Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Singapore’

Marina One in Singapore by ingenhoven architects

Monday, February 5th, 2018

Article source: ingenhoven architects 

Marina One in the centre of Singapore is ingenhoven architects largest project and will open early 2018. As an international role model for living and working, Marina One makes an innovative contribution to the discourse on mega-cities, especially in tropical regions, which, in the context of increasing population and climate change, face enormous challenges. The high-density building complex with its mix of uses extends to over 400,000 square meters and, with its group of four high-rise buildings, defines the „Green Heart“—a public space extending over several stories. This three-dimensional green oasis reflects the diversity of tropical flora.

Image Courtesy © HGEsch

  • Architects: ingenhoven architects
  • Project: Marina One
  • Location: Singapore
  • Photography: DarrenSoh, HGEsch
  • Client: M+S Pte Ltd. Singapore, a company owned by Khazanah Nasional Berhad, Kuala Lumpur, Malaysia and Temasek Holdings, Singapur
  • Project Management: UEM Sunrise Berhad, Malaysia / Mapletree Investments Pte Ltd., Singapore
  • Design architect: ingenhoven architects, Düsseldorf, Germany / ingenhoven LLP, Singapore
  • Project architect: architects61, Singapore
  • Landscape Architecture: Gustafson Porter + Bowman, London, UK
  • Local Landscape Consultant: ICN Design International Pte Ltd , Singapore
  • Structural and M&E Engineers: BECA Carter Hollings & Ferner, Singapore
  • Facade consultant: Arup, Singapore

(more…)

Gateway Theatre in Singapore by ONG&ONG

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: ONG&ONG 

Nested in the heart of Bukit Merah, Gateway Theatre is a multi-performance venue where user’ experience and social participation are priorities. The front façade of the theatre opens up to the streets of Bukit Merah allowing passers-by and residents to peer into the building, giving it a sense of porosity and openness.

Image Courtesy © ONG&ONG

  • Architects: ONG&ONG
  • Project: Gateway Theatre
  • Location: Singapore
  • Project Directors: Ashvinkumar Kantilal & Andrew Lee
  • Mechanical & Electrical Engineering: Rankine & Hill
  • Cost: S$45,000,000.00
  • GFA: 4995.4m2
  • Site Area: 1513.7m2
  • Completion: 2016

(more…)

Heartbeat@Bedok in Singapore by ONG&ONG

Monday, January 22nd, 2018

Article source: ONG&ONG 

Located in Bedok North, the Heartbeat@Bedok is a multi-user, multi-occupancy 7-storey building housing several Co-Location Partners (CLPs). Envisioned as a key civic and community space for Bedok residents, particularly senior citizens, it offers a host of integrated services that will bring residents of different backgrounds together, helping to improve social ties and cultivate community spirit.

Image Courtesy © ONG&ONG

  • Architects: ONG&ONG
  • Project: Heartbeat@Bedok
  • Location: Bedok North, Singapore
  • Project directors: Ashvinkumar Kantilal
  • Mechanical & Electrical Engineering: Rankine & Hill (S) Pte Ltd (member of the ONG&ONG Group)
  • GFA: 43,590 sqm
  • Site Area: 21,696 sqm
  • Completion: June 2017

(more…)

BT-House in Singapore by ONG&ONG

Sunday, January 21st, 2018

Article source: ONG&ONG 

An elegant bespoke home, BT-House perpetuates a renowned design philosophy that harmonizes aesthetics, aspiration & imagination.

Brief

Sequestered in a quiet residential alcove along Bukit Timah Road, BT-House was tailor-made for the client’s family of six. A home made to suit active lifestyles and predicated on comfort; to fulfil the clients’ exact needs, and more importantly, their hopes and aspirations.

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: ONG&ONG
  • Project: BT-House
  • Location: Bukit Timah Road, Singapore
  • Photography: Derek Swalwell

(more…)

Screen House in Singapore by POIESIS ARCHITECTS

Tuesday, January 9th, 2018

Article source: POIESIS ARCHITECTS

The Screen House is located on a triangulated plot of land somewhere in the western part of Singapore.  Prior to the rebuilding, the carparking for the house was located on a steep incline leading up to the 1st storey of the house which is approximately 2.5m higher than the adjacent road level.  In order to take advantage of the topography of the site, the decision was made to “carve” out a basement storey. With this strategy, the carparking area is hidden away.  An entire new basement storey could then be tucked neatly into the site. The new house from road level looks like a 2.5 storey house when in fact it is a 3.5 storey volume.

Image Courtesy © ROLAND TAN YEOW TECK

  • Architects: POIESIS ARCHITECTS
  • Project: Screen House
  • Location: Singapore
  • Photography: ROLAND TAN YEOW TECK 
  • Lead Architect: Tan Sok Tuan
  • Team: Ho Shok Wan, Eunice Wung Shuk Pui, Lim Huiling, Varit Charoenveingvechkit, Ong Sheng Hua, Wang Mei Yee
  • Structural Engineer: JS Tan Consultants Pte Ltd
  • M&E Engineer: B S Ong

(more…)

#6 in Singapore by Studio Wills + Architects

Monday, December 18th, 2017

Article source: Studio Wills + Architects

#6 is an A&A (Additions and Alterations) to an existing pair of semi-detached houses in the eastern part of Singapore. This pair of houses, ‘mirrored’ along a shared party-wall, became stark contrast in scale when one of the pair was rebuilt, dwarfing its other half. This spurred the owner of the other half to rebuild their house.

The unique deployment of readily available ventilation blocks and simple climatic devices such as deep overhangs in #6 resulted in a sculptural quality for the new extension, Image Courtesy © Beton Brut

  • Architects: Studio Wills + Architects
  • Project: #6 
  • Location: Singapore
  • Photography: BETON  BRUT
  • Design Team: Ng William, Kho Keguang
  • Professional Engineer: JS TAN Consultants Pte Ltd
  • Quantity Surveyor: BKG Consultants Pte Ltd
  • Contractor: STAAC Construction Pte Ltd
  • ID Contractor: Sin Hiap Chuan Wood Works
  • Landscape: Chengtai Nursery Pte Ltd

(more…)

The Paper Pavilion – Radical Retail in Singapore by Larry Teo

Friday, November 24th, 2017

Article source: Larry Teo

The Paper Pavilion” – an experimental, recyclable furniture showroom concept involving the use of recyclable materials and novel technologies by student designer Larry Teo of Singapore’s Temasek Polytechnic has been selected as one of the winners of the American Architecture Prize 2017 under the Architectural Design/Small Architecture category.

A 25,000 optical glass brick facade replaces the existing cement brick walls of the warehouse, baring its structure and allowing for internal activities to be brought to the public, Image Courtesy © Larry Teo

  • Architects: Larry Teo
  • Project: The Paper Pavilion – Radical Retail
  • Location: Singapore
  • Software used: Autocad, 3dS Max

(more…)

Yishun Nature Park in Singapore by ONG&ONG Pte Ltd

Thursday, October 5th, 2017

Article source: ONG&ONG Pte Ltd 

Completed in May 2015, Yishun Nature Park is a park created to provide neighbouring public housing developments with quality landscaping and greenery. A place for the community to learn about nature, the park was designed using the best principles of sustainability and eco-friendly practices.

Image Courtesy © Bai Jiwen

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: Yishun Nature Park
  • Location: Singapore
  • Photography: Bai Jiwen
  • Project director: Lena Quek
  • Site Area: 1.3 hectares
  • Completion date: May 2015

(more…)

Ng Teng Fong General Hospital in Jurong, Singapore by HOK

Thursday, October 5th, 2017

Article source: HOK

Ng Teng Fong General Hospital (NTFGH) is Singapore’s first medical campus with an outpatient clinic, community hospital and acute care general hospital.

The team designed the campus as a prototype for the Singapore Ministry of Health’s effort to provide high-quality, affordable care to all.

The facility, which includes Jurong Community Hospital, provides seamless integration of care on a single site. Close management ensures integration at the hospitals’ infrastructure, administrative and clinical levels. The hospitals are designed to share service facilities such as digital imaging, pharmacy, catering, medical records, storage and training facilities.

Image Courtesy © CPG Consultants

  • Architects: HOK
  • Project: Ng Teng Fong General Hospital 
  • Location: Jurong, Singapore
  • Photography: CPG Consultants,  BJ Lee
  • Design Consultant and Medical Planning: HOK
  • Architect of Record: CPG Consultants Pte Ltd
  • Design Consultant: Studio 505 Melbourne
  • Owner: Singapore Ministry of Health
  • Size: 1.84 million sq. ft. / 171,300 sq. m.
  • Total building area: 1,862,368 (includes Ng Teng Fong General Hospital, Jurong Community Hospital, and Specialty Outpatient Clinic)
  • Completion date: October 2015

(more…)

Box House in Singapore by Ming Architects

Friday, September 15th, 2017

Article source: Ming Architects

The whitewashed boxy architecture stands out conspicuously along a street of nondescript houses, differentiating itself from the neighbors with its clean white façade with precise edges. Home to a floriculture enthusiast and her family, this house sets out to fulfill the brief of amalgamating both quality living spaces and ample outdoor areas all around the house.

Image Courtesy © Ming Architects

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise