Archive for the ‘Courtyard’ Category

Courtyard House in Bangalore, India by Abin Design Studio

Friday, September 25th, 2015

Article source: Abin Design Studio

We first met our client, Mr. TG Sathyanarayanan, when he lived in Thailand. He had been abroad for many years and he came across as a person updated on a modern lifestyle. When he decided to move back to India, we proposed a concept for his villa – one that was ‘rooted’ and connected to the soil. His appreciation for the same revealed to us his very Indian ethos.

Image Courtesy © Tina Nandi

Image Courtesy © Tina Nandi

  • Architects: Abin Design Studio 
  • Project: Courtyard House
  • Location: Bangalore, India
  • Photography: Abin Design Studio, Ravi Kanade, Tina Nandi
  • Client: Mr. T.G. Sathyanarayanan
  • Land Area: 5400 sq ft.
  • Built-up Area: 4350 sq ft.
  • Completion Year: June 2015
  • Architecture, Interior and Landscape Design: Abin Design Studio
  • Team: Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Koushik Majumder, Arjun Bhattacharya, Bidyut Chakraborty
  • Structural Consultant: Mr. Arun Rao, ISA Studios


Happy Meadows Courtyard House – a Net Zero Passive House in Pittsboro, North Carolina by Arielle Condoret Schechter, AIA, Architect

Thursday, July 2nd, 2015

Article source: Arielle Condoret Schechter, AIA, Architect

The clients, a retired couple well into their “golden years,” wanted a modest, private, and very modern house that would embrace their deep commitment to environmental stewardship and personal health. The solution is a Net Zero Passive courtyard house that was the star of a recent Green Homes Tour throughout the Raleigh/Durham/Chapel “Triangle” region in central North Carolina.

Image Courtesy © Allen Weiss

Image Courtesy © Allen Weiss


Vertical Court in Greenbank Park, Singapore by HYLA Architects

Wednesday, February 11th, 2015

Article source: HYLA Architects

A courtyard on two levels sits in the centre of this semi-detached house. On the first level, a frangipani tree sits in the middle of a pond, framed by a timber clad box. The double volume living room and the dining room wraps around this courtyard. The second storey level of the courtyard lies over the dining area and in front of the master bedroom. The full height glass facade facing the courtyard is screened by interlocking vertical and horizontal timber members. The courtyard offers the house a lot of privacy as well as letting in light into the cetnre of the house. It also acts as a buffer against noise from a major road a distance away.

Image Courtesy © Mr. Derek Swalwell

Image Courtesy © Mr. Derek Swalwell

  • Architects: HYLA Architects
  • Project: Vertical Court
  • Location: Greenbank Park, Singapore
  • Photography: Mr. Derek Swalwell
  • Site Area: 376 m2
  • Gross Floor Area: 520 m2
  • Status: Completed September 2014
  • Architect: HYLA Architects
  • Principal Architect: Mr. Han Loke Kwang
  • Assistant Architects: Yuzhe, Nicholas Gomes
  • Main Contractor: Praxis Contractors Pte Ltd
  • Structural Engineer: GCE Consulting Engineers
  • Type: New Erection of 3 storey semi-detached house with attic & basement


Courtyard House in Aurora, U.S.A by NO ARCHITECTURE

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: NO ARCHITECTURE

NOA completes The Courtyard House in Aurora, OR. This 2,489 ft² (231 m²) structure is located on a hill overlooking protected wet­lands, cantilevering towards views of the Pudding River on one side, while carving into the ground on the other. Entered through a sunken entrance court, the living spaces unfold in a continuous loop around a faceted glass courtyard.

Image Courtesy © NO ARCHITECTURE

Image Courtesy © NO ARCHITECTURE

  • Architects: NO ARCHITECTURE
  • Project: Courtyard House
  • Location: Aurora, U.S.A
  • Photography: Michael Weber.
  • Software used: Rhino, AutoCad, Adobe CS, Ecotect.
  • PROJECT: Private residence
  • TYPE: Commission
  • SIZE: 2,981 ft² (277 m²) with garage
  • CLIENT: Confidential
  • COLLABORATORS: WBS Construction Inc., Madden & Baughman Engineering, Inc.,
  • STATUS: Completed 2013
  • VALUE: $585,000;
  • KEY PERSON: Andrew Heid;
  • TEAM: Jack Hogan, Noa Peer, Christopher Purpura.


Weitra Castle Relies on TENARA® Fabric for Courtyard Renovations by Clauss Markisen + Bissingen-Ochsenwang

Friday, May 9th, 2014

Article source: SEFAR® Architecture

Tucked into the Austrian-Czech border just north of Vienna sits Weitra Castle, a beautiful venue now able to accommodate outdoor events – rain or shine –thanks to SEFAR® Architecture’s TENARA® Fabric.

TENARA Fabric 4T40HF in the form of four 15m x15m all-weather, inverted-style umbrellas gives the castle flexibility and function in its rectangular Renaissance-style courtyard. The umbrellas elegantly open and close – the attached fabric folding and flexing along with them.

Image Courtesy © Clauss Markisen + Bissingen-Ochsenwang

Image Courtesy © Clauss Markisen + Bissingen-Ochsenwang

  • Architects: Clauss Markisen + Bissingen-Ochsenwang
  • Manufacturer: SEFAR® Architecture
  • Project: Weitra Castle Relies on TENARA® Fabric for Courtyard Renovations


9 Dwellings in the Historic Center of Sanlucar de Barrameda in Cádiz, España by SUAREZ CORCHETE

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: SUAREZ CORCHETE

The planning regulations require the creation a free, unbuilt space within the plot. This premise led us to believe that the most suitable design for the morphology of the plot, which was quite rectangular, was a courtyard at the back of the plot. Thus, the building is inserted between two living spaces: one outside, which is the street, and one more intimate, which is the courtyard.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: SUAREZ CORCHETE (Fernando Suárez Corchete)
  • Project: 9 Dwellings in the Historic Center of Sanlucar de Barrameda
  • Location: Cádiz, España
  • Photography: Fernando Alda
  • Technical Architect: Víctor Baztán Cascales
  • Collaborators: Lorenzo Muro Álvarez, María Pilar Casado Villa, Sergio Muntané Palomares
  • Client: TAGLIAFICO S.L.
  • Construction: Juan Saborido S.L.
  • Project Years: 2005 / 2009
  • Construction Budget: 339.814,20 euros
  • Cost Per m2: 313.93 euros/m2
  • Project Area: 1082.44 m2

Oosterdokseiland (0245 ODEC) in Amsterdam, Netherlands by Crepain Binst Architecture nv

Wednesday, February 5th, 2014

Article source: Crepain Binst Architecture nv

Plot 3A is part of a large urban redevelopment project on the Oosterdokseiland in Amsterdam. The master plan was drafted by Erick van Egeraat. Its concept is characterized by radials enabling the widest possible view of the water. The construction is a complex of 25,000 m² of shops, offices, social housing and luxurious apartments around a courtyard, enclosed by walls 10 floors high. The model garden is a green oasis of tranquillity between the quay and the railway line.

Image Courtesy © Dirk Verwoerd

  • Architects: Crepain Binst Architecture nv (Luc Reyn)
  • Project: Oosterdokseiland (0245 ODEC)
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Dirk Verwoerd and CIIID
  • Proprietor: MAB Development
  • Collaborator: Robert Osinga, Thomas Cols
  • Engineering: Huygen Elwako Apuiseurs
  • General contractor: Smits Bouwbedrijf
  • Start design: 2002
  • Temporary completion: 2012
  • Site: 3.100 m2
  • Total: 20.000 m

CONVERTIBLE COURTYARDS HOUSE in Victoria, Australia by Christopher Megowan Design

Wednesday, January 29th, 2014

Article source: Christopher Megowan Design

As the name suggests, the Convertible Courtyards House, Christopher Megowan Design, kinetically adapts to the notoriously variable climate found in Melbourne, Australia. This project added a kitchen, living area, dining area, bathroom, master bedroom, ensuite and two decks to a previously overlooked yet charming weatherboard cottage in the inner urban suburb of Prahran. Nestled on an intimate street, the existing house is one of a series of heritage protected cottages.

Image Courtesy © Christopher Megowan Design

HOME CARPET in Bergamo, Italy by Tomas Ghisellini Architects

Saturday, January 25th, 2014

Article source: Tomas Ghisellini Architects

An interesting operation of urban renewal in a brave tiny center among the early hills of Bergamo. The construction of a new primary school similar to a defensive inhabited urban border with a green heart, following a successful contest of ideas the Studio was proclaimed winner of, was joined in about a year from the education building’s completion, by the integral redefinition of the municipal private courtyards, hitherto treated as merely residual unused spaces.

Image Courtesy © Tomas Ghisellini Architects

  • Architects: Tomas Ghisellini Architects
  • Project: HOME CARPET
  • Location: Bergamo, Italy
  • Photography: Tomas Ghisellini Architects
  • Client: Municipality of Cenate Sotto
  • Chronology: September-December 2012 > project, January-May 2013 > construction
  • Collaborators: Michele Marchi, Alice Marzola
  • Landscaping: Tomas Ghisellini Architects
  • Total cost: 270,000.00 euros
  • Total Surface: 4,200 sqm
  • General Contractor: Poledil srl, Trescore Balneario (Bg)
  • Lighting: Viabizzuno
  • Paving: GLS Prefabricados

Sede Geacam SA. in Cuenca, Spain by Díaz Romero Arquitectos

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Díaz Romero Arquitectos

The project is part of a set of actions to get an attractive and sustainable space. On a plot in the steep terrain, we adapt to it with molded shapes as three volumes that save the unevenness. The landscape is introduced into the building through attractive elongated courtyards which could guide the various offices of the offices by a north-south orientation logic and save the terrain variations between the two access roads.

Image Courtesy © Miguel Souto 

  • Architects: Díaz Romero Arquitectos
  • Project: Sede Geacam SA.
  • Location: Cuenca, Spain
  • Photography: Miguel Souto
  • Promotor: Geacam SA.
  • PEM: 5.047.865,26 €
  • Date of Construction: AÑOS 2009-2010
  • Built Area: 6.504.37m²
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: The Year in Infrastructure 2015 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy