equivalent to LEED gold). The building is characterized by its red exterior and the abrupt foldings of the roof which create “house” like images in the facade and spatial variation in the interior. At the same time the varying shapes of the roof provide optimum angles for south facing solar panels and north facing windows. Both active measures that help create a low energy school. The school itself is designed from the inside out with an overriding concept that activates the whole plot and the landscape elements that surround the school.

Image Courtesy © “Niels Nygaard, Arkitema Architects”

  • Architects: Arkitema Architects
  • Project: Vibeeng School
  • Location: Haslev, Sealand, Denmark
  • Photography: “Niels Nygaard, Arkitema Architects”
  • Software used: Revit, Illustrator
  • Client: Faxe Kommune
  • Engineer: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia
  • Collaborators: Paedagogical
  • Consultant: Malou Juelskjær
  • Area: 6.430 m²
  • Completed: 2013

(more…)

Commercial Axis in Guimarães, Portugal by Martins Architecture Office

Tuesday, August 29th, 2017

Article source: Martins Architecture Office

A 32 year old bakery needed to refurbish and endorse a new contemporary image.

The clients had already some commercial strategies and specific equipments to adapt.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Martins Architecture Office
  • Project: Commercial Axis
  • Location: Guimarães, Portugal
  • Photography: NUDO
  • Software used: Autocad, Illustrator, Photoshop, InDesign, 3dS Max, V-Ray
  • Team: José Martins, Marta Machado, Ana Moura
  • Size: 96,00 m2
  • Year: 2016-2017

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise