Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Courthouse’ Category

Ambato Courthouse in Ecuador by arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

Tuesday, September 20th, 2016

Article source: arquitectura x

CAPABILITY TO RESPOND

During the emergency process for commissioning new Courthouses, as part of the restructuring of the Judicial System defined by the National Government of Ecuador, the consulting company Hospiplan is invited to participate in the design of new buildings that would ¨guarantee all citizens an opportune, efficient and quality access to justice¨. This emergency commissioning implied the radical reduction of time allocated for the development of the projects, and a necessary reorganization of the processes normally followed.

Image Courtesy © Sebastián Crespo

Image Courtesy © Sebastián Crespo

  • Architects: arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda. (Arq. Adrian Moreno Núñez, Arq. José Miguel Mantilla Salgado, Arq. Kenny Espinoza Carvajal)
  • Project: Ambato Courthouse
  • Location: Ambato, Ecuador
  • Photography: Sebastián Crespo
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Main design team: Arq. Milagros Pesantez, Arq. María Samaniego, Arq. Mario Cueva, Arq. Cristina Bueno, Arq. Santiago Espinoza, Arq. Omar Chamorro, Arq. Julio Burbano, Arq. Juan Pablo Freire, Arq. Andrés Calderón, Arq. Andrés Velasteguí, Arq. Nicolás López, Arq. Cristhian Puebla
  • Structural engineering: Ing. Cesar Izurieta, Ing. Franklin Quisalema
  • Mechanical engineering: Ing. René Acosta
  • Electrical and electronic engineering: Ing. Marco Ortiz
  • Hydraulic engineering: Ing. Guillermo Cruz, Ing. Gonzalo Suquillo
  • Promotion and construction: Consejo Nacional de la Judicatura
  • Built area: 3,760.23 m2
  • Open area: 5,304.21 m2
  • Project: June, July, August 2012
  • Construction: 2014

(more…)

Las Naves Courthouse in Bolívar Province, Ecuador by Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

Sunday, September 18th, 2016

Article source: Arquitectura x

CAPABILITY TO RESPOND

During the emergency process for commissioning new Courthouses, as part of the restructuring of the Judicial System defined by the National Government of Ecuador, the consulting company Hospiplan is invited to participate in the design of new buildings that would ¨guarantee all citizens an opportune, efficient and quality access to justice¨. This emergency commissioning implied the radical reduction of time allocated for the development of the projects, and a necessary reorganization of the processes normally followed.

Image Courtesy © Sebastián Crespo

Image Courtesy © Sebastián Crespo

  • Architects: Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda. (Arq. Adrian Moreno Núñez, Arq. José Miguel Mantilla Salgado, Arq. Kenny Espinoza Carvajal)
  • Project: Las Naves Courthouse
  • Location: Canton Las Naves, Bolívar Province, Ecuador
  • Photography: Sebastián Crespo
  • Software used: Autocad
  • Main design team: Arq. Milagros Pesantez, Arq. María Samaniego, Arq. Mario Cueva, Arq. Cristina Bueno, Arq. Santiago Espinoza, Arq. Omar Chamorro, Arq. Julio Burbano, Arq. Juan Pablo Freire, Arq. Andrés Calderón, Arq. Andrés Velasteguí, Arq. Nicolás López, Arq. Cristhian Puebla
  • Structural engineering: Ing. Cesar Izurieta, Ing. Franklin Quisalema
  • Mechanical engineering: Ing. René Acosta
  • Electrical and electronic engineering: Ing. Marco Ortiz
  • Hydraulic engineering: Ing. Guillermo Cruz, Ing. Gonzalo Suquillo
  • Promotion and construction: Consejo Nacional de la Judicatura
  • Built area: 2,051.40 m2
  • Open area: 394.55 m2
  • Construction: 2014

(more…)

New Amsterdam Courthouse in The Netherlands by KAAN Architecten

Friday, June 10th, 2016

Article source: KAAN Architecten 

KAAN Architecten has won the commission to design the New Amsterdam Courthouse. The building will be located at the intersection of the Zuidas and Parnassusweg, where the present judicial complex will be demolished. The new building is to be completed in 2020. In the meantime, the law courts will be temporarily housed elsewhere in the neighbourhood. With a staff of 1.000, including 200 judges and 800 professionals, as well as many daily visitors and the processing of 150.000 cases a year, the Courthouse of Amsterdam is the largest in the Netherlands.

 Image Courtesy © Beauty & The Bit, KAAN Architecten

Image Courtesy © Beauty & The Bit, KAAN Architecten

  • Architects: KAAN Architecten (Kees Kaan, Vincent Panhuysen, Dikkie Scipio)
  • Project: New Amsterdam Courthouse
  • Location: Parnassusweg, Amsterdam, The Netherlands
  • Visualisation: Beauty & The Bit, KAAN Architecten
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Adobe Suite and Rhinoceros
  • Client: Rijksvastgoedbedrijf
  • Project team: Ana Rivero Esteban, Beatrice Bagnara, Dennis Bruijn, Sebastiaan Buitenhuis, Marten Dashorst, Sebastian van Damme, Cecilia Dobos, Paolo Faleschini, Raluca Firicel, Narine Gyulkhasyan, Moritz Kühl, Marco Lanna, Yinghao Lin, Marija Mateljan, Kevin Park
  • Contractor: consortium NACH: Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Heijmans, M.J. de Nijs & Zonen, Facilicom
  • Advisor construction: ABT
  • Advisor technical installations: ABT
  • Advisor fire control and acoustics: ABT
  • GFA: 47.257 m2
  • Design: 2014 – 2016
  • Start construction: august 2017 (expected)
  • Completion: september 2020 (expected)

(more…)

New Qatar Courthouse by AGi architects

Sunday, March 27th, 2016

Article source: AGi architects 

Institutional buildings need to embody the ideals and value system of any given society, with order being one of the core principles of any group. No society can prosper and thrive without it. Order is structure, it is the law, it is justice; without it, there is chaos. It is therefore extremely important that the Qatar Court House be aspirational and reflects these basic principles. The building is designed on two basic grids that are site driven, one linking it to its immediate context and the second to the larger context of Doha. These grids create stunning structural and spatial possibilities that make the building stand out visually so that people can see their ideals reflected in built form -structure, order, transparency, ambition -all of which are the ideals of Qatar’s growing society.

Image Courtesy © Poliedro Estudio

Image Courtesy © Poliedro Estudio

  • Architects: AGi architects
  • Project: New Qatar Courthouse
  • Location: Qatar
  • Photography: Poliedro Estudio
  • Client: Government of Qatar
  • Design Team: Joaquín Pérez-Goicoechea, Nasser B. Abulhasan
  • Architectural team: Justo Ruiz, Daniel Muñoz, Álvaro Granero, Ana Palencia, Cristina Ruiz, Nicolás Martín, Aisha Alsager, Hessa Albader
  • Area: 44,000 sqm
  • Date: 2014

(more…)

EXTENSION TO THE COURTHOUSE in León, Spain by Enrique Bardají & Asociados

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Enrique Bardají & Asociados

The Judicial Shared Services Building is in Ponferrada next to the Sil riverside park. It is an independent building but designed as an extension to the existing courthouse which, together with two cultural and National Police Force buildings, complete the block and restrict the entry of light into the extension.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas Medina

Image Courtesy © José Manuel Cutillas Medina

  • Architects: Enrique Bardají & Asociados
  • Project: EXTENSION TO THE COURTHOUSE
  • Location: Ponferrada, León. Spain
  • Photography: José Manuel Cutillas Medina
  • CLIENT: MINISTRY OF JUSTICE
  • Architects Design: Enrique Bardají Álvarez and Carlos Santi Merayo
  • Site Management: Enrique Bardají & Asociados, S.L.
  • CONSTRUCTION COMPANY: CEINSA
  • TECHNICAL ARCHITECT: Juan José Ruiz de la Fuente
  • STRUCTURAL ENGINEERING AND INSTALLATIONS: Valladares Ingeniería
  • CONSTRUCTION PERIOD: 2012-14
  • AREA OF ACTION: 3,527 m2
  • No. OF FLOORS: 4 + 2   

(more…)

1896 Double-Height Courtroom Restoration by Fisher Heck Architects

Saturday, April 11th, 2015

Article source: Fisher Heck Architects

What was once two separate courtrooms with adjacent support offices and an intermediate floor separating the two, is now a grand two-story Commissioners Courtroom, restored to its original 1896 creation. In addition to the courtroom restoration, a new stairwell spanning five floors within the courthouse was designed to bring the building up to code. One of the challenging requirements to this courtroom is that it had to serve multiple uses in order to make the room more accommodating throughout the year.

Image Courtesy © Fisher Heck Architects

Image Courtesy © Fisher Heck Architects

  • Architects: Fisher Heck Architects
  • Project: 1896 Double-Height Courtroom Restoration
  • Software Used: Revit

(more…)

Montmagny Courthouse in Québec, Canada by CCM2 Architectes

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: CCM2 Architectes

This project consist to maintain the 950m² of the 1865 historical building and add an expansion of 3410m² for a project area of 4360m². The expansion includes three new courtrooms and new spaces for the development of all essential services and offices for the proper functioning of a courthouse in the 21st century. In a sober contemporary architecture, the expansion is designed to showcase the historical aspect of the existing building. The new courthouse will be the only one to offer all the services of the judicial district of Montmagny. To respond to complex operating criteria, an integrated design process was established to ensure the involvement of the client and all the professionals throughout the project development.

Image Courtesy © Stéphane Groleau

Image Courtesy © Stéphane Groleau

  • Architects: CCM2 Architectes 
  • Project: Montmagny Courthouse
  • Location: Montmagny, Québec, Canada
  • Photography: Stéphane Groleau
  • Software used: Revit
  • Client: SQI
  • Completion: 2014
  • Architect Team: CCM2 architectes + Groupe A + Roy-Jacques architectes
  • Structural / Civil: Cima
  • Mechanical /electrical: Dessau
  • Contractor: Décarel
  • Project area: 47 000 pi2 | 4360 m2
  • Budget: 24 M$ | CAN

(more…)

District Courthouse in Jerusalem, Israel by Chyutin Architects

Wednesday, September 3rd, 2014

Article source: Chyutin Architects

The Courthouse building designis integrated with the new master plan for the entrance to Jerusalem complex. The building houses all the judiciary levels except the Supreme Court, and contains 135 courtrooms and 156 judges’ chambers. The Courthouse structure integrates into the urban fabric of the site while incorporating a modest, human scale design and emanating judicial authority.

Image Courtesy © Chyutin Architects

Image Courtesy © Chyutin Architects

  • Architects: Chyutin Architects
  • Project: District Courthouse
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Software used: Autocad, Sketchup, 3d Max, V-ray, Photoshop and illustrator

(more…)

St. Thomas Courthouse Rehabilitation in Canada by FGMDA

Monday, April 28th, 2014

Article source: FGMDA

The inauguration of the Elgin County Courthouse, consolidating the Superior Court of Justice and the Ontario Court of Justice, occurred on March 18, 2014 in St. Thomas Ontario. The ceremony marked the opening of the new judicial complex, incorporating a substantial new construction, by the project architect NORR Ltd, and the integration of the original St. Thomas courthouse, by the conservation architects FGMDA. The master planning was the result of a joint collaboration.

Image Courtesy © Alain Laforest

Image Courtesy © Alain Laforest

  • Architects: FGMDA
  • Project: St. Thomas Courthouse Rehabilitation
  • Location: St. Thomas, Canada
  • Photography: Alain Laforest, FGMDA
  • Client: Infrastructure Ontario
  • Heritage building area: 2 747 m2
  • Partner-in-charge: Julia Gersovitz
  • Project Architect: Neil McNulty
  • Team: Simona Rusu, Peter Moses, Radu Stoicescu, Judith Boisvert and Marianne Leroux
  • Construction Contract Administration: Michael Barrett
  • Heritage Structural Engineer: Jokinen Engineering Services

(more…)

Court-housing Cortinghborg Groningen in The Netherlands by Architecten|en|en

Sunday, November 24th, 2013

Article source: Architecten|en|en

On a former sports field within the ring road of the Dutch town of Groningen, a new residential district is being realised by creating a ‘scenery landscape’. This plan achieves the coherence and transition between the ‘garden vilage’ De Oude Hoogte and the industrial area on the northern side of the ring road. The division into sequential living atmospheres provides a varied range of housing typologies.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: Architecten|en|en
  • Project: Court-housing Cortinghborg Groningen
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Photography: BASE Photography
  • Client: De Huismeesters
  • Project year: 2003 – 2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy