Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Hague’

House Gele Lis in Hague, The Netherlands by GAAGA studio for architecture

Sunday, June 11th, 2017

Article source: GAAGA studio for architecture 

Love at first sight

The clients asked several architects to come up with a vision for the design of their house. We made a small draft model which they fell in love with right away.

In the leafy neighbourhood of Ypenburg, an outer suburb of ​​The Hague, most plots on Gele Lis street had already been built on. There was one long, narrow plot still available. While it was located on the water, it also had buildings at a distance of only five metres on both sides – so sun, unobstructed views and privacy were hardly a given.

Image Courtesy © GAAGA studio for architecture

  • Architects: GAAGA studio for architecture
  • Project: House Gele Lis
  • Location: Hague, The Netherlands
  • Lead Architects: Esther Stevelink, Arie Bergsma
  • Contractor: Aannemersbedrijf Schotte BV, Pijnacker, The Netherlands
  • Structural Engineer: Faas & Van Iterson, Sassenheim, The Netherlands
  • Energy performance, building physics en acoustics: GAAGA
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 180 m2
  • Completion Year: 2016

(more…)

Monster House in Hague, Netherlands by HOYT Architecten en Bouwmanagers

Sunday, May 21st, 2017

Article source: HOYT Architecten en Bouwmanagers

Unconstrained views towards water, a need for as much opened space as possible, a bright, airy environment and a unique design with use of natural materials, where inside-outside relation is blending into the surrounding were the primary desires of our client, whose vision influenced the designing path in the Monster Villa hidden in the dunes.

Image Courtesy © HOYT Architecten en Bouwmanagers

  • Architects: HOYT Architecten en Bouwmanagers
  • Project: Monster House
  • Location: Hague, Netherlands
  • Team: Joris van Hoytema, Barbara Jakubowska
  • Building Management: Vincent Mélotte
  • Renders: VO-lume.com

(more…)

The B30 – Bezuidenhoutseweg 30 in Hague, The Netherlands by KAAN Architecten

Thursday, May 11th, 2017

Article source: KAAN Architecten 

The B30 – Bezuidenhoutseweg 30 has been designed by KAAN Architecten as the entry of an international competition (Public Private Partnership – PPP) launched by the Central Government Real Estate Agency, won in 2014 by a consortium led by Facilicom with Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns, Pieters Bouwtechniek, RebelGroup, and KAAN Architecten. The building houses under the same roof five unique users: the independent planning bureaus (CPB, SCP, PBL), the Council for the Environment and Infrastructure (Rli) and the Dutch Data Protection Authority (DPA).

Image Courtesy © Karin Borghouts

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: The B30 – Bezuidenhoutseweg 30
  • Location: Bezuidenhoutseweg 30, The Hague, The Netherlands
  • Photography: Sebastian van Damme, Karin Borghouts and Casper Rila
  • Project team: Tjerk de Boer, Timo Cardol, Kevin Claus, Sebastian van Damme, Paolo Faleschini, Raluca Firicel, Cristina Gonzalo Cuairán, Walter Hoogerwerf, Marlon Jonkers, Hedwig van der Linden, Loes Martens, Marija Mateljan, Giuseppe Mazzaglia, Maurizio Papa, Ismael Planelles Naya, Christian Sluijmer, Koen van Tienen
  • Primary client: Central Government Real Estate Agency (Rijksvastgoedbedrijf)
  • Direct client: Facilicom Services Group BV
  • Contractor: Breijer Bouw & Installatie, Rotterdam
  • Construction advisor: Pieters Bouwtechniek, Delft

(more…)

Cultural Center of La Hague in France by PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES

Wednesday, March 8th, 2017

Article source: PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES

Building a cultural center in Beaumont-Hague, in Cotentin, means to integrate an architectural project that takes benefits from the landscape qualities of this piece of peninsula. On the shore, sunken roads are planted of wooded hedges that protects from the wind, and becomes vegetal vaults to filter the light over time. These landscape elements are secular forms from the site culture but also inspiring spaces that can be employed for the design.

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: PERIPHERIQUES MARIN+TROTTIN ARCHITECTES
  • Project: Cultural Center of La Hague
  • Location: 8 rue des Tohagues 50 440 Beaumont-Hague France
  • Photography: Sergio Grazia
  • 3D pictures: L’Autre Image and Périphériques Architects
  • Client: COMMUNAUTE DE COMMUNES DE LA HAGUE
  • Project team: Charlotte Lefebvre With Anne Clerget, Emily Murphy, Alfredo Luvison, Camille Isaac-Dognin, Gabriele Motta, Anatole Jeannot, Kirsten Elliot, Thomas Dantec, Yann Peter, Alexandre Pascal, Mehrnoush Naraghi, Estelle Grange-Dubellé.
  • Build team: Anne Clerget, Charlotte Lefebvre
  • TCE, Economie, HQE : EGIS Centre Ouest (Caen)
  • Acoustic: PEUTZ & Associés
  • Scénography: LABEYRIE & Associés
  • Area: 2560 m² shon (net floor area)
  • Cost: 6,5 M  € not including VAT
  • Schedule :
    • Competition: August 2010
    • Studies: 2011
    • Construction: Achievement Fall 2015

(more…)

The Underground Extension of the Royal Picture Gallery Mauritshuis in Hague, Netherlands by HANS VAN HEESWIJK ARCHITECTS

Sunday, June 29th, 2014

Article source: HANS VAN HEESWIJK ARCHITECTS

THE HAGUE: On June 28th, after a construction period of just two years, the new Royal Picture Gallery Mauritshuis in The Hague opens its doors to the public for the first time. The surface area of the famous Mauritshuis museum has been doubled – although there is hardly any indication of this fact above ground, thanks to a complex and spectacular feat of engineering which was completed on schedule and within budget. The dramatic yet subtle intervention has solved the logistical problems facing the constantly busy, much-visited museum, while also resulting in a bright and welcoming entrance space characterised by an ingenious and striking use of daylight. The renovation of the existing Mauritshuis was also a part of this project.

Image Courtesy © Luuk Kramer

Image Courtesy © Luuk Kramer

  • Architects: HANS VAN HEESWIJK ARCHITECTS
  • Project: The Underground Extension of the Royal Picture Gallery Mauritshuis
  • Location: Hague, Netherlands
  • Photography: Luuk Kramer

(more…)

IkHa Restaurant in Hague, the Netherlands by Oatmeal Studio

Tuesday, August 28th, 2012

Article source: Oatmeal Studio

Filmhuis Den Haag is an art house cinema located in the city center of the Hague. The building, by Hertzberger, also contains a café, restaurant, library, and an art space: “Zaal 5”.
This summer, with no exhibition taking place in the gallery, the restaurant is moving into this space.
This temporary restaurant, ‘IkHa’, is the latest creation of Oatmeal Studio, who were asked to create a temporary interior for the restaurant based on the the theme ‘Ikea Hack’ to coincide with the Nordic Film Festival.

Image Courtesy Nadine Stijns

  • Architects: Oatmeal Studio
  • Project: IkHa Restaurant
  • Location: Hague, the Netherlands
  • Client: Filmhuis Den Haag
  • Interior Design: Oatmeal studio
  • Team: Annika Syrjämäki & Rosa Dalle Vedove
  • Photography: Nadine Stijns
  • Contributer: Manon Bovenkerk, Curator of the Project Space, Filmhuis Den Haag
  • Floor Area/Space: Approx. 70 sqm
  • Materials used: Ikea basic materials containing approx. 80% wood, metal, glas, plastic, paper and paint.
  • Completion/release time: May, 2012
  • Construction period: Approx. 4 weeks (include design and all other progress)
  • Budget: € 2100 for materials
  • Software used: AutoCAD
    (more…)
Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise