Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Factory’ Category

Contemporary Abbey For The Production Of Mustard, Pickles, Pickled Vegetables And Vinegar in Oudenaarde, Belgium by DHOOGE & MEGANCK ARCHITECTURE

Monday, February 5th, 2018

Article source: DHOOGE & MEGANCK ARCHITECTURE 

A production site for mustard, pickles and imposed vegetables according to an innovative, contemporary abbey principle. It does not stand in line but is an island in the industrial development and thus pulls the underlying nature reserve inwards. Due to the low budget, the ‘fat’ has been cut away, leading to a condensed concept. The ‘arena’ extends around and is the minimum paving (turning radius) for loading and unloading. The production was commemorated together with the client from horizontal to vertical, with the mustard tower where the silos with mustard seed are located. The central gate reveals itself as a gaping hole in the massive façade that consists of a rhythmic set of concrete panels. The building must comply with the standards of food safety whereby the hygienic and non-hygienic zone must be strictly separated. The central helix staircase cleverly resolves this and shows the functioning and DNA of the building.

Image Courtesy © FREDERIK VERCRUYSSE

  • Architects: DHOOGE & MEGANCK ARCHITECTURE
  • Project: Contemporary Abbey For The Production Of Mustard, Pickles, Pickled Vegetables And Vinegar
  • Location: Oudenaarde, Belgium
  • Photography: DHOOGE & MEGANCK, FREDERIK VERCRUYSSE, Johnny Umans
  • Client: Camp’s
  • Cost: 1.191.000€
  • Surface: 1200m²
  • Date: 2013-2018

(more…)

A Buried Concrete Structure For A Winery in Girona, Spain by Víctor Rahola Arquitecte

Wednesday, January 31st, 2018

Article source: Víctor Rahola Arquitecte 

The winery program is the result of the need to produce wine and organize a relationship with the existing land house. There are four main spaces for the wine production with three more areas between them. These three are service spaces with all the facilities and storage. The first main space in the right, next to the laboratories and freezers, is the one for all the farming instruments and tools for the vineyards. The second one is for all the vats needed for the “mosto wine” production. The third one is for those vats and bottles that are resting. The last one, and forth, is the area for tastings, enjoyment and storage of the bottles that are ready to be open. The access through a tunnel from the upper side of the house serves as organizer for the circulation of the owners. The three remaining service areas are accessed directly from the vineyards.

Image Courtesy © Víctor Rahola Arquitecte

  • Architects: Víctor Rahola Arquitecte
  • Project: A Buried Concrete Structure For A Winery
  • Location: Girona, Spain
  • Software used: Autocad, Rhino

(more…)

The Farm of 38°30° Dairy Factory in Afyonkarahisar, Turkey by slasharchitects

Friday, December 15th, 2017

Article source: slasharchitects 

Identity

The Farm 38° 30°, an iconic boutique dairy factory, derives its name from the coordinates of the site it is located in, the “38° 30° Valley of Art” in the village of Afyon Tazlar, in the province of Afyonkarahisar in Central Turkey. Located at the entrance of the valley, this dairy factory offers degustation for visitors, all the while exhibiting the production process of the dairy products of the farm.

Image Courtesy © slasharchitects

  • Architects: slasharchitects
  • Project: The Farm of 38°30° Dairy Factory
  • Location: Afyonkarahisar, Turkey

(more…)

Substrate Factory Ayase in Kanagawa, Japan by AHA | Aki Hamada Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: AHA | Aki Hamada Architects

This is an extension to an existing circuit board factory located near Atsugi base. The first floor area, which had originally been planned as a workshop, was changed to be used as a showroom and a multi-purpose space for local community, and therefore versatility and openness were required. Furthermore, since future reconstruction of the currently used factory building was under consideration, we tried to design an extension allowing for multiple uses, while providing adjustable spaces and programs in accordance with the active involvement of users. This building is constructed of a frame structure model designed to accommodate various conditions and requirements, as well as fitting and hardware elements allowing fine tuning by improving their adjustability and renewability. Those spaces in the building are characterized by the composition juxtaposing those elements without losing their original characteristics.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: AHA | Aki Hamada Architects (Aki Hamada, Ryo Saito)
  • Project: Substrate Factory Ayase
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Client: Y.K.ELECTRONICS CORPORATION
  • Structure: Konishi Structural Engineers (Yasutaka Konishi, Noboru Enshu)
  • Lighting: SIRIUS LIGHTING OFFICE (Hirohito Totsune, Ami Tohya)
  • Landscape: SfG Landscape Architects (Akihiko Ono)
  • Environment: DE.lab
  • Site area: 278.25 m2
  • Building area: 182.4 m2
  • Total floor area: 290.88 m2

(more…)

Dyson Campus Expansion in Malmesbury, England by WilkinsonEyre

Wednesday, August 9th, 2017

Article source: WilkinsonEyre

At the time that WilkinsonEyre was invited to design this new factory and headquarters building, Dyson was one of the fastest growing companies in the UK. The new development therefore needed to embrace an extensive range of uses and be built and occupied in a rolling programme. Our original masterplan for the overall site optimised the layout of a range of functions whilst incorporating flexibility for future expansion.

The design created an exciting yet economical space with an undulating wave form roof which ‘floats’ above the trees, disguising the bulk of the factory.

Image Courtesy © WilkinsonEyre

  • Architects: WilkinsonEyre
  • Project: Dyson Campus Expansion
  • Location: Malmesbury, England

(more…)

Renovation of Huadian Tianning Temple Factory (Phase 1) in Beijing, China by UFo,(UFo Studio, Beijing Institute of Architectural Design)

Wednesday, August 2nd, 2017

Article source: UFo,(UFo Studio, Beijing Institute of Architectural Design)

Abstract

Huadian Tianning Temple factory, also known as the second thermal power factory, assumed of the central city heating tasks since 1976. After the main generator unit shouted down in 2009, the factory Facing the challenge of changing itself to a new area and meet the needs of the city.

On the north and west side of the factory are the urban roads, and the roads inside the block are narrow and full of dead ends. On the east side of the factory is Tianning Temple, a well-known Buddhist holy site in Beijing.

south elevation and north plaza, Image Courtesy © Wang Xiangdong

  • Architects: UFo,(UFo Studio, Beijing Institute of Architectural Design)
  • Project: Renovation of Huadian Tianning Temple Factory (Phase 1)
  • Location: Xicheng District, Beijing, China
  • Photography: Wang Xiangdong
  • Client: Huadian Power (Beijing) ThermoElectron Co., Ltd
  • Discipline Chief: Liu yuguang, Li Jiaqi
  • Project Architect: Shao weiping, Liu yuguang
  • Structural Engineer: Ma jingyou
  • MEP Consultant: Tian Jindong, Chen Jiujiu, Zhang Binbin, Li Fang, Pang Jing
  • Lighting consultant: Cao Yujing
  • Quantity surveyor: Zhang Guangyu

(more…)

AGOSTINI SHOES manufacturing plant in Noventana, Italy by MIDE architetti

Sunday, July 30th, 2017

Article source: MIDE architetti 

The intervention involves an existing productive building, located along a busy commercial route of Noventa Padovana, in the eastern rural area of Padua. The late 900’s architectural body in composed of a compact large vaulted volume, in which a third is occupied by a two-storey directional block and two thirds by a double high space hosting the workshop.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: AGOSTINI SHOES manufacturing plant
  • Location: Noventa Padova Via Noventana 206 35027 (PD), Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Committee: AGOSTINI SHOES
  • Construction Company: PAMPAGNIN Costruzioni S.r.l.
  • Infixes: PALLADIO
  • Paved area: AGGLOTECH
  • Surface: 700 m2
  • Timing:

    • Job assignmen: 03/2015
    • Start of construction work: 06/2015
    • End of construction work: 05/2017

(more…)

SPFF – S.Pellegrino Flagship Factory in Bergamo, Italy by BIG-Bjarke Ingels Group

Friday, March 31st, 2017

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group 

The S.Pellegrino brand identity is deeply rooted in its origin in the San Pellegrino Terme: from the majestic nature, purity of the source and historical heritage, to the century-long development of craft and Italian way of life. As such, the new S.Pellegrino Flagship Factory should not be a radical superposition of new messages or foreign elements, but rather an enhancement and elevatation of the qualities that are already abundant in and around the river valley. BIG proposes an architecture that offers a fresh take on an ancient wisdom, revisiting the classic elements of Italian architecture and urbanism: the arcade, the viale, the piazza and the portico create an architectural environment where production and consumption, nature and architecture, outside and inside, and making and enjoying are integrated to elevate the experience for visitors as well as S.Pellegrino staff.

Image Courtesy © BIG-Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Project: SPFF – S.Pellegrino Flagship Factory
  • Location: San Pellegrino Terme, Bergamo, Italy
  • Client: Sanpellegrino S.p.a.
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen
  • Project Leader: Jelena Vucic
  • Team: Lorenz Krisai, Edda Steingrimsdottir, Stephen Steckel, Julie Kaufman, Wells Barber, Derek Wong, Yang Yang Chen, Terrence Chew, Christopher Tron, Lawrence Olivier Mahadoo, Veronica Acosta, Ashton Stare, Gaurav Janey, Maria Eugenia Dominguez Bello, Supakrit Wongviboonsin, Adi Krainer, Josiah Poland, Jennifer Wood, Kelly Neill, Maki Matsubayashi, Francesca Portesine, Veronica Moretti, Gabriella Den Elzen, Denys Kozak, Kristian Hindsberg
  • Collaborators: Atelier Verticale, West8, Schlaich Bergermann Partner, Front, Arup, Squint/opera, Mic, Big Ideas, Studio Piero Castiglioni
  • Size: 17.500 m2
  • Status: In Progress

(more…)

The Cement Factory in Sant Just Desvern, Spain by Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

Friday, March 24th, 2017

Article source: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 

I found enormous silos, a tall smokestack, four kilometres of underground tunnels, and machine rooms in good shape. This was twenty five years ago and it was my first encounter with the Cement Factory.

I already imagined future spaces and noticed that the different aesthetic and plastic tendencies that had developed since World War 1 were present in this factory.

-Surrealism:

Image Courtesy © Ricardo Bofill Taller De Arquitectura

  • Architects: Ricardo Bofill Taller De Arquitectura 
  • Project: The Cement Factory
  • Location: Sant Just Desvern, Spain
  • Total floor area: m2 5.000 and gardens
  • House area: m2 500
  • Completed: 1975

(more…)

The Gate in Busan, Korea by Hyunjoon Yoo Architects

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Hyunjoon Yoo Architects

I was surprised twice when I first visited the Daekyoung Factory. The first surprise was the beautiful scenery of the mouth or the river of the Nakdong River, and the second surprise was that the beautiful scenery could not be seen at all from the factory complex. There were three buildings in the complex, with two buildings lined up on parallel lines, making a rectangular plaza. The plaza was busy, with many workers passing by. The third building was placed perpendicularly with the plaza, blocking the scenery towards the sea. I felt sorry for the factory workers, who are so close to the beautiful scenery, but could not even see it.

Image Courtesy © Park Young-Chae

Image Courtesy © Park Young-Chae

  • Architects: Hyunjoon Yoo Architects (Yoo Hyunjoon)
  • Project: The Gate
  • Location: 1521-4, Dadae-dong, Saha-gu, Busan, Korea
  • Photography: Park Young-Chae
  • Design Team: Heo Jinsung, Kim Jihyun
  • Client: Daekyoung
  • Structure: R.C.
  • Structural engineer: Seum
  • Construction: Young Rim
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Building to land ratio: 54.46%
  • Floor area ratio: 58.7%
  • Site area: 8205.7m2
  • Building area: 133.6m2
  • Gross floor area 247.89m2
  • Design period: Aug.2015 – Jan.2016
  • Construction period: Jan.2016 – Jun.2016

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise