Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Auditorium’ Category

Bao’an Public Culture and Art Center in Shenzhen, China by Mecanoo architecten

Friday, May 26th, 2017

Article source: Mecanoo architecten

Surrounded by residential towers and infrastructure, the site for the Bao’an Public Culture and Art Center presents several challenges. Mecanoo reinterpreted these challenges as opportunities, capitalising on the proximity of the new cultural facility to the adjacent Bao’an Central Metro Station and the Binhai School.

Image Courtesy © Mecanoo architecten

  • Architects: Mecanoo architecten
  • Project: Bao’an Public Culture and Art Center
  • Location: Xinhu Road and Chuangye Road, Bao’an District, Shenzhen, China
  • Client: Urban Planning, Land & Resources Commission of Shenzhen Municipality, Bao’an Administration
  • Programme: Culture and Art Center (49,830m² above ground, 34,290m² underground), including 21,015m² Museum, 16,070 m² Art Gallery, 17,450m² Gallery, 3,170m² sports field, and 23,490m² service area with auditorium, restaurant, art bookstore, meeting room and underground parking
  • Size: 84,120m2
  • Project Design: 2016

(more…)

The new Auditorium of the Banca di Credito Cooperativo (B.C.C.) “G. Toniolo” in San Cataldo, Italy by FABBRICANOVE Architetti

Friday, April 21st, 2017

Article source: FABBRICANOVE Architetti 

The new Auditorium of the Banca di Credito Cooperativo (B.C.C.) “G. Toniolo” in San Cataldo born from the client’s desire to create a public space for cultural events open to the public and for hosting business private meetings. Then, a space for the residents to meet and share new cultural opportunities, and for the bank activities. The location of the project is an important issue for the design approach: San Cataldo, a small town in the middle of Sicily, is composed of traditional houses. The auditorium is a new urban and contemporary design ‘object’ that comes as an alternative to the consolidated historical center, thanks to the project of FABBRICANOVE Architetti, an architectural office founded in Florence in 2009 by Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi, and Lorenzo Matteoli.

Insertion of the monolith and the continuity of the building gap that keeps together the stairwells and the emergency exits, Image Courtesy © Filippo Romano

  • Architects: FABBRICANOVE Architetti (Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi, Lorenzo Matteoli)
  • Project: The new Auditorium of the Banca di Credito Cooperativo (B.C.C.) “G. Toniolo”
  • Location: San Cataldo, Italy
  • Photography: Filippo Romano
  • Client: BCC ‐ Banca di Credito Cooperativo “G. Toniolo” of San Cataldo
  • Architects and works supervisor: Enzo Fontana, Giovanni Bartolozzi
  • Collaborators: Daniele Capolicchio, Francesco Capriotti, Renata Laudati, Domenico Calabrese
  • Structural engineering: Antonello Sajeva, Simona Sajeva

(more…)

Hongkun Art Auditorium in Beijing, China by Penda architecture & design

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: Penda architecture & design

Penda creates an “escheresque” space with arches, steps and mirrors for an art auditorium in the centre of Beijing.

Penda recently finished a Project for an Art Auditorium on the Southern 3rd Road in Beijing. The venue is located at Xi Da Wang Lu, an upcoming cultural area with Galleries and Museums in its neighbourhood. Next to it Art Auditorium, penda completed the “Hongkun Museum of Fine Arts” in 2013.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: Penda architecture & design
  • Project: Hongkun Art Auditorium
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Project Team: Chris Precht, Dayong Sun, Jing Wang, Li Pengchong, Wen Xu, Bai Xue, Mingxue Sun
  • Project Size: 270 sqm
  • Project Year: 2016

(more…)

Hanoi Lotus Centre in Vietnam Decibel Architecture

Thursday, March 16th, 2017

Article source: Decibel Architecture

The City of Hanoi, capital of Vietnam and blessed with 1000 years of continuous history and heritage, is coming of age in a new millennium as part of the global network of rich and integrated cities. Reflecting Vietnam’s continued growth and maturation in the global economy, Hanoi has an increasing need to host its artists and cultural pursuits, and celebrate in larger and more artistically inspiring locations than ever before.

Image Courtesy © Decibel Architecture

  • Architects: Decibel Architecture
  • Project: Hanoi Lotus Centre
  • Location: Hanoi,  Vietnam
  • Client: City of Hanoi
  • Visualisation credits: Mike Durek & Shadowlab
  • Structural Engineering: Buro Happold
  • MEP: Buro Happold
  • Developer: Sun Group

(more…)

Beigang Cultural Center in Yunlin, Taiwan by MAYU architects+

Thursday, March 16th, 2017

Article source: MAYU architects+ 

Beigang Township is the epicenter for the Taiwanese worshipping of Mazu, a Chinese sea goddess. Therefore, the Beigang Chao-Tien Temple for Mazu and its surrounding form a core area with local historic significance. However, Beigang as well as other cities in the western plain of Taiwan faces the same suburban sprawl, exacerbated by disorderly building development resulting from the lack of a cohesive planning guidance. The project site itself is located at the northwestern corner of the 90-years-old Bei-Chen Elementary School campus, sitting right on the axis of the sprawling expansion.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: MAYU architects+ (Malone Chang, Yu-lin Chen)
  • Project: Beigang Cultural Center
  • Location: Yunlin, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio
  • Client: Yunlin County Government
  • Project Team: Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Ya-yun Wang, Pin-min Huang (SD, DD, CD), Shi-hong Yao (CA)
  • Structural Engineer: Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Finish (Exterior): Stucco, Granite, Low-E Glass
  • Finish (Interior): Oak veneer wall and ceiling panel, Oak floor, paint, Tiles, Linoleum Flooring
  • Site Area: 7652 m2
  • Building Area: 2053 m2
  • Total Floor Area: 2918 m2
  • Competition: 05/2012
  • Construction Start: 02/2014
  • Completion: 02/2015

(more…)

ICE Krakow Convention Centre in Poland by Ingarden & Ewý Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Ingarden & Ewý Architects

ICE Kraków Congress Centre is a modern, world-class venue dedicated to culture – music, opera, ballet, theatre – and congresses. Designed at the highest standards of acoustics and mechanics. Besides the three main halls with 1915, 600, and 300 seats, the shell holds a multifunctional conference space of 550m2. ICE Kraków stands in the most prestigious location in Poland: opposite Wawel Castle, a location that influenced main design decisions. Hiding a multi-story foyer open to a panorama of Kraków, the Vistula embankment façade is spectacularly transparent. The outer shell combines glass, ceramics, and aluminium, with colours ceramic tiles reflecting those of the interior: red of the Auditorium Hall, graphite of Theatre Hall, white of the foyer, and the silvery aluminum used for the roof.

Image Courtesy © Krzysztof Ingarden

  • Architects: Ingarden & Ewý Architects
  • Project: ICE Krakow Convention Centre
  • Location: Krakow, Poland
  • Photography: Krzysztof Ingarden
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Client: Krakow Municipal Office
  • Design consultant: Arata Isozaki & Associates (AIA)
  • Cooperating architects: KKM Kozień Architekci, K3 Architekci
  • Structural design: Project Service
  • HVAC: ARUP
  • Acoustics: ARUP Acoustics  – Ove Arup & Partners International Ltd, Raf Orlowski (chief consultant), Construction supervision and testing: Raf Orlowski,  Ramboll Acoustics
  • General contractor: Budimex SA and Ferrovial Agroman SA
  • Operator: Krakow Festival Office

(more…)

Media Library [Third-Place] in Thionville, France by Dominique Coulon & associés

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Dominique Coulon & associés

This project has the ambition of becoming a new model for media libraries. The programme calls the functions of a media library into question, lending it the content of a ‘third place’ – a place where members of the public become actors in their own condition, a place for creation as well as reception. In association with the basic programme, the building includes areas for displays, creation, music studios, and a café-restaurant. To give meaning to this new programme, it seemed necessary to question the way in which a place of this kind is produced. The various activities in the programme blend into each other, creating a dynamic arrangement. The spatial principle is based on a non-hierarchical superposition of different systems.

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés (Dominique Coulon, Steve Letho Duclos)
  • Project: Media Library [Third-Place]
  • Location: 1 place Malraux, 57100 Thionville, France
  • Photography: Eugeni Pons and David Romero-Uzeda
  • 3D Animation: Brooklyn Foundry
  • Architects assistants: Gautier Duthoit
  • Construction site supervision: Steve Letho Duclos
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Electrical Engineer: BET G.Jost
    • Mechanical Plumbing Engineer: Solares Bauen
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro sound project
    • Landscape: Bruno Kubler
  • Budget: 11 000 000€

(more…)

Marne-la-Vallée University Library in Paris, France by Beckmann-N’Thépé

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Beckmann-N’Thépé

Future heart and social area of the Marne-la-Vallée university campus, the new central library has the significant advantage of being located on an outstanding site: the Ferme de la Haute Maison. Dating from the 17th century, this \”historic\” site endows the building with a strategic role. Its identity does not just stem from the quality of the constructions: the surrounding moat, which extends into a water garden, and the central courtyard which becomes the main parvis, are two federating components of this site, generating a special emotion.

Image Courtesy © Olivier Amsellem

  • Architects: Beckmann-N’Thépé
  • Project: Marne-la-Vallée University Library
  • Location: Marne-la-Vallée, Paris, France
  • Photography: Olivier Amsellem
  • Software used: Autocad
  • Client: Marne-la-Vallée University (Marne-la-Vallée –77, France)
  • Client Assistance: AURIS (Boulogne Billancourt – 92, France)
  • Project manager: Hélène Méhats
  • Architects: Fabio Cummaudo, Wilfried Daufy, Anne-Catherine Dufros, Marc Durand, Nicolas Gaudard, Thamila Hamiti, David Malaval, David Tajchman, Frédéric Taupin
  • Assistant architects: Amélie Authier, Maïté Dupont, Li Fang, Linna Lay, Laetitia Pignol

(more…)

Strasbourg Convention Centre in France by Dietrich | Untertrifaller Architects & Rey-Lucquet et associés

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Dietrich | Untertrifaller Architects

The design for the Strasbourg Palais de la Musique et des Congrès by Austrian architectural firm Dietrich | Untertrifaller and French firm Rey-Lucquet & Associés combines the two existing music halls from the 1970s and 80s with new buildings to create a harmonious ensemble with a distinctive architectural identity. The expansion and general renovation of the convention center involves the construction of a 3,000 m² multifunctional hall, a conference hall for 450 people, and a 520-seat auditorium, the expansion and conversion of two existing concert halls, plus a new rehearsal hall for the Strasbourg Philharmonic orchestra. In December 2016, the recently completed project was nominated for the European Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017.

Stainless steel arcades, Image Courtesy © Bruno Klomfar

Stainless steel arcades, Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller Architects & Rey-Lucquet et associés
  • Project: Strasbourg Convention Centre
  • Location: F-67000 Straßburg, Pl. Bordeaux, France
  • Photography: Bruno Klomfar
  • Client: Eurométropole de Strasbourg
  • Project management: Heiner Walker (D | U) & Aurélien Vollmar (R-L)
  • Structural engineering: OTE Ingénierie, Illkirch / Serue Ingénierie, Schiltigheim
  • Building engineering: OTE Ingénierie, Illkirch / Serue Ingénierie, Schiltigheim
  • Sustainability & Building physics: Solares Bauen, Strasbourg
  • Cost planning: C2BI, Strasbourg
  • Acoustics: Müller-BBM, München
  • Stage planning: Walter Kottke, Bayreuth
  • Facade planning: CEEF, Ramonchamp
  • Landscape planning: Digitale Paysage, Imbsheim
  • Kitchen planning: Ecotral, Strasbourg
  • Gross Floor Area: ca. 44.500 m² (32,5′ renovation, 12′ new buildings)
  • Capacity: ca. 15.000 visitors
  • Competition: 2011 / 1. Price
  • Construction: 2013 – 2016

(more…)

Cantine antinori in Firenze, Italy by Archea Associati

Friday, January 6th, 2017

Article source: Archea Associati 

The site is surrounded by the unique hills of Chianti, covered with vineyards, half-way between Florence and Siena. A cultured and illuminated customer has made it possible to pursue, through architecture, the enhancement of the landscape and the surroundings as expression of the cultural and social valence of the place where wine is produced. The functional aspects have therefore become an essential part of a design itinerary which centres on the geomorphological experimentation of a building understood as the most authentic expression of a desired symbiosis and merger between anthropic culture, the work of man, his work environment and the natural environment. The physical and intellectual construction of the winery pivots on the profound and deep-rooted ties with the land, a relationship which is so intense and suffered (also in terms of economic investment) as to make the architectural image conceal itself and blend into it. The purpose of the project has therefore been to merge the building and the rural landscape; the industrial complex appears to be a part of the latter thanks to the roof, which has been turned into a plot of farmland cultivated with vines, interrupted, along the contour lines, by two horizontal cuts which let light into the interior and provide those inside the building with a view of the landscape through the imaginary construction of a diorama. The façade, to use an expression typical of buildings, therefore extends horizontally along the natural slope, paced by the rows of vines which, along with the earth, form its “roof cover”. The openings or cuts discreetly reveal the underground interior: the office areas, organized like a belvedere above the barricade, and the areas where the wine is produced are arranged along the lower, and the bottling and storage areas along the upper.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

Image Courtesy © Pietro Savorelli

  • Architects: Archea Associati (Laura Andreini, Marco Casamonti, Silvia Fabi, Giovanni Polazzi)
  • Project: Cantine antinori
  • Location: Bargino, San Casciano Val di Pesa, Firenze, Italy
  • Photography: Leonardo Finotti and Pietro Savorelli
  • Client: Marchesi Antinori srl
  • Artistic supervision: Marco Casamonti
  • Assistant art director: Francesco Giordani
  • Engineering: HYDEA
  • Bulding site supervisor: Paolo Giustiniani
  • Structural design: AEI Progetti
  • Design of plants: M&E Management & Engineering
  • Oenological plants: Emex Engineering, Marchesi Antinori
  • General contractor: Inso
  • Cost: € 85.052.831
  • Chronology:
    • Beginning of design 2004
    • Opening of building site 2007
    • Completion date 25 October 2012

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy