Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Posts Tagged ‘Ulsan’

Project Floor Area Ratio Game in Ulsan, South Korea by ON Architecture INC.

Friday, June 9th, 2017

Article source: ON Architecture INC.  

Prologue

The most important issue when planning the design of the house in 2014 was like “FAR Game: Constraints Sparking Creativity,” which was the theme of the Korean Pavilion in the Venice Biennial, 2016. This land is a class 2 general residential area, so an architect can build a building with a 60% the building?to-land ratio and a 200% floor area ratio. It is common to design a three-story building with a 60% building-to-land ratio and to design the fourth floor with a 20% building-to-land-ratio. However, the land area (142m2) was so small that 20% of the area was only 28.4m2. It was important to find alternatives to look for a maximum floor area ratio to meet what the building owner required without any loss.

Image Courtesy © Yoon, Joonhwan

  • Architects: ON Architecture INC.
  • Project: Project Floor Area Ratio Game
  • Location: Ulsan, South Korea
  • Photography: Yoon, Joonhwan

(more…)

Min Hwi Jeong in Ulsan, South Korea by On Architecture INC

Wednesday, May 3rd, 2017

Article source: MasilWIDE

This is a project looking for another architectural alternative to the housing market located in the innovative cities that are currently being developed.

The building site that is located in the Innovation City is located in the T intersection. The location of shopping mall is good, but for the location of the house is unsecure of the privacy. To solve this problem, we use the cube block as a screen device on the residential sector. As a commercial building, at night, it had an unique lighting feeling and gaining awareness became an advantage. Also, it’s located about 15m lower side of the road and the opposite side has an advantage of the view of urban landscapes and mountains. Considering this surroundings, at the 1st floor was external court and the entire floor was glass mass to give an enjoyment to the users. But, the biggest problem is that if the street block is form as a commercial type house only, then the 2nd floor and 3rd floor has a problem of lighting. A house should to be bright and naturally ventilated to maintain comfort. To secure the privacy of 1st to 3rd floor to the south, we formed a cube block as a screen device and on 3rd floor, we made sky garden in external court for the lighting and natural ventilation. Especially, on 3rd floor, between 2 external court can be a living room, dining room, or home bar and by placing a wall in kitchen, it can be an independent space or one space. Also, in this multi-purpose space, we installed a folding door around the external court to make as a another one space. The kitchen is the center space when the owner of third floor generation comes. The kitchen communicates with the sky garden, multi-purpose space, and living room. The attic separates the 2 areas into 2 spaces and make as a connecting passages. This connecting passage connects the attic with the bridge between the external court and the external deck and connects with the sky garden too. Through the center of the sky garden, various spatial program can be form and hopefully there will be new ways of communicating amongst family members too.

Image Courtesy © Yoon, Joonhwan

  • Architects: On Architecture INC
  • Project: Min Hwi Jeong
  • Location: Ulsan, South Korea
  • Photography: Yoon, Joonhwan

(more…)

Double house in Ulsan, SOUTH KOREA by On Architecture

Tuesday, April 4th, 2017

Article source: MasilWIDE

The house is located on a sloped corner site in the Innovation City, and it’s looking at a distant mountain in the northeast. The site is sitting at an intersection of a mixed-use housing block and a general dispatched housing block. To use the existing slope, the floor of the retail area on the 1st floor is divided from its corner into two in a diagonal direction, and the level of those two floors are set differently in order to maximize spatial flexibility. For the house on the 3rd floor, its access, entrance and living room are designed to offer a view to the mountain in the northeast. The living room is placed on a space where the mass is segmented in two directions so that it can be linked with a deck outside and also take advantage of natural ventilation all the time.

Image Courtesy © Joonhwan-Yoon

  • Architects: On Architecture
  • Project: Double house
  • Location: Ulsan Gyeongsangnam-do, SOUTH KOREA
  • Photography: Joonhwan-Yoon

(more…)

Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise