Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Sapporo’

OH8 office in Sapporo, Japan by Takaomi yoshimoto + associates

Tuesday, February 9th, 2016

Article source:Takaomi yoshimoto + associates

From the architect. How to while utilizing the merit of the existing building, a project that aims to improve the heat insulating effect at a low cost.

Image Courtesy © Takaomi yoshimoto + associates

Image Courtesy © Takaomi yoshimoto + associates

  • Architects: Takaomi yoshimoto + associates
  • Project: OH8 office
  • Location: Sapporo, Hokkaido Prefecture, Japan
  • Structure:Existing building:Steel Structure
  • Interior: wooden
  • Date of Completion:June 2015
  • Total Floor Area:136.08

(more…)

Small Box House in Sapporo, Hokkaido, Japan by AKASAKA SHINICHIRO

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: AKASAKA SHINICHIRO

The residence is built on the western hillside of Mt. Moiwa, overlooking the city of Sapporo. Although, being the 5th largest city in Japan, the cumulative amount of snow cover in the winter season exceeds 6 meters.

From the casual lifestyle of the client and his wife, and also the request to have a part of the house turn into a cafe in the future, we aimed to create a space to be flexible to support various events, such as the new birth of a child or starting a new cafe, where various life-scenes exist with reasonable distances to each other inside a simple void, like a barn.

Image Courtesy © Koji Sakai

Image Courtesy © Koji Sakai

  • Architects: AKASAKA SHINICHIRO (Shinichiro Akasaka)
  • Project: Small Box House
  • Location: Sapporo, Hokkaido, Japan
  • Photography: Koji Sakai
  • Site area: 345㎡
  • Building area: 57㎡
  • Gross floor area: 93㎡
  • Design period: 2008 ~ 2009
  • Construction period: 2009

(more…)

House-K in Sapporo, Japan by Keikichi Yamauchi Architect and Associates

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Keikichi Yamauchi Architect and Associates

This two-household home for a couple with two elementary school kids and their grandmother is built in a typical residential area in Sapporo-city, Hokkaido prefecture.

The first floor is for the grandmother, the second and third floors are for the family of four, and they share the entrance. This floor composition allows each family to live independently.

Image Courtesy © Koji Sakai

White Colony in Sapporo, Japan by Keikichi Yamauchi Architect and Associates

Saturday, July 27th, 2013

Article source: Keikichi Yamauchi Architect and Associates

The site is located in a quiet residential area, which is off a highway along a medium size road. In addition to houses, wooden rented apartments, offices, and shops are mixed in somewhat sparsely among the neighborhood. This building has a rather large volume for a house, and is also larger than the neighboring buildings. Therefore, we intended to fit the building into the surrounding context.

Image Courtesy © Koji Sakai

Oresen House in Sapporo, Japan by Akasaka Shinichiro Atelier (designed using Vectorworks)

Tuesday, April 3rd, 2012

Article source: Akasaka Shinichiro Atelier

Design Philosophy

Rather than imposing our own designs unilaterally, we think of clients as equal partners in the process of discussing requests and problems, which are then resolved through design and planning. While the end product of this process is a physical structure, we think of our fundamental role as designing human-to-human and human-to-environment relationships.

Our goal is to create architecture whose meaning and purpose is derived through ongoing communication with clients.

West elevation - Photo by Koji Sakai

  • Architect:Akasaka Shinichiro Atelier
  • Name of Project: Oresen House
  • Location: Sapporo, Japan
  • Photos: Koji Sakai
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Rectangle of light in Sapporo, Hokkaido by Jun Igarashi Architects

Friday, July 29th, 2011

Article source: Jun Igarashi Architects

The parcel is located in the north of a city named Sapporo, where the housing block is split like a grid. Surrounded by 3 buildings, a tiny parcel that contains about 100 sq. meters was left over. On the east side of the building, there is a promenade with an old growth poplar forest who acts as a windbreaker. It hasn’t a direct influence over the parcel itself, but it indirectly contributes the building standard law, what causes an inevitable set back distance, so it comes to a 40 sq. meter amount of space on the inside of the parcel. I designed the space for the couple and their two children, with thinking about the height of the building

Image Courtesy Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Project: Rectangle of light
  • Location: Sapporo, Hokkaido
  • Principal use: Private residence
  • Design period: 2006–2007
  • Construction period: 2007

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -YII 2018 Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise