Archive for the ‘Club House’ Category

VOC Soccer & Cricket Clubhouse in Rotterdam, the Netherlands by JagerJanssen architecten BNA

Thursday, September 3rd, 2015

Article source: JagerJanssen architecten BNA

Rotterdam based cricket- and football club V.O.C. was in desperate need of extending their facilities after a ten year period of growth. Especially the amount of dressing rooms came short and besides that cricket facilities weren’t up to par with today’s international standards.

Image Courtesy © Ossip

Image Courtesy © Ossip

  • Architects: JagerJanssen architecten BNA 
  • Project: VOC Soccer & Cricket Clubhouse
  • Location: Rotterdam, the Netherlands
  • Design Offices: DEVRIES architecture and interior & JagerJanssen architects
  • design team: Marco de Vries, Alex Jager, Rogier Janssen
  • Completion Year: 2015 [construction time 6 months]
  • Gross area: 866 m2 [9321 sqft]
  • Materials predominantly used and manunufacturers:
    • wood [red]: Cape Cod | manufacturer: Plastica
    • bricks [red]: 95% Redwood 5% Cedarwood | manufacturer: Daas
    • Window frames: aluminium RAL7016 | SAPA


Sea & Sky City in Hainan, China by A+U Design Cosmopolitan

Tuesday, July 14th, 2015

Article source: A+U Design Cosmopolitan

Award winning forest resort style spa residential architecture in China’s Hainan province. It’s sited by the Wan Quan River which residents can view the beautiful scenes of river. Design was centered round a tropical resort style hotel clubhouse. Apartment buildings were leveled from back to front and higher to lower level. Front was shops along street.

Image Courtesy © A+U Design Cosmopolitan

Image Courtesy © A+U Design Cosmopolitan

  • Architects: A+U Design Cosmopolitan
  • Project: Sea & Sky City
  • Location: Hainan, China
  • Software used: 3ds max and Photoshop 


Scouting Rhenova in Utrecht, The Netherlands by EVA

Tuesday, July 7th, 2015

Article source: EVA 

Commissioned by the scouting association Rhenova, this is a clubhouse designed on a triangular site adjacent to the Leidsche Rijn Park. We chose an autonomous, oval volume that fits within this context. As a Scouthome, it was important that the inside and outside — the building and the grounds — interact. But also that it be a familiar, tough building.

Image Courtesy © EVA

Image Courtesy © EVA

  • Architects: EVA, (EVA: Jeroen Baars in coöperation with Fanny Melis)
  • Project: Scouting Rhenova
  • Location: Utrecht, the Netherlands
  • Software used: Autocad, photoshop and Indesign 
  • Year of realisation: 2010
  • Client: Scouting Rhenova
  • Area: 320m2


Front Building of Chliriethalle in Oberglatt, Switzerland by Frei + Saarinen Architekten

Tuesday, October 14th, 2014

Article source: Frei + Saarinen Architekten

In 2011, Zurich-based architects Frei + Saarinen won the competition to replace a “front building” that was damaged by a fire. The front-building is so called because it is attached to a triple gymnasium that is also used for events such as concerts, exhibitions, carnival, marriages (with up to 1000 guests), etc.

Image Courtesy © Hannes Henz

Image Courtesy © Hannes Henz

  • Architects: Frei + Saarinen Architekten
  • Project: Front Building of Chliriethalle
  • Location: Chlirietstrasse, 8154 Oberglatt, Switzerland
  • Photography: Hannes Henz, Zürich , Stefan Wuelser
  • Client: Community Oberglatt, Switzerland
  • Type of commission: Competition, 1st Prize (2011)
  • Architecture Team: Frei + Saarinen Architekten GmbH, Barbara Frei, Martin Saarinen, with Beat Lengen, Hans-Christian Rufer
  • Engineer: WGG Schnetzer Puskas Ingenieure AG
  • Manufacturers/Suppliers: Eternit roof


MoganshanGowin Golf Manor in Hangzhou, China by Rocco Design Architects Ltd.

Wednesday, July 16th, 2014

Article source: Rocco Design Architects Ltd. 

Situated in the famed resort area of Moganshan, the Gowin Golf Manor serves as a clubhouse for golfers, but also offers a small number of guest rooms to house overnight visitors. The rooms overlook the golf course and are lifted slightly, and held to one side of a central atrium while the public functions are grouped on the other side. The disparate functions of the clubhouse are distinguished by a unique set of materials including zinc, stone, and glass; together they create a multi-storey space pierced by angled ramps and sky bridges.

Image Courtesy ©   Rocco Design Architects Ltd

Image Courtesy © Rocco Design Architects Ltd

  •  Architects: Rocco Design Architects Ltd.
  • Project: MoganshanGowin Golf Manor
  • Location: Hangzhou, China
  • Designed Year: 2009
  • Completion Year: 2014
  • Site Area: 21,495 sq. m
  • Total G.F.A: 11,500 sq. m
  • Project Team: Rocco Yim, Patrick Lee, Bernard Hui, William Tam, Dennis Chan, Patrick Hwang, Ida Sze, Joan Lin
  • Client: Zhejiang Youcheng Holding Group



Sunday, June 29th, 2014

Article source: BURO II & ARCHI+I

For years now, the Vlaamse Vereniging voor Watersport (Flemish Aquatics Association) was in dire need of a new clubhouse. The club received a 27 year concession for the lot at the end of the Oude Wenduinse Steenweg and the Bevrijdingsplein, between the former sluice dock and the harbour channel.

The basic idea for the new clubhouse is the intertwining of water, land and tourism. Not only did they focus on the layout, but also the functionality of the building, which will become a public attraction as well as a haven for hikers.

Image Courtesy © Klaas Verdru

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Location: Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Interior architecture: BURO II & ARCHI+I, Brussel i.s.m. Lieven Musschoot
  • Projectmanagement: BURO II & ARCHI+I, Brussel
  • Structural conception: BURO II & ARCHI+I, Brussel
  • Structural work: BURO II & ARCHI+I, Brussel


Xixi Artists’ Club House in Hangzhou, China by AZL ARCHITECTS

Wednesday, April 30th, 2014

Article source: AZL ARCHITECTS

Located near the wetlands west of central Hangzhou, the Xixi Artists’ Club is laid out like a village with five units.  Each cluster relies on three Y-shaped volumes in two sizes, capped with six- and three-metre-square frameless windows, creating panoramas of the surrounding landscape.  Twisting fiberglass installations work with the cubic structure to redefine internal spaces and join walls, floors, and ceilings together.

Image Courtesy © AZL ARCHITECTS

Image Courtesy © AZL ARCHITECTS

  • Architects: AZL ARCHITECTS
  • Project: Xixi Artists’ Club House
  • Location: Hangzhou, China
  • Design Team: Zhang Lei, Qiwei, Zhong Guanqiu, Zhang Guangwei, Guo Donghai
  • Collaborator: Architectural Design Institute of Zhejiang Industrial University
  • Floor Areas: 4000 m2
  • Design: 2008.03
  • Completion: 2011.04


Virgin Atlantic JFK Clubhouse in New York by SLADE ARCHITECTURE

Saturday, January 25th, 2014


The Clubhouse is a hybrid -private members club, boutique hotel lobby, restaurant and chic bar. Bounded on two sides by expansive views over the jet ways, aircraft and the iconic TWA terminal, the lounge picks up on the glamour of the ‘60s air travel with an uptown vibe.


  • Project: Virgin Atlantic JFK Clubhouse
  • Location: New York, U.S.A

Virgin Atlantic EWR Clubhouse in Newark, New Jersey by SLADE ARCHITECTURE

Friday, January 24th, 2014


The Newark Clubhouse brings together NYC’s downtown flair and Virgin Atlantic’s warmth and individuality.

A constellation of sparkling pinpoint lights draws you into the sculpted entry passage. Punctuated by a sky lit receptionist at a specular desk, the entry sequence creates an extended decompression zone between the busy terminal and the relaxed luxury of the clubhouse; a dramatic immersion into the Virgin Atlantic experience.


  • Project: Virgin Atlantic EWR Clubhouse
  • Location: Newark, New Jersey
  • Photography: SLADE ARCHITECTURE, Anton Stark, Tom Sibley
  • Software used: Rhino, CAD, Adobe Photoshop, Illustrator and InDesign

Building Permit for The Couch, a Club House in Amsterdam’s Tennisclub IJburg, Netherlands by MVRDV

Thursday, November 14th, 2013

Article source: MVRDV  

Tennisclub IJburg and MVRDV announce that permission has been granted to start construction of The Couch, a new club house for the young tennis club, which was founded in 2010 on a new artificial island in the east of Amsterdam. The roof of the 322m2 club house, designed by MVRDV, is folded upwards and downwards to act as an informal spectator tribune for the club. Construction will start this month, with completion expected before summer 2014.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Building Permit for The Couch, a Club House
  • Location: Amsterdam’s Tennisclub IJburg, Netherlands
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: The Year in Infrastructure 2015 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy