Open side-bar Menu

Archive for August 27th, 2013

BES pavilion in Ha Tinh, Vietnam by H&P Architects

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: H&P Architects

BES pavilion is a service space for an open community, focusing on the aspects of art and culture. Located in the central Ha Tinh city, BES (Bamboo + Earth + Stone) is set up from local materials and traditional building methods which based on the idea of centralizing the users.

The building’s users will have a great chance to approach and to be educated from the functions and effects of the building toward the nature and local community.The best way to learn is to do it! Joining in the building process to create their own specific space is an effective practicing condition. The solutions of the pavilion’s design themselves become some useful lesions: Aerodynamics (ventilation), Physics (light diffusion), Biology (photosynthesis, planting)…Those will help to direct the users’ behaviors in the future – for a greener living environment.

Image Courtesy © Tran Tuan Trung

  • Architects: H&P Architects
  • Project: BES pavilion
  • Location: Ha Tinh, Vietnam
  • Photography: Tran Tuan Trung, Tran Ngoc Phuong
  • Architect In Charge: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
  • Team: Chu Kim Thinh
  • Contractor: HPA Viet nam jsc
  • Total Floor Area: 123 sqm
  • Area: 18m x 13m
  • Completion date: Aug. 2013

Pure White Seamless Freshwater Mother of Pearl Mosaics at China Hotel Complex in Poyang Lake by ShellShock Designs

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: ShellShock Designs

Pure White Seamless Freshwater Mother of Pearl 20mm Mosaics featured in various settings within a hotel complex in mainland China.

Freshwater mother of pearl is farmed responsibly by ShellShock Designs on the banks of the Poyang Lake, China’s largest freshwater lake. From here our skilled team of artisan farmers cultivate the Mother of Pearl producing up to 75,000 sq metres per year.

Image Courtesy © ShellShock Designs

  • Architects: ShellShock Designs
  • Project: Pure White Seamless Freshwater Mother of Pearl Mosaics at China Hotel Complex
  • Location: Poyang Lake

AA HOUSE in Almería, Spain by MVN Arquitectos

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: MVN Arquitectos

Up in the light, abandoned the heart, is delivered. Collected. Finally lulled and without penalty. Hosts In the light where no one suffers violence, because it has gotten there, in that light, without and even force any door without opening it, without going through lintels of light and shadow, without effort and without protection. “ María Zambrano, Notes of a method.

The AA Home project arose from the need to build a site able to create a meaningful place. “So the house does not destroy this sense of peace that I had the first time I looked at the horizon from this hill, and to protect it” they asked us.

Image Courtesy © MVN Arquitectos

  • Architects: MVN Arquitectos
  • Project: AA HOUSE
  • Location: Almería, Spain
  • Photography: MVN Arquitectos
  • Client: Private
  • Co-author: Daniel H. Nadal
  • Technical architect: Maria Isabel García Mellado
  • Consultants: 3D3, Structural and Service engineers, Ana García Masó, landscape architect
  • Contractor: AJCC Construcciones
  • Final completion date: 2007
  • Construction period: 14 meses
  • Gross Floor Area: 285,00 m2

Hakko Kyoto by Osamu Morishita Architects & Associates

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Osamu Morishita Architects & Associates

The internet age. This description is already obsolete. This age is passing quickly. The cloud computing world is now.

When wandering about in the cloud of information, things are not recognized clearly for what they are as each bit of information is not clearly defined in either its characteristic or identity. In the cloud computing world, we can know “IT” without actually touching anything real. If we type a keyword in any search engine, we get the information we want quickly. Sports car, British car, SUV, Jaguar, Land Rover, and so on. In the clouds, we have already discovered what we need to know about the goods we desire to purchase. But they are not yet physical, just virtual.

Image Courtesy © Osamu Morishita Architects & Associates

Nuovi spazi espositivi Fondazione Cini onlus by Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati

The new exhibition spaces for Fondazione Cini onlus, stem from the restoration of a building of the early nineteenth century, designed for a bonded warehouse, deeply changed by a heavy work of reclaim in 1954, functional to its reuse as a boarding school.
The works in 1954 lead to an obvious conflict with the original set-up:

Image Courtesy © Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati

  • Architects: Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati
  • Project: Nuovi spazi espositivi Fondazione Cini onlus
  • Construction and restoration company: Costruzioni e restauri G. Salmistrari S.r.l.
  • Project system: arch. Adriano Lagrecacolonna
  • Structures: Adriano Mantoan
  • Site engineering: Ing. Agostino Croff
  • Software used: AutoCad LT

GP practice by LENS°ASS Architects

Tuesday, August 27th, 2013


The client wanted a consultancy space at home. The farmhouse itself is a typical courtyard farm. In order to protect privacy, and also to avoid creating a door in the rather blank outer walls, we opted for a brick gate, behind which a contemporary framework was constructed internally.

Image Courtesy © Philippe van Gelooven

  • Project: GP practice
  • Photography: Philippe van Gelooven
  • Software used: Bentley Microstation Powerdraft and Adobe CS

supperclub Dubai in The Palm Jumeirah, United Arab Emirates by concrete

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: concrete


At supperclub, food, drinks, light and sound are in harmony, merged into an atmosphere that offers an escape from the everyday world. A visit to supperclub is an experience that washes over you, a sanctuary for the senses. The evening begins in a neutral environment, similar to a white canvas, which undergoes successive transformations into a café, restaurant, bar, theatre and club.

Image Courtesy © Paul Emous / concrete

  • Architects: concrete
  • Project: supperclub Dubai
  • Location: The Palm Jumeirah, United Arab Emirates
  • Photography: Paul Emous, concrete
  • Client: Vibe Middle East
  • Project team: Rob Wagemans, Marc Brummelhuis, Bart de Beer, Femke Zumbrink, Merijn Verduyn, Charlotte Key


  • General contractor: Bash Hesnef
  • Havc consultant: Bluehaus Group
  • Lighting consultant: Bluehaus Group
  • Audio visual consultant: WADG
  • Acoustic consultant: Acoustic Logic

AP House by MVN Arquitectos

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: MVN Arquitectos

A terrace was created which allowed us to open up the views overlooking the sea on one side and mountains on the other. We located the building at the edge of the northern boundary at the highest viewpoint as the southern part was very steep. From this position we designed a floor layout that allowed us to enjoy the double prospect of the building and at the same time taking maximum advantage of what the site has to offer.

Image Courtesy © MVN Arquitectos

  • Architects: MVN Arquitectos
  • Project: AP House
  • Photography: MVN Arquitectos
  • Client: Private
  • Collaborators: María Pascual, architect
  • Tecnical Architect: Federico Alonso Cayuela
  • Consultants: 3D3, structure & service engineers, Ana García Masó, landscape architect
  • Contractor: Progall Obras
  • Final completion date: 2012
  • Construction period: 14 months
  • Gross floor area: 408,15 m2
  • Software used: Revit from Autodesk

The Wellin Museum of Art by Machado and Silvetti Associates

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Machado and Silvetti Associates

The Wellin Museum is prominently sited on a corner lot, across the road from the Art History department and across a gracious lawn from the future Theatre and Studio Arts Building. This collection of art buildings around a reconstructed pond, designed with Reed Hilderbrand Associates, will create a new arts quad at Hamilton and help develop visual and pedestrian connections between the two sides of campus, a stated goal of the College.

Image Courtesy © Anton Grassl / Esto

Atriumhaus am Waldrand in Mattsee, Austria by kleboth lindinger dollnig

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: kleboth lindinger dollnig

The site with its distinct longitudinal form completes the building development of the village and marks a direct transition to the adjacent nature reserve. Without doing that the usual way by setting up a fence.

Under the pitched roof, required by the authorities, all functions are strung together: storage, carport, wardrobe, sauna, hall and the actual house itself. Prefabricated walls of exposed concrete hold up the roof, the wooden house was constructed underneath it.

Image Courtesy © Günter Richard Wett

  • Architects: kleboth lindinger dollnig
  • Project: Atriumhaus am Waldrand
  • Location: Mattsee, Austria
  • Photography: Günter Richard Wett
  • Project area: 300m²
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy