Open side-bar Menu

Posts Tagged ‘Aichi Prefecture’

Panorama House in Japan by CAPD

Sunday, March 4th, 2018

Article source: CAPD 

It is a residential area near the capital of the prefectural government, but it is blessed with a natural area dotted with fields and irrigation ponds. Facing the lake, surrounded by lush greenery, it is a great location that seems to come out in the movie and folklore story. The so-called architecture of the picture is a site with the power which is likely to draw how much.

Image Courtesy © ad hoc inc Daisuke Shima

  • Architects: CAPD
  • Project: Panorama House
  • Location: Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: ad hoc inc Daisuke Shima
  • Structural Design: Hidetaka Nakahara(Q & Architecture)
  • Site Area: 521.07 sqm
  • Total Floor Space: 159.90 sqm(1F→36.12 sqm ,2F→123.78 sqm)


Turn,Turn,Turn in Aichi Prefecture, Japan by bandesign | Hisanori Ban Architect

Wednesday, December 27th, 2017

Article source: bandesign | Hisanori Ban Architect 

Turn,Turn,Turn, There is a spiral slope.

Turn and go up, And then go through a wall, Turn up next space, Turn,Turn,Turn, At last reach the sky.

Image Courtesy © Shigetomo Mizuno

  • Architects: bandesign | Hisanori Ban Architect
  • Project: Turn,Turn,Turn
  • Location: Yatomi City  Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: Shigetomo Mizuno
  • Structure: Reinforced Concrete structure + Wooden structure
  • Architects: Hisanori Ban , Yasutaka Shinkai/ bandesign
  • Structural Design: Takao Michikura /IIJIMA Structural Design Office
  • Site area: 213.26sqm
  • Area: 212.56sqm
  • Year: 2014


Tetote Note in Aichi Prefecture, Japan by Yoshihiro Kato Atelier Co., Ltd.

Sunday, June 11th, 2017

Article source: Yoshihiro Kato Atelier Co., Ltd. 

The square and pure white building located on a 100 square meter site is called TETOTE NOTE. TETOTE means handshake in Japanese, and it signifies the collaboration among the designers, the clients, and those involved in creating. The first to fifth floors are used as an in-house studio, and the simple arrangement of oblong circular windows in the flat outer surface is impressive. These windows have two ways of opening—vertically and horizontally. Attached just at the surface of the outer wall, these windows give the impression of flatness viewed from the outside, while the thickness of the walls further emphasizes the oblong shape, capturing more random and active shadow and light. In this way the structure has the impression of duality, with a rougher interior, and it represents a stronger relationship through space and minimal detail, without incorporating a great deal of design information. Glass is used for the roofs of the stairway shafts connecting the floors, shedding light on the walls of each floor, and this light changes over time. The steps of the steel staircases are punched through with oblong holes to allow more light to reach all the way to the bottom floor.

Image Courtesy © Nacasa & Partners inc.


House in Yamanote, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Sunday, September 6th, 2015

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

When I came for the first time on this project site, the whole site was covered in the shade. Because there is a 6-story apartment complex is built in the site south side. I propose this project about a relation with the natural light in the shadow place.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: House in Yamanote
  • Location: Toyota, Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Site Area: 245.12m2
  • Built Area: 82.09m2
  • Total Floor Area: 110.64m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: paint finish
  • Interior Materials: paint finish (more…)

Turn,Turn,Turn in Aichi Prefecture, Japan by Hisanori Ban, Yasutaka Shinkai / bandesign

Saturday, December 13th, 2014

Article source: Hisanori Ban, Yasutaka Shinkai / bandesign

This house is designed by the purpose of long life and comfortable life. In spite of three-storied house, inhabitants are possible to walk on the gentle slope almost like a flat house. Wooden rooms are surrounded by the spiral slope and exterior walls which are made of Reinforced concrete. Durability of the RC structure which withstands horizontal force of earthquake allows flexibility of its wooden structure. In addition, the slope functions improving good environment. Closing light weight walls, the rooms keep not only comfortable temperature by making an air layer but also privacy.

Image Courtesy © Shigetomo Mizuno

Image Courtesy © Shigetomo Mizuno

  • Architects: Hisanori Ban, Yasutaka Shinkai / bandesign
  • Project: Turn,Turn,Turn
  • Location: Yatomi City  Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: Shigetomo Mizuno
  • Year: 2014
  • Site area: 213.26sqm
  • Area: 212.56sqm
  • Structure: Reinforced Concrete structure + Wooden structure
  • Structural Design: Takao Michikura /IIJIMA Structural Design Office


Okazaki House in Aichi Prefecture, Japan by Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS

Sunday, March 2nd, 2014

Article source: Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS

The generation gap has become a problem in Japan in recent years. There are an increasing number of two-family homes, as well as houses built on the lots of parents’ houses. This house is one of the latter. Although the residents are parents and child, solicitude should be expressed with this not-so-large site. This house is a one-story building with a shed roof, which lowers the roof height on the side of the parents’ house, resulting in wide views maintained with open sky from the parents’ house.

Image Courtesy © Forward Stroke inc.

  • Architects: Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS
  • Project: Okazaki House
  • Location: Aichi Prefecture, Japan
  • Photography: Forward Stroke inc.
  • Date of Completion: 2012
  • Principal Use: Residence
  • Structure: Wood
  • Site Area: 213.74m2
  • Total Floor Area: 98.17 m2 /1F

E House in Aichi Prefecture, Japan by D.I.G Architects

Tuesday, November 20th, 2012

Article source: D.I.G Architects

Turning SLIT

This single house is on the narrow site. And the site is long from north to south. It seems that it is difficult to take in the light. So we set up the slit window on the top of level in the 2nd floor. And we thougt that it is necessary to connect the rooms spaciously.
The slit turn the corner and extend to lengthwise and crosswise.So the living space and the other rooms are filled with the light from the slit.

Image Courtesy D.I.G Architects

  • Architects: D.I.G Architects
  • Project: E House
  • Location: Okazaki, Aichi Prefecture, Japan
Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise