ArchShowcase

Archive for the ‘Extention’ Category

The expansion project of Dongjiao State Guest Hotel in Shanghai, China by Dushe Architectural Design Co.

Wednesday, May 27th, 2015

Article source: Dushe Architectural Design Co.

The project is the last one which Dushe team (www.shdsd.cn) designed in ECADI.

This fragmented system is frequently used as an interpretation of contemporary cities; the iconic fragment becomes the signature of the city. But the city itself contains abundant resources. The 99% of these fragments are unknown for the public, but the city is also composed of background buildings.

Image Courtesy © Peter

Image Courtesy © Peter

  • Architects: Dushe Architectural Design Co.
  • Project: The expansion project of Dongjiao State Guest Hotel
  • Location: Pudong district, Shanghai, China
  • Photography: Peter
  • Project Owner: Dongjiao State Guest Hotel, Shanghai Donghu(Group) Co.
  • Design Manager: Di Shen (Xian Dai Architectural Design Group Co.), Kege Ling(Shanghai Dushe Architectural Design Co.)
  • Principal Architects: Qilin Zhang(Shanghai Dushe Architectural Design Co.), Yijia Liu(Shanghai Dushe Architectural Design Co.)
  • Chief Engineer of Architecture: Limin Wang(Shanghai Dushe Architectural Design Co.)
  • Building Area: 8,000 square meters
  • Site Area: 5,000 square meters

(more…)

Regency Dormer in Edinburgh, Scotland by Konishi Gaffney Architects

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Konishi Gaffney Architects

The project was to extend a small 1st floor flat into the loft and create a new bedroom with dormer. A simple brief complicated only by the lack of headroom in the loft, the client’s design ambition and conservative planning rules in this conservation area of Edinburgh.

Image Courtesy © Alan Craigie

Image Courtesy © Alan Craigie

  • Architects: Konishi Gaffney Architects
  • Project: Regency Dormer
  • Location: Edinburgh, Scotland
  • Photography: Alan Craigie
  • Completed: July 2013
  • Budget: £32,000
  • Contractor: Gloss Projects
  • Zinc: Artisan Roofing
  • Engineer: Burnt Siena Structures

(more…)

Odense Katedralskole, High school in Denmark by Cubo Arkitekter A/S

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Cubo Arkitekter A/S

The project is a reformation and extension of the high school, Odense Katedralskole, situated in the heart of H.C. Andersen´s home town of Odense.

Image Courtesy © Martin Schubert

Image Courtesy © Martin Schubert

  • Architects: Cubo Arkitekter A/S
  • Project: Odense Katedralskole, High school
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Martin Schubert and Egon Jacobsen
  • Landscape: EBD Arkitekter Aps.
  • Engineer: Lemming &Erikssen.
  • Area (of extension): 3000 m2
  • Year: 2013

(more…)

NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL in Navarre, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The program’s requirements of the project is based on the expectations of the growing number of students of the College, given the evolution of the demand for places. And it is built around the requirements of current legislation, under the specification of the educational project.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL
  • Location: Pamplona, Navarre, SPAIN
  • Photography: José Manuel Cutillas, Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architects: Gloria Herrera
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structural engineer: José Ignacio Etayo
  • Site area: 22.200 m²
  • Building area: 1.478,00 m2
  • Construction date: May 2013
  • Client: FEISA
  • Construction company: ACR

(more…)

EXTENSION OF THE WHO HEADQUARTER in Geneva, Switzerland by YTAU Yannick Troubat Architecture Urbanisme

Wednesday, February 4th, 2015

Article source: YTAU Yannick Troubat Architecture Urbanisme

The WHO headquarter stands on the heights of Geneva, the municipal boundary of Prégny-Chambésy and Grand Saconnex, in the neighborhood of international organizations near Geneva-Cointrin Airport. Today it consists of ten buildings of very disparate quality. After 58 years on the current site of its headquarters in Geneva, WHO has undertaken an extensive renovation project. The purpose of the competition is to build a new building in which the staff will be transferred during the renovation, without disruption to the staff and operations of WHO.

Image Courtesy © Yannick Troubat

Image Courtesy © Yannick Troubat

(more…)

Extension of Farelcollege in Ridderkerk, Netherlands by KCAP Architects&Planners

Friday, November 28th, 2014

Article source: KCAP Architects&Planners

The extension of Farelcollege in Ridderkerk designed by KCAP Architects&Planners has been officially opened last week. The new building for general secondary education has already been in use since last September. Providing 1,700 m2 over three floors, the school accommodates 400 students within 12 classrooms with an additional flexible classroom on the ground floor. The dramatic entrance creates a new main entry for the college.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

  • Architects: KCAP Architects&Planners
  • Project: Extension of Farelcollege
  • Location: Ridderkerk, Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode

(more…)

Nievre’s Deparmental Archives in France by architecture patrickmauger

Wednesday, July 9th, 2014

Article source: architecture patrickmauger 

The rundown building housing Nièvre’s departmental archives has undergone rehabilitation and been provided with an extension. Two new buildings are positioned in parallel with the existing rehabilitated building.

The first, giving onto the street, is slightly stepped back to create an esplanade marking the public nature of this institution. The façades are formed from screen-printed glass panels with different gradations and levels of transparency that create reflections and random vibrations.

Image Courtesy ©  architecture patrickmauger

Image Courtesy © architecture patrickmauger

(more…)

Feisteinveien in Stavanger, Norway by Rever & Drage Architects

Friday, July 4th, 2014

Article source: Rever & Drage Architects

This extension to a single-family house in Stavanger was made to make room for a growing family in a city which has become increasingly dense over the last decades due to the economic boom related to the area’s oil industry. The building authorities accepted extension beyond original restrictions but wanted a modern expression, and found common ground with the architects in letting the existing building be preserved as a clear and city-typical shape. Stavanger has also recently been host to the Norwegian Wood project, part of Stavanger 2008 – European City of Culture, and there is reason to believe that the municipal authorities in Stavanger has achieved a more clear and mature architectural policy through the specific focus which that project gave.

Image Courtesy © Tom Auger

Image Courtesy © Tom Auger

  • Architects: Rever & Drage Architects
  • Project: Feisteinveien
  • Location: Stavanger, Norway
  • Photography: Tom Auger
  • Function: House extension
  • Client: Private
  • Design team: Tom Auger, Martin Beverfjord, Eirik Lilledrange
  • Location: Stavanger, Norway
  • Area: 110 sqm

(more…)

1950s Eichler Enlargement in Palo Alto by Klopf Architecture

Friday, October 18th, 2013

Article source: Klopf Architecture

Located in Palo Alto, the goal to expand and open spaces that flow in a smaller Eichler while increasing the amount of shelving place for books, magazines and archives from work for a retired owner preparing for aging-in-place. The design was intended to brighten and welcome land-locked rooms with skylights and using beam bays to expand the hallway and kitchen.

Image Courtesy © Mariko Reed

  • Architects: Klopf Architecture
  • Project: 1950s Eichler Enlargement
  • Location: Palo Alto, U.S.A
  • Photography: Mariko Reed
  • Software used: ArchiCAD

IES Cap Norfeu extension in Girona, Spain by javier de las heras solé arquitecte

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: javier de las heras solé arquitecte

The aim of this project is the alteration and extension of IES Cap Norfeu in Roses. The intervention involves the enlargement of the school complex in the site’s north region with two small buildings on the ground floor that surround one of the existing buildings in operation.

Image Courtesy Adrià Goula

  • Architects: javier de las heras solé arquitecte
  • Project: IES Cap Norfeu extension
  • Location: Carrer Ponent 11  17480 (Girona), Roses, Spain
  • Region: Alt Empordà
  • Project: November 2007
  • Construction date: December 2010 / October 2011
  • Arquitecture contributors: Mercedes Sánchez Hernández, Asunción Belda Esteban
  • Contributors: Blàzquez-Guanter arquitectes consultors d’estructures Proisotec, enginyeria Jordi Roig Fontseca, arquitecto técnico
  • Site Management : Javier de las Heras Solé, arquitecto
  • Executive management: Sònia Cuevas, arquitecto técnico  ( Summa,sa )
  • Promoter: Gestió d’infraestructures SAU GISA
  • Contractor: Arcadi Pla, SA
  • Photography: Adrià Goula

(more…)

Canon: Productive All in one Large format printing
Graphisoft ARCHICAD 19 Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy