Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Building’ Category

Renovation of Casa Dorda in Murcia, Spain by Martin Lejarraga Architect

Saturday, October 12th, 2013

Article source: Martin Lejarraga Architect

The city of Cartagena is full of scars that have marked its layers at varying depths (“the puff pastry city”, Carlos García Vázquez) throughout the city’s history.

And it is among these layers and between party walls where one must attempt to preserve the life of the city, through interventions involving the renovation, revitalization and regeneration of the residential urban weave, of the dwelling, which, in sum, is the use that maintains and accelerates the pace of the city.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Martin Lejarraga Architect
  • Project: Renovation of Casa Dorda
  • Location: Murcia, Spain
  • Photography: David Frutos
  • CLIENT: Sociedad cooperativa limitada de viviedas ‘casa dorda’
  • PROJECT TEAM-collaborators- Office: Ana Martínez (architect) Julián Lloret
  • On site: Antonio Pérez (technical architecture)
  • General consultor: ACE Edificación (Mariano Alegría, José Ibeas,Pedro Ruiz)
  • GENERAL CONSTRUCTOR: Gestomur 2000 S.L,  Jose Garcia Madrid
  • BUILT-UP AREA: 8.316 m2
  • START OF PLANNING: 2006
  • COMPLETION: 2009
  • BUILDING COSTS: 3.711.016 €

Red Wall in Shanghai, China by 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

Friday, October 11th, 2013

Article source: 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

If you digit +31° 16’ 9.45”, +121°27’ 14.93” on Google Maps, a zenith scale view will appear of a rectangular building, characterized by a central patio with pedestrian bridges crossing it and a long flamboyant red wall which acts as a barrier to separate the internal areas from the noise of the elevated road which runs opposite.

Image Courtesy © Shen Qiang & Daniele Mattioli

  • Architects: 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO
  • Project: Red Wall
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Shen Qiang & Daniele Mattioli
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Project manager: Summer Nie
  • Collaborators: Zhengxin Ni, Michele Ruju, Charles Mariambourg, Yanmin Sun, Furion Huang, Karen Cheung
  • Structural engineer and local institute: Shanghai Orient Architectural design & Research Institute CO. LTD.
  • Client: Shanghai Shang ‘an Development and Administration Ltd
  • Programme: Retail, Restaurants, Office, Parking
  • Total area: 14300 m²
  • Design period: may 2008
  • Construction period: 2008
  • Materials: reinforced concrete structure, aluminum panels façade, bamboo screens, glass

EDEL:WEISS RESIDENCES in Katschberg, Austria by Matteo Thun & Partners

Friday, October 11th, 2013

Article source: Matteo Thun & Partners

Built on the highest point of the Katschberg Alpline Pass, 1600 meters high, the two monolithic apartment-towers edel:weiss demonstrate an almost  symbolic portal between the two provinces Salzburg and Kärnten and have been appointed to act as the new town’s landmark for today.

Image Courtesy © Christian Wöckinger

  • Architects: Matteo Thun & Partners
  • Project: EDEL:WEISS RESIDENCES
  • Location: Katschberg, Austria
  • Photography: Christian Wöckinger, Jens Weber
  • CLIENT: Michaeler & Partner
  • CLIENT CONTACT: Otmar Michaeler
  • INTERVENTION TYPE: Architecture, interior design, light design, landscaping.
  • PROJECT MANAGER:  (MTP) architecture: Bruno Franchi, interior design: Michael Catoir

TEAM (MTP)

  • Interior designers: Sabrina Pinkes, Maren Weitz
  • Light design: Simone Fumagalli
  • OWNER: Michaeler & Partner
  • INVESTOR: Michaeler & Partner
  • OPERATOR: Michaeler & Partner
  • START DATE YEAR: 2005
  • END DATE YEAR:  2009
  • TOTAL BUILDING AREA: 4 000 m2
  • DETAILED BUILDING AREA:  residential units 6 700 m2, housed by two towers, 1 of 10 floors, the other 14.
  • BUILDING USE: Residence of 66 units.

Multi Purpose Complex Tortona 37 in Milan, Italy by Matteo Thun & Partners

Tuesday, October 8th, 2013

Article source: Matteo Thun & Partners

The Tortona neighbourhood: one of the most recent developments in Milan, a former industrial area that has turned itself into a highly desirable, dynamic and prestigious quarter.

The building complex at Via Tortona No 37 combines programme creativity with sustainability. By allowing the genius loci to prompt the volumes and shapes, the new construction blends effortlessly with the surrounding urban and natural landscape.

Image Courtesy © M. Danesin

  • Architects: Matteo Thun & Partners
  • Project: Multi Purpose Complex Tortona 37
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: M. Danesin
  • Completion Date: 2009
  • Building Area: 25000  m²
  • Gross Floor Area:  39000 m²
  • Project Manager: Luca Colombo
  • Design Team: Tom Lacey, Francesco Isabella, Simone Alberi, Ilaria Brollo    

Consultants

  • Project Management: Mangiavacchi Pedercini s.r.l
  • Structural: B.C.V. progetti S.r.l, ing. Alberto Vintani, ing. Claudio Cerra
  • Civil: B.C.V. progetti S.r.l, Ing. Alberto Vintani
  • Geotechnical: Ing. Celotti Claudio
  • Lighting : Matteo Thun & Partners Srl
  • Urban: Urb.a.m. s.r.l   Arch Francesco Moglia
  • Services: Planning s.r.l Ing. Gianluigi Marazzi, Ing. Matteo Bosetti, Ing. Tieghi Andrea
  • Landscape Architects: AG&P srl Arch. Valerio Cozzi

SEB 12 in Seriate, Italy by BREMBILLA+FORCELLA ARCHITETTI

Saturday, October 5th, 2013

Article source: BREMBILLA+FORCELLA ARCHITETTI 

The building is located within the pre-existing compound of Scuola Edile di Bergamo-SEB (school for construction workers), an heterogeneous mix of edifices built over the past 50 years that this new architecture joins accurately.

Conceived as a mixed-use architecture, the building encompasses a variety of spaces devoted to the different processes and crafts of the construction industry: labs where future builders learn by doing, classrooms for  theoretical training, meeting halls, first-aid stations etc.

Image Courtesy © Giovanna Silva

  • Architects: BREMBILLA+FORCELLA ARCHITETTI
  • Project: SEB 12
  • Location: Seriate, Italy
  • Photography: Giovanna Silva, Davide Brembilla
  • Project team: Ing. Marco Carrara, P.I. Marco Zenucchi, Geom. Dino Poloni, Ing. Luca Bresesti
  • year: 2013
  • Client: Scuola Edile Bergamasca s.r.l.
  • Typology: School buildings + Offices

Area:

  • Basement floor: 950 sqm.
  • Ground floor: 650 sqm.
  • First floor: 740 sqm
  • Contractors: Impresa edile Virgilio Gherardi s.r.l. – Curno (BG), Vanoncini s.p.a. – Mapello (BG), Tarcisio Madaschi s.p.a. – Gorle (BG), Ghidotti Impianti s.r.l. – Brignano Gera d’Adda (BG), Ser&All s.n.c. – Clusone (BG)

Virgin Megastore in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Thursday, October 3rd, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

This project strives to provide a rigorous design for a building type that is sometimes overlooked by serious architectural investigation. It is the first purpose-built structure for the international music retailer, Virgin Records, who needed a strong identifiable architectural image to provide them with a clearly recognizable landmark within the existing urban context. The challenge was to provide them with the dramatic impact they needed whilst overcoming the limitations of a site with a very narrow frontage.

Image Courtesy © MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: Virgin Megastore
  • Location: California, U.SA
  • Photography: Mark Dziewulski
  • Program: A new building consisting of 22,000 sq.ft of retail space on two floors.
  • Objective: To provide a landmark building with a sense of destination and an identity that would exist at the larger scale of the city as whole.
  • Context: Adjacent to an existing retail center. A difficult site with very little frontage: narrow and deep. Dense commercial development along a high traffic arterial road.

Awards:   

  • Design Award from the chapter of the American Institute of Architects.
  • PacificCoastBuilders Design Award

Summary:

  • Dynamic and sculptural form creates a community landmark.
  • Evokes an appropriate sense of drama and public theater.
  • Language expresses structural solution.
  • Overcomes narrow site and projects identity.
  • Signage part of total composition.

MULTIFUNCTIONAL BUILDING IN A MUNICIPAL SPORTS FACILITIES in Vélez-Málaga, Spain by GANA Arquitectura

Sunday, September 29th, 2013

Article source: GANA Arquitectura

Diffuse interaction. Imminent interest. Light

An athletics stadium. A municipal sports center. A plot. Two levels. A problem. An opportunity.

As part of the remodeling and enlarging works on Fernando Hierro municipal sports facilities, the Town Hall commissioned us to design a storage building in a residual plot located inside the premises.

Image Courtesy © GANA Arquitectura

  • Architects: GANA Arquitectura
  • Project: MULTIFUNCTIONAL BUILDING IN A MUNICIPAL SPORTS FACILITIES
  • Location: Vélez-Málaga, Spain
  • Photography: Blanca Green
  • Collaborators: Guillermo Mateos Frutos. Arquitecto Técnico, Juan Francisco Mata Díaz. Estructuras, Antonio de la Herranz. Instalaciones, Francisco Jesús Camacho Gómez. Arquitecto, Claudia Muñoz Núñez. Arquitecto, Alejandro Reina López. Arquitecto
  • Project year: 2013
  • Project Area: 655,30 m2
  • Awards: Malaga Architecture Awards 2013 – Best Young Building – COA Malaga

Dear Ginza bldg in Tokyo, Japan by amano design office

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: amano design office

The client is a developer company. It purchased a long-sought after lot in Ginza, and planned to build a commercial  office building.

The building site is on the Ginza 1-chome Gaslight Street, which is one street behind the Ginza Central Street.

It is on the back side of the Mizuho Bank and Pola Ginza buildings on the Central Street. The atmosphere is quite different from the gorgeous Central Street, and the site is on an empty street which is often seen behind the street with large-sized buildings.
Attracting as many people as possible into such a street is our task. The client desired the building to be a gorgeous existence.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: amano design office
  • Project: Dear Ginza bldg
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners Inc.
  • Completion year: March 2013
  • Collaborators: Atorie Oica, Azzurro Architects
  • Construction firm: Kumagai Gumi Co.,Ltd.
  • Main use: Store building and Office building
  • Lot size: 187.20m2
  • Building area: 155.55m2
  • Total floor space: 1300.02m2
  • Maximum height above rail level: 31.955m
  • Structure: Steel frame
  • Number of stairs or stories: Nine stories above ground and one undergr0und story
  • Main material: Aluminum Graphic punching metal, Extruded cement panel
  • Software used: formz

ANTONIO SOLÁ in La Condesa, Mexico by DCPP Arquitectos

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: DCPP Arquitectos

Antonio Solá is an apartment building located in Condesa, in Mexico City. The plot is rectangular and its dimensions are 9 x 27 m. The street where it is located has very scarce vegetation.

We sought to establish an urban and visual relation with nature, generating a bond and connecting the existing green areas of the urban context.

Image Courtesy © OnnisLuque

  • Architects: DCPP Arquitectos
  • Project: ANTONIO SOLÁ
  • Location: La Condesa, Mexico
  • Photography: OnnisLuque
  • Date: 2012
  • Built Surface: 850 m2

Everybody finds somebody someplace in Akishima-shi, Tokyo by Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata 

Overview of the site

Many buildings stand side by side in the shopping district near the train station. There were many partitioned tenement-houses in this area, but currently rebuilding has been proceeding. There is a platform of the conventional lines on the north side of the site. And there is a municipal road that is parallel to the line on the south side of the site. This is a narrow site is surrounded by buildings which was built to site boundary close, on the east and west side. We designed the building in this narrow site.

Image Courtesy © DAICI ANO

  • Architects: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata 
  • Project: Everybody finds somebody someplace
  • Location: Akishima-shi, Tokyo
  • Photography: DAICI ANO, htmn
  • Structure design: Ryo Kuwako / Kuwako Architects and Engineers
  • Client: private
  • Use: clinic + office
  • Struture: steel
  • Site area: 39.80sqm
  • Building area: 29.24sqm
  • Total floor area: 79.29m2
  • Design period: ’10/4-’12/2
  • Construction period: ’12/2-’12/11
Bentley:YII2017
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise