Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Activity Center’ Category

Villacelama Sports Centre in Spain by QUIRÓS PRESA

Friday, June 8th, 2018

Article source: QUIRÓS PRESA

“An indoor sports centre that retains the feel of playing outdoors: a space that is bathed with natural light, allows panoramic views and blurs the boundaries between inner and outer space”. This conceptual idea presented two challenges: (i) to design a space that, despite its large dimensions, was harmoniously integrated into its rural setting and (ii) the requirement to stick to a very limited budget.

Image Courtesy © IMAGEN SUBLIMINAL Miguel de Guzmán and Rocío Romero

  • Architects: QUIRÓS PRESA
  • Project: Villacelama Sports Centre
  • Location: Villacelama, Spain
  • Photography: IMAGEN SUBLIMINAL Miguel de Guzmán and Rocío Romero
  • Client: Villacelama’s Municipality
  • Contractor: OPHISA

(more…)

Pino familia in Seoul, South Korea by Moon Hoon

Tuesday, May 29th, 2018

Article source: Moon Hoon

The 300pyong irregular shaped piece of land near the outskirt of north eastern Seoul simultaneously faces forests and the dense urban conditions. The boundary that faces the city is walled up according to wishes of the client, who is both an avid collector of Pinocchio dolls and artifacts from around the world, and owner of a private kinder-garden. The client had a programmatic vision for a museum and galleries where her Pinocchio collections and related collections and designs could be enjoyed and experienced.  The first building was envisioned as mainly as a Pinocchio doll museum with some seating areas for watching performances. There was a request for an outdoor hall where make shift arena could take place. The second building was to house many other character designs related to Pinocchio, with an emphasis on interactive program and a larger auditorium for movies, concerts and other congregational uses. The third building needed to accommodate a museum shop with a cafeteria, and some workshop space.

Image Courtesy © Namgoong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: Pino familia
  • Location: 373-7, Junggye-dong, Nowon-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Namgoong Sun
  • Client: Lee So young
  • Design Team: Kim sookhee, Park jeonguk, Kim haeree, Kang changsu
  • Site Area: 1807.3m²

(more…)

Sport Campus Zuiderpark in The Hague, Netherlands by FaulknerBrowns LLP

Tuesday, May 22nd, 2018

Article source: FaulknerBrowns LLP

Located at the heart of the historic Zuiderpark, the €50m sports campus is an innovative collaboration of alliances between education, sport, sport science and the community, for both the municipality of The Hague and its private partners: the Haagse Hogeschool and ROC Mondriaan.

Image Courtesy © FaulknerBrowns + Hufton+Crow

  • Architects: FaulknerBrowns LLP
  • Project: Sport Campus Zuiderpark
  • Location: The Hague, Netherlands
  • Photography: Scagliola Brakkee, Hufton+Crow, Arjen Schmitz
  • Client: Municipality of The Hague, Haagse Hogeschool and ROC Mondriaan
  • Executive Architects: ABT
  • Structural Engineering: ABT
  • Main Contractor: Ballast Nedam
  • Project Manager: Alphaplan
  • Construction Cost €50m
  • Area 33,000m²
  • Project Year 2017

(more…)

Ouchi – Small house for kids in Saga, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Wednesday, May 9th, 2018

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

The owner, whose project we designed and completed 5 years ago, consulted us again to ” build an area in the school where children can develop their creativity through role playing”.

Image Courtesy © HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: Ouchi – Small house for kids
  • Location: Saga, Japan
  • Total Floor Area (Gross Floor Area): 15,16 sqm
  • Building Date: Feb,2017

(more…)

Notski, Heinola Upper Secondary School in Finland by LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

Friday, April 13th, 2018

Article source: LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS 

Notski is the winning competition entry for a 4660m2 upper-secondary school in Heinola by Lahdelma & Mahlamäki Architects. Aside from its core focus of learning the school also is to become a social hub for the community – housing civic activities, youth culture and community sports. Flexible learning and activity spaces pivot outwards from a core social space that links all the programmes together. The classrooms themselves, designed with pedagogic experts, are optimised to cater for the different learning situations that the students would find themselves in throughout their school career.

Image Courtesy © LAHDELMA & MAHLAMÄKI ARCHITECTS

(more…)

Box In The Box in Móstoles, Spain by arenas basabe palacios

Monday, March 19th, 2018

Article source: arenas basabe palacios 

The project entails the refurbishment of a 940 m2 warehouse located in Móstoles (Madrid) and its conversion into a building that provides spaces for a cultural association and sporting activities for young students.

Image Courtesy © Imagen Subliminal

  • Architects: arenas basabe palacios
  • Project: Box In The Box
  • Location: Paseo de la Herreria 3, Móstoles, Madrid, Spain
  • Photography: Imagen Subliminal
  • Collaborators: Lidia Fernández, Carlota le Quinio, Nieves Andrea Calvo, María Angeles Peñalver
  • Structural Engineer: Gv408
  • Technical Architect: Yolanda García Díaz
  • Contractor: Ecay Construcciones
  • Built Area: 940 m2
  • Completion Year: 2017

(more…)

Atasehir Urban Park in Istanbul, Turkey by Studio Vertebra

Sunday, October 29th, 2017

Article source: Studio Vertebra 

Atasehir Urban Park designed by Studio Vertebra in Istanbul, aims to to create a center of attraction for the Asian side of the city and stimulate social activities with its functional spaces on an urban green zone such as food courts, exhibition center, performance center, gastronomy center and activity areas for the children.

Image Courtesy © Studio Vertebra

  • Architects: Studio Vertebra
  • Project: Atasehir Urban Park
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Employer: Sam Building
  • Total Construction Area: 9.477 sqm
  • Project Year: 2016

(more…)

Leg-Lego House in Billund, Denmark by Bjarke Ingels Group

Sunday, October 29th, 2017

Article source: Bjarke Ingels Group

An old African saying says: It takes a village to raise a child. The LEGO House could be conceived as a village for playing and learning – an urban space as much as architecture. As much for Billund’s visitors as for its citizens, public without and within. We propose to approach the spaces and activities for The LEGO House through the lens of a core element of LEGO’s philosophy – Inventing the future of play through systematic creativity. As an idea, The LEGO House can be conceived as a three dimensional village of interlocking and overlapping buildings and spaces. It can be visited as a curated flow – from one building to the next – in a continuous movement. Or it can be experienced as parallel worlds of complete autonomy. Each space can be designed and used independently. Each box can have a unique light setting, a unique dimension and still be part of a flexible totality. Multiple spaces have access to an outdoor space that can be used to expand the LEGO experience to the outside. The LEGO House will be both expressive and rational. Innovative and systematic- like a Guggenheim of white cubes, combining the functionality of the modular space with the iconic character of a sculptural building.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Bjarke Ingels Group
  • Project: Leg-Lego House
  • Location: Billund, Denmark
  • Photography: Iwan Baan, Kim Christensen
  • Collaborators: Cowi, Dr. Luchinger+meyer bauingenieure, Jesper kongshaug, Gade & mortensen akustik, E-types
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Finn Nørkjær, Brian Yang
  • Project Leader: Brian Yang
  • Project Manager: Finn Nørkjær (more…)

Arcus Center For Social Justice Leadership at Kalamazoo College in Michigan by Studio Gang Architects

Friday, April 14th, 2017

Article source: Studio Gang Architects 

Historically, convening for social justice has taken place in informal settings—a church basement, a living room, or even around a kitchen table.

The Arcus Center for Social Justice Leadership brings these discussions up from the basement and squarely into public consciousness.

Image Courtesy © Iwan Baan

(more…)

Bonochhaya Experience Centre in West Bengal, India by Abin Design Studio

Wednesday, February 8th, 2017

Article source: Abin Design Studio

‘Bonochhaya’ is an exclusive housing project themed around the heritage of Shantiniketan, which as a place, is a tribute to the legacy of Rabindranath Tagore. It is a project for a luxury retreat with a rural, nature-inspired flavour.

Built as the client Interaction zone for ‘Bonochhaya’, the experience centre for this development is designed to bring out all these aspects and more. It consists all essential functions of meeting spaces, presentation areas, discussion zones, set in the environment showcasing the local flavour as a unique selling feature of the project.

Image Courtesy © Ravi Kanade

  • ArchitectsAbin Design Studio
  • Project: Bonochhaya Experience Centre
  • Location: Shantiniketan, West Bengal, India
  • Photography: Ravi Kanade
  • Design Team: Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Angshujit Mazumder
  • Project Area: 2585 sft
  • Completion of Project: March, 2016

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Kenesto: 30 day trial
Bentley: RealityModeling
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise