Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Conference Center’ Category

Shitang Internet Conference Center in Nanjing, China by AZL Architects

Thursday, April 27th, 2017

Article source: AZL Architects 

The trend of modernization and urbanization in rural development inevitably requires the introduction of new types of functions. As multi-functional buildings with large space, the Internet conference center is one of them. Taking the commune auditorium and the vegetable greenhouse as the original form, Shitang Village Project in Jiangning tries to reconstruct public buildings in a rural context. Efforts have been made to rapidly build a system through industrialization, bringing in the technology of pre-fabricated super slender column structure, selectively applying suitable technology to eliminate the existence of weakened and materialized buildings and restoring the primitive feeling of rural villages, hence having conducted a rejuvenated construction practice in an extremely short construction period of time in rural villages.

View of the north facade, Image Courtesy © Hou Bowen

  • Architects: AZL Architects (Zhong Huaying, Zhang Lei)
  • Project: Shitang Internet Conference Center
  • Location: Nanjing, Jiangsu Province, China
  • Photography: Yao Li, Hou Bowen
  • Design team: Zhong Huaying, Zhang Lei, Xi Hong
  • Cooperative Organization: Institute of Architecture Design and Planing Co.,Ltd.of Nanjing University Shanghai Tongji Steel Structure Technology,Ltd
  • Total floor area: 3000 sqm
  • Design/Completion: 2016/10.15.2016

(more…)

GE Customer Experience Center in Bielsko-Biała, Poland by Zalewski Architecture Group

Thursday, April 6th, 2017

Article source: Zalewski Architecture Group 

“GE Customer Experience Center” –an exhibition and conference space at GE Brilliant Factory  in Bielsko-Biala.

The main objective of the exhibition space is to present the products of GE grouped in thematic areas (Industrial Area, Commercial Area, Application Area) and at the same time familiarizing viewers with additional information by means of multimedia installations. Various product groups and their issues are presented within a dedicated “islands” – annexes to the general exhibition space. Each area  is contains a media kiosk equipped with a high- resolution overhead projector providing a picture on the elliptical walls made of translucent stretched material. The walls shall perform the function of screens on which projections are displayed.

Image Courtesy © Tomasz Zakrzewski / Archifolio

  • Architects: Zalewski Architecture Group (Krzysztof Zalewski, Adam Gil)
  • Project: GE Customer Experience Center
  • Location: Bielsko-Biała, Poland
  • Photography: Tomasz Zakrzewski / Archifolio
  • Investor: GE Power Controls
  • Usable area: approx. 1,000 m2
  • Realization time: 2016

(more…)

Clube 39 in Estoril, Portugal by Yaroslav Galant

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: Yaroslav Galant 

“Yaroslav Galant innovative design” studio has finished work on the project for football club “Grupo Desportivo Estoril Praia” (Portugal). The new dynamic structure has been constructed on a roof of already existing building.

“Clube 39” includes offices and the universal transformable space, which joins restaurant, training center, conference hall, museum and open terrace facing training fields.

Image Courtesy © Dima Kornilov

  • Architects: Yaroslav Galant
  • Project: Clube 39
  • Location: Estoril, Portugal
  • Photography: Dima Kornilov
  • Architect in charge: Bogdan Vesna
  • Designer/Decorator: Ilona Galant, Yaroslav Galant
  • Area: 300m2
  • Project Year: 2017

(more…)

VVIP Circuit House in Pune, India by Sunil Patil & Associates

Saturday, March 25th, 2017

Article source: Sunil Patil & Associates

Circuit house is a government public building which not only accommodates the VIP authorities but also acts as a node for political meetings, government authorities’ discussions and conferences. Usually, circuit houses have large number of visitors and occupancy can vary extremely.

The project site is located in Pune – political hub for western Maharashtra. The project is mainly divided into two parts-

  1. Accommodation – Guest suites
  2. Public areas –Conference and meeting hall facilities, Dining, Reception, VIP and visitor’s waiting areas etc.

VVIP Circuit house is designed as green building where planning is derived from vernacular architecture – The shaded courtyard, transition spaces like passages and terraces, jalis in form of louvers carry vernacular ethos in highly contemporary architectural style. Our focus here is to design a climate responsive building with passive strategies for thermal and visual comfort along with innovative active strategies to achieve energy efficient green building, Image Courtesy © Mr. Hemant patil

  • Architects: Sunil Patil & Associates
  • Project: VVIP Circuit House
  • Location: Pune, India
  • Photography: Mr. Hemant patil
  • Client: Public Works Department, Maharashtra
  • Lead Architects: Ar. Sunil patil, Ar. Anuja pandit, Er. Sanjay patil
  • Green Building Consultants: Environmental Design Solutions
  • Structural Consultants: Dr. A. B. Kulkarni associates, Sangali
  • MEP Consultant: Siddhivinayak Mep Consultants, Pune
  • Civil Contractors: Shubham Civil Pvt. Ltd, Pune

(more…)

The Wangari Muta Maathai House in Nairobi, Kenya by Boogertman + Partners Architects

Friday, March 3rd, 2017

Article source: v2com

The Wangari Muta Maathai House Johannesburg, South Africa Boogertman + Partners Architects

The Wangari Muta Maathai House is envisaged as a living memorial – a forum for experiential learning for all Kenyans, Africans and peoples of the globe. Unfolding the life of Wangari Maathai, in an intimate facility, will enable visitors to understand her commitment to human rights, environmental conservation and promoting the culture of peace.

View from the Water Element, Image Courtesy © Boogertman + Partners Architects

  • Architects: Boogertman + Partners Architects
  • Project: The Wangari Muta Maathai House
  • Location: Nairobi, Kenya
  • Client: The Wangari Muta Maathai Foundation
  • Project Directors: Bob van Bebber, Johann de Wet
  • Team: Judith Paterson, Dilushka Barlow
  • Site area: 8.2 Acres
  • Green Belt Movement Offices area: 2.2 Acres
  • Wangari Maathai Foundation area: 6 Acres

(more…)

ICE Krakow Convention Centre in Poland by Ingarden & Ewý Architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: Ingarden & Ewý Architects

ICE Kraków Congress Centre is a modern, world-class venue dedicated to culture – music, opera, ballet, theatre – and congresses. Designed at the highest standards of acoustics and mechanics. Besides the three main halls with 1915, 600, and 300 seats, the shell holds a multifunctional conference space of 550m2. ICE Kraków stands in the most prestigious location in Poland: opposite Wawel Castle, a location that influenced main design decisions. Hiding a multi-story foyer open to a panorama of Kraków, the Vistula embankment façade is spectacularly transparent. The outer shell combines glass, ceramics, and aluminium, with colours ceramic tiles reflecting those of the interior: red of the Auditorium Hall, graphite of Theatre Hall, white of the foyer, and the silvery aluminum used for the roof.

Image Courtesy © Krzysztof Ingarden

  • Architects: Ingarden & Ewý Architects
  • Project: ICE Krakow Convention Centre
  • Location: Krakow, Poland
  • Photography: Krzysztof Ingarden
  • Software used: Autocad and Rhino
  • Client: Krakow Municipal Office
  • Design consultant: Arata Isozaki & Associates (AIA)
  • Cooperating architects: KKM Kozień Architekci, K3 Architekci
  • Structural design: Project Service
  • HVAC: ARUP
  • Acoustics: ARUP Acoustics  – Ove Arup & Partners International Ltd, Raf Orlowski (chief consultant), Construction supervision and testing: Raf Orlowski,  Ramboll Acoustics
  • General contractor: Budimex SA and Ferrovial Agroman SA
  • Operator: Krakow Festival Office

(more…)

Orjin Maslak Plaza in Istanbul, Turkey by slapa oberholz pszczulny | architekten

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: slapa oberholz pszczulny | architekten

Located on the European side of Istanbul , the Maslak quarter is one of the most important business districts of the metropolis. Here slapa oberholz pszczulny | sop architekten has built the Orjin Maslak Plaza, a high-rise office block of the highest standards.

Besides office space, the 16-storey building also offers a food court, conference centre and several retail units on the ground floor and its two basements – ideal for meeting the high demand for such services locally. The office levels are highly flexible and can accommodate all the usual forms of office organisation, including individual, shared and open-plan offices.

Image Courtesy © Alcan Aktürk

  • Architects: slapa oberholz pszczulny | architekten
  • Project: Orjin Maslak Plaza
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Photography: Alcan Aktürk
  • Developer: Orta Gayrimenkul Yatirim Yonetimi
  • Team: Wolfgang Marcour, Sebastian Reinehr
  • GFA: ca. 50,000 m² above ground, ca. 50.000m² ui.
  • Completion: 2014

(more…)

Mont-Àgora in Barcelona, Spain by Pere Puig arquitecte, SLP

Thursday, November 24th, 2016

Article source: Pere Puig arquitecte, SLP

Santa Margarida de Montbui was a small municipality that the great immigration wave of the nineteen fifties and sixties turned into a dormitory town on the industrial outskirts of Barcelona.

In recent decades it has gradually acquired the basic services that it severely lacked: urbanisation of streets, health care facilities, schools, etc. Still missing though is a cultural centre capable of housing a library, conference room, auditorium and classrooms. In some way, this building represents the end of a trajectory from slum to city.

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

Image Courtesy © Pere Puig arquitecte, SLP

  • Architects: Pere Puig arquitecte, SLP
  • Project: Mont-Àgora
  • Location: Catalonia promenade s/n, 08710 Santa Margarida de Montbui, Barcelona, Spain
  • Photography: Rafael Tirado, Diputació de Barcelona (Òscar Ferrer),  Marc Vila
  • Developer: Diputació de Barcelona  and Santa Margarida de Montbui city council
  • Building company: INBISA: 1st  2nd and  3rdstage SOGESA:  4th stage
  • Surveyor: Manel Marín
  • Collaborating  architects: Marta Lucas, Francesc Mestre, Natàlia Pastor, Rafael Bosch, Daniel Policani, Núria Sabaté, Marta Closa, Maria Garcia
  • Acoustic: Ivana Rossell
  • MEP: Raül Cristóbal (IMOGEP)
  • Structure: Agustí Obiol (BAC Engineering Consultancy Group)
  • Project managers in the representation of property:  Ània Pluma (architect), Àngel Balaguer,  (architect)
  • Year: 2008/2015

(more…)

Renovation of the Bank of Slovenia in Ljubljana by SADAR + VUGA

Wednesday, October 5th, 2016

Article source: SADAR + VUGA

The renovation of the Bank of Slovenia’s central lobby was designed at a student workshop at Ljubljana’s Faculty of Architecture. The project was executed by SADAR+VUGA in close collaboration with the initial student design team.

Bank of Slovenia’s headquarters are located on Slovenska Boulevard. The portal of the 1920s building is adorned by two mighty Atlants. Behind this impressive entrance is the central lobby of the Bank of Slovenia.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: SADAR + VUGA
  • Project: Renovation of the Bank of Slovenia
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Bank of Slovenia
  • Architects Team: Seminar Jurij Sadar (Primož Černelč, Maja Omerzel, Tjaša Plavec, Urška Rupnik, Jan
    Trunkelj, Marko Kavčič; mentors: prof. Jurij Sadar, assist. Ana Kreč) and SADAR+VUGA (Jurij Sadar,
    Boštjan Vuga, Tina Hočevar, Gregor Turnšek, Tjaša Plavec)
  • Total floor area: 531 m2

(more…)

Hamburg Innovation Port in Germany by MVRDV

Wednesday, September 28th, 2016

Article source: MVRDV 

The site of the Hamburg Innovation Port project is at the waterways of old Harburger Schloss in the so-called Channel Hamburg development, the southern high-tech hub of Germany’s most northern metropolis, which is currently nearing its final stage of realisation. The masterplan foresees a total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Hamburg Innovation Port
  • Location: Hamburg – Harburg, Germany
  • Client: HC Hagemann Construction Group
  • Design Team: Winy Maas, Jacon van Rijs, Nathalie de Vries, Markus Nagler, Tobias Tonch, Jonathan Schuster, Lisa Bruch
  • Co-architect: morePlatz (Johannes Schele, Caro Baumann)
  • Budget: 150 million euros
  • Size & Programme: A total surface of 70,000m2 of which 6,300m2 hotels, 5,400m2 conference halls, 26,000m2 offices and start-ups, 9,600m2 laboratories, 7,100m2 research facilities and 7,800m2 parking. The plan offers through its 1,35m grid enough flexibility to change the programme along its realisation and allows enterprises of all sizes to occupy the various buildings
  • Year: 2016 +

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy