Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Exhibition’ Category

Beigang Cultural Center in Yunlin, Taiwan by MAYU architects+

Thursday, March 16th, 2017

Article source: MAYU architects+ 

Beigang Township is the epicenter for the Taiwanese worshipping of Mazu, a Chinese sea goddess. Therefore, the Beigang Chao-Tien Temple for Mazu and its surrounding form a core area with local historic significance. However, Beigang as well as other cities in the western plain of Taiwan faces the same suburban sprawl, exacerbated by disorderly building development resulting from the lack of a cohesive planning guidance. The project site itself is located at the northwestern corner of the 90-years-old Bei-Chen Elementary School campus, sitting right on the axis of the sprawling expansion.

Image Courtesy © Shawn Liu Studio

  • Architects: MAYU architects+ (Malone Chang, Yu-lin Chen)
  • Project: Beigang Cultural Center
  • Location: Yunlin, Taiwan
  • Photography: Shawn Liu Studio
  • Client: Yunlin County Government
  • Project Team: Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Ya-yun Wang, Pin-min Huang (SD, DD, CD), Shi-hong Yao (CA)
  • Structural Engineer: Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Finish (Exterior): Stucco, Granite, Low-E Glass
  • Finish (Interior): Oak veneer wall and ceiling panel, Oak floor, paint, Tiles, Linoleum Flooring
  • Site Area: 7652 m2
  • Building Area: 2053 m2
  • Total Floor Area: 2918 m2
  • Competition: 05/2012
  • Construction Start: 02/2014
  • Completion: 02/2015

(more…)

UniCredit Pavilion in Milano, Italy by architetto Michele De Lucchi Srl

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi Srl 

UniCredit has erected a multipurpose building to house the bank’s general meetings, but also exhibitions and cultural events open to the Milan public. It occupies a privileged position against the background of Porta Nuova, beneath the mirror-glazed tower and in a dialogue with the Porta Nuova public gardens. UniCredit Pavilion has no foundations, being constructed on a reinforced concrete podium above the parking facility. Its soft profile is inspired by the shape of a seed, and its materials are natural. A vertically ribbed cage with lamellar larch beams contains a glazed space and supports a rounded, solar panelled roof. The structure opens on the outside through two large wings, equipped with monitors for events open to the general public. Situated on the ground floor is a multipurpose auditorium adaptable to diverse configurations and with seating for 700. An overhead walkway runs along the outer edge of the building and can be used for temporary art exhibitions. On the first floor is a nursery for 50 toddlers, whilst the top level is occupied by a lounge for customer reception and corporate events.

Image Courtesy © Tom Vack

  • Architects: architetto Michele De Lucchi Srl
  • Project: UniCredit Pavilion
  • Location: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italy
  • Photography: Tom Vack
  • Client: UniCredit Business Integrated Solutions Scpa
  • Project Team: Nicholas Bewick (project director), Francesco Garofoli, Vittorio Romano; Giorgio Traverso; Marcello Biffi, Matteo Di Ciommo, Francesco Faccin
  • Consultants: Hines Italia Srl (project management); MSC Associati Srl (structural framework); Ariatta Ingegneria dei sistemi Srl (technical installations); Eurodesign Sas di Adriano Crotti (Façade design); GTP Srl (security and fire protection project); Gruppo C14 Srl (lighting design); Studio di ingegneria acustica Marcello Brugola (acoustic and AV design); Zintek srl (roof); Wood Beton (strctures in laminated wood); Erco (lighting)
  • Area: 3.300 m2
  • Chronology: 2013-2014 (design); 2015 (completion)
    (more…)

Kolon Future Research Park in Seoul, Korea by mOrphosis architects

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: mOrphosis architects

The Kolon Group, based in Seoul, is a diverse corporation whose activities range from textiles, chemicals, and sustainable technologies, to original clothing lines in the athletic and ready-to-wear fashion markets. Between the group’s 38 divisions, Kolon covers research, primary material manufacture, and product construction – a unique configuration that enables the company to capitalize on its own resources and advances, and to forge innovative collaborations between divisions. Supporting this collaborative model was a primary goal behind the design of Kolon’s new Corporate Headquarters and Research Facilities. Bringing researchers, leadership, and designers together in one location, the building combines flexible laboratory facilities with executive offices and active social spaces that encourage greater interaction and exchange across the company.

Image Courtesy © Morphosis Architects

  • Architects: mOrphosis architects
  • Project: Kolon Future Research Park
  • Location: Magok Industrial Park, Seoul, Korea
  • Client: Kolon Industries, Inc.
  • Visualization: Jasmine Park, Sam Tannenbaum
  • Design Director: Thom Mayne
  • Project Principal: Eui-Sung Yi
  • Project Manager: Sung-Bum Lim
  • Project Architects: Ji-Young Jon, Sung-Soo Lim, Zach Pauls, Aaron Ragan
  • Project Designers: Daniel Pruske, Natalia Traverso-Caruana
  • Project Team: Ilaria Campi, Yoon Her, Meari Kim, Sarah Kott, Michelle Lee, Jung Jae Park, Go-Woon Seo, Pablo Zunzunegui

(more…)

The new Danish Wadden Sea Centre in Vester Vedsted, Denmark by Dorte Mandrup A/S

Tuesday, February 21st, 2017

Article source: Dorte Mandrup A/S

The new Danish Wadden Sea Centre – ultramodern, sculptural architecture rooted in local tradition

With a completely re-conceptualized conversion and extension, the Wadden Sea Centre – gateway to the UNESCO World Heritage Site – has recently been opened to the public in Ribe on the west coast of Denmark. At the new Wadden Sea Centre, internationally renowned Danish architecture firm Dorte Mandrup has set a new standard for combining the local building culture and history of the area with an ultramodern, sculptural architectural appearance.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: Dorte Mandrup A/S
  • Project: The new Danish Wadden Sea Centre
  • Location: Vester Vedsted, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Esbjerg Municipality
  • Consultant: Dorte Mandrup A/S
  • Exhibition: JAC studios, Jason Bruges, No Parking
  • Landscape: Marianne Levinsen Landskab APS
  • General Contractor: Bo Michelsen A/S
  • Engineering, Construction: Anders Christensen Rådgivende ingeniører ApS
  • Engineering, Installations: Steensen Varming
  • Area: 2,800 square meters.
  • Price: The building including the new exhibition cost approximately 7.2 million euro (53 million DKK)

(more…)

Thinking Gallery Space in Taipei, Taiwan by Studio In2

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Studio In2

The Thinking Gallery Space provides rental services for exhibitions, parties, and classes.

Design Concept:

Concretizing abstract thinking enables us to sketch outlines on paper. The orientations of thought are like angles and changes in light and shadow, and different people do not necessarily see details of pictures in the same way. Based on this, we derived a means by which to embody thought and created the Thinking Gallery Space, which allows us to enjoy the thinking process in a tranquil atmosphere.

Image Courtesy © Studio In2

  • Architects: Studio In2
  • Project: Thinking Gallery Space
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Software used: Autocad and 3dS Max
  • Designer : Howard Yu, William Sun
  • Total Square Footage: 1,210 sq ft

(more…)

Lianyungang Industrial Exhibition Center in China by gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Thursday, February 9th, 2017

Article source: gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner

A new trade exhibition and congress center has been completed in Lianyungang, China to a design by architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The project was subject to an international competition, which was won by gmp. Situated in an urban development area between the city and the sea, the four large exhibition halls surround the congress area in the center of the building. The facades with their vertical incisions create the image of a barcode as a symbol of trade and commerce.

Lianyungang Industrial Exhibition Center, Image Courtesy © Christian Gahl

  • Architects: gmp · Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: Lianyungang Industrial Exhibition Center
  • Location: Lianyungang, China
  • Photography: Christian Gahl
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Stephan Rewolle
  • Competition project leaders: Patrick Pfleiderer, Christa Hillebrand
  • Competition design team: Jan Peter Deml, Li Ling, Lu Yun, Wang Yan, Xie Fang, Zhao Jing, Thilo Zehme, Liu Mo
  • Project leaders, detailed design: Christa Hillebrand, Wang Yan
  • Detailed design team: Jan Peter Deml, Andreas Goetze, Guo Fuhui, Li Ling, Mulyanto, Matthias Wiegelmann, Zhao Jing, Liu Yuchen, Nian Tie, Shen Chen, Li Chen
  • Client: Lianyungang Rui Hao Investment and Development Co., Ltd.
  • GFA: 77,418 m² above ground, 11,179 m² below ground

(more…)

BE friendly space in Quang Ninh province, Vietnam by H&P Architects

Sunday, February 5th, 2017

Article source: H&P Architects

Initiated by H&P Architects in a combined use of the two major materials Bamboo & Earth since 2013 (BES pavilion in Ha Tinh, 2013) in a series of projects to create “a friendly space in suffocating urban areas”, BE (Bamboo & Earth) friendly space presents an open space for the community, with importance being attached to aspects of culture and art (exchanges, exhibitions, cuisines, ..). BE friendly space is, thereby,expected to undertake the mission to improve the stormy relationship between man and nature in modern times.

Image Courtesy © Doan Thanh Ha

  • Architects: H&P Architects
  • Project: BE friendly space
  • Location: Mao Khe town,  Dong Trieu district, Quang Ninh province, Vietnam
  • Photography: Nguyen TienThanh, Doan Thanh Ha
  • Principal Architects: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
  • Team: Nguyen Manh Hung, Chu Kim Thinh, Nguyen Hai Hue, Nguyen Van Manh, Nguyen Van Thinh
  • Bamboo & Earth construction: Nguyen Manh Hung, H&P Architects
  • Materials: Bamboo, earth
  • Land section area: 400m2 (20m X 20m)
  • Construction area:220 m2
  • Date of completion: Nov. 2016

(more…)

THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

Friday, February 3rd, 2017

Article source: Studioninedots

The tender for the end building on Stationsplein (Station square) in Delft was won by Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. Studioninedots was responsible for the architecture.

Centrally located in Nieuw Delft, this lively place creates space for meeting, knowledge exchange and innovation: the DNA of Delft. The strength of this robust complex called ‘Antoni’ lies in the physical connection of the dynamic surroundings with an urban, mixed-use function that incorporates exhibition and meeting spaces, a hotel with restaurant, workspaces, retail and apartments. Integrated underneath the building will be a new public parking facility for 2.400 bicycles.

The construction agreement between the development group and the municipal developer Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft was signed on 21 December 2016.

Image Courtesy © Studioninedots|WAX architectural visualisation

  • Architects: Studioninedots
  • Project: THE ANTONI BUILDING
  • Location: Stationsplein, Delft, Netherlands
  • Photography: Studioninedots|WAX architectural visualisation
  • Client: Municipality of Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Gerty Daniëls
  • Team: Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV | Amory+Jurriëns | Studioninedots
  • Consultants: Born2Brand | Pieters Bouwtechniek | NIBE | Hiensch Engineering
  • Plot: 2.000 m2
  • Size: 12,500m2 (GFA)
  • EPC: 0 (apartments), 0,49 (overall)
  • GPR: 8,3
  • Design-completion: 2016 – 2019
  • Status: Winning tender, in progress

(more…)

Zalando in Friedrichshain, Germany by Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Thursday, February 2nd, 2017

Article source: Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Based in the old Knorr Braking Systems factory, Friedrichshain – a protected historical site, is one of three of the online retailer Zalando’s locations in Berlin, employing around 2000 people. Bruzkus Batek architects have designed and conceptualised a multi-use “fashion hub” at the site, including a modern, fully featured canteen and terrace onto the interior courtyard.

Image Courtesy © Jens Bösenberg

(more…)

Le Signe National Centre for Graphic Design in Chaumont, France by MOATTI-RIVIERE

Sunday, December 25th, 2016

Article source: MOATTI-RIVIERE

The project foresees:

– renovating the Bank of France building and using its potential in the best possible manner

– to tie in with the new project lacing temporary and permanent exhibition spaces and their technical facilities in a new building that is functional and symbolic of the «SIGNE»(Centre national du Graphisme)

– offering the «SIGNE» and the city an entrance courtyard for their encounters as a place for meetings and as an exhibition space.

Image Courtesy © Michel Denancé

Image Courtesy © Michel Denancé

  • Architects: MOATTI-RIVIERE
  • Project: Le Signe National Centre for Graphic Design
  • Location: Chaumont (52), France
  • PhotographyMichel Denancé
  • Lead Architects: Alain Moatti
  • Engineering: Polymago (Graphics and signage), RFR (structure), Inex (fluids), Les sentinelles des collections (Preventive conservation), Bureau Michel Forgue (costs surveyor), Vincent Taurisson (Multimedia and audiovisual), Lumières Studio (lighting), Avel (acoustics)
  • Type of stone: Limestone Moka cream
  • Dimensions: 120 x 240 cm
  • Exterior: steel joinery
  • Interior: structural walls and raw concrete floor
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 2 460 m²
  • Completion Year: 2016

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy