Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Gallery’ Category

Ottawa Art Gallery (OAG) Expansion and Arts Court Redevelopment in Canada by KPMB Architects

Wednesday, June 20th, 2018

Article source: KPMB Architects

The Ottawa Art Gallery expansion and Arts Court Redevelopment involves the careful integration of a new building and the redistribution of arts organizations within the existing Arts Court complex to create an integrated arts community. The project is a priority of the City of Ottawa Renewed Action Plan for Arts Heritage and Culture (2013-2018). Included in the project are: a new home for the Ottawa Art Gallery (OAG), a new 120-seat black box theatre and rehearsal studios for the University of Ottawa (UOttawa), a new 245-seat OAG multi-purpose screening room, repurposed space within the existing Arts Court complex, and a 21-storey private sector tower that will house a Le Germain hotel and private condominium with underground parking. The project aspires to create a destination for patrons of the arts as well as provide identity for the OAG and the other arts organizations currently housed in the Arts Court. The new exterior north entry court and interior atrium off Daly Avenue shall serve to provide a new accessible entrance and central hub for all of the arts organizations within the expanded Arts Court. Located one level up from the North entry court on Daly Avenue is the OAG lobby with its’ main entrance and associated South entry court off Waller Street. Taken together these two entry courts define a north -south axis of clearly delineated address and circulation. Equally important and working in tandem with these access points is the east-west axis which is defined by the extension of the existing primary circulation corridor in the existing Arts Court building. The new building and the existing complex will be linked along this axis at the concourse, main, and second floor levels. This east-west axis is immediately accessible from the North Atrium at the concourse level and the OAG lobby at the main level and terminates at the SAW Gallery entry court at the west and the UOttawa entry on the east. This linkage is critical to the success of the project and requires the relocation of an existing exit stair that is currently located at the eastern end of the existing corridor effectively blocking the proposed connection.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: KPMB Architects (Barry Padolsky Associates Inc.)
  • Project: Ottawa Art Gallery (OAG) Expansion and Arts Court Redevelopment
  • Location: 2 Daly, Ottawa, ON, K1N 6E2, Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • KPMB Project Lead: Mitchell Hall (principal), Zachary Hinchliffe (project architect), Olena Chorny, Grace Ko
  • Design Phase:

    • Structural: Cleland Jardine Engineering Ltd.
    • Mechanical & Electrical: Goodkey, Weedmark & Associates Ltd.
    • Gallery Lighting: Gabriel MacKinnon
    • Theatre & Lighting consultant: MCLD Inc.
    • Landscape: Lashley + Associates
    • Civil & Traffic: Delcan

(more…)

George S. and Dolores Doré Eccles Theater in Salt Lake City, Utah by Pelli Clarke Pelli Architects

Sunday, June 17th, 2018

Article source: Pelli Clarke Pelli Architects

The George S. and Dolores Doré Eccles Theater began as an urban master plan designed by Pelli Clarke Pelli Architects for an entire city block in Salt Lake City. Multiple stakeholders, the Redevelopment Agency of Salt Lake City, and private developers were involved in enhancing the development of the area, which included placing an air rights office tower and a performing arts center on the same block.

The George S. and Dolores Doré Eccles Theater is a contemporary, state-of-the-art theater located in Salt Lake City’s lively arts district. The luminescent and transparent lobby façade creates a beacon of activity on Main Street, Image Courtesy © Pelli Clarke Pelli Architects

  • Architects: Pelli Clarke Pelli Architects
  • Project: George S. and Dolores Doré Eccles Theater
  • Location: Salt Lake City, Utah, USA
  • Software used: Rhino, Revit

(more…)

Amytis’ Garden in Mapo District, South Korea by studio_GAON

Wednesday, June 6th, 2018

Article source: studio_GAON

Around 600 B.C., King Nebuchadnezzar II of Babylon made a garden for his wife Amitis of Media Kingdom in the midst of desert, noticing she got homesick longing for her country’s forest. It is said that the garden was a “hanging garden,” that was built not on the ground but on a structure like terraced balconies. The garden was designed so well it felt like walking on regular ground. It is also said that water was drown from the far Euphrates River through water pipes, to continuously feed the plants in its garden. Probably all the advanced techniques of the time were used. Power of love created a garden hanging over the sky in the middle of the desert. It is regrettable that nothing remains, but still it is such a romantic story. This story became starting point.

Image Courtesy © Yongkwan Kim

  • Architects: studio_GAON
  • Project: Amytis’ Garden
  • Location: Seogyo-dong, Mapo-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Yongkwan Kim
  • Project Team: Seongwon Son, Sungpil Lee, Joowon Moon, Laeyeon Kim, Minwoo Lee, beom Kim, jinwook Kim
  • Site Area: 430.3㎡
  • Building Area: 223.22㎡
  • Gross Floor Area: 1136.83㎡
  • Buliding Scope: B1-6F
  • Height: 23.3m
  • Building-to-Land Ratio: 51.88%
  • Floor Area Ratio: 194.90%
  • Design Period: 2015.06–2016.04
  • Construction Period: 2016.03–2017.03

(more…)

Pino familia in Seoul, South Korea by Moon Hoon

Tuesday, May 29th, 2018

Article source: Moon Hoon

The 300pyong irregular shaped piece of land near the outskirt of north eastern Seoul simultaneously faces forests and the dense urban conditions. The boundary that faces the city is walled up according to wishes of the client, who is both an avid collector of Pinocchio dolls and artifacts from around the world, and owner of a private kinder-garden. The client had a programmatic vision for a museum and galleries where her Pinocchio collections and related collections and designs could be enjoyed and experienced.  The first building was envisioned as mainly as a Pinocchio doll museum with some seating areas for watching performances. There was a request for an outdoor hall where make shift arena could take place. The second building was to house many other character designs related to Pinocchio, with an emphasis on interactive program and a larger auditorium for movies, concerts and other congregational uses. The third building needed to accommodate a museum shop with a cafeteria, and some workshop space.

Image Courtesy © Namgoong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: Pino familia
  • Location: 373-7, Junggye-dong, Nowon-gu, Seoul, Korea
  • Photography: Namgoong Sun
  • Client: Lee So young
  • Design Team: Kim sookhee, Park jeonguk, Kim haeree, Kang changsu
  • Site Area: 1807.3m²

(more…)

San Pellegrino church restoration and outfitting of plaster deposits in Lucca, Italy by MICROSCAPE architecture urban design ASSOCIATED ARCHITECTS ​

Sunday, May 27th, 2018

Article source: MICROSCAPE architecture urban design ASSOCIATED ARCHITECTS ​

The Church of San Pellegrino in the historic centre of Lucca takes its name from its location which is on Via San Pellegrino, now called Via Galli Tassi: the northernmost route to the city of Lucca on Via Francigena.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

  • Architects: MICROSCAPE architecture urban design ASSOCIATED ARCHITECTS
  • Project: San Pellegrino church restoration and outfitting of plaster deposits
  • Location: Lucca, Italy
  • Photography: Pietro Savorelli
  • Work Supervision: MICROSCAPE architecture urban design AA
  • Contractor: Lorenzini Pietro s.r.l., Moretti Restauri, S2 s.r.l., Tarchiani s.r.l., Tecno Service s.r.l.
  • Size: 310 mq
  • Project Assignment: 2015
  • Site: 2015-16

(more…)

Yu Qingcheng Gallery in Tianjin, China by TIANJIN UNIVERSITY RESEARCH INSTITUTE OF ARCHITECHTURAL DESIGN & URBAN PLANNING

Friday, May 25th, 2018

Article source: TIANJIN UNIVERSITY RESEARCH INSTITUTE OF ARCHITECHTURAL DESIGN & URBAN PLANNING

Yu Qingcheng is a world famous original clay sculpture artist who is renowned in China and oversea, the unique style strike out a new line for himself.

To describe this design with the emotional word is “hold mud “, rational words is “manifold”. The thinking is a main idea of the designer in recent years, he put forward a new concept of  “manifold “— From first to last,the building is full of movement and has two or more different forms at the different ends, the form is not a result but a process, a continuous flowing and changing physical space, a process from static to dynamic, a temporal spatial evolution process. a body growing process, a non-focus building, a geometrical composition from linear to nonlinear changes with both topology and fractal characteristics.

Image Courtesy © TIANJIN UNIVERSITY RESEARCH INSTITUTE OF ARCHITECHTURAL DESIGN & URBAN PLANNING

(more…)

Corporate headquarters of Post AG on Vienna’s in Austria by Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH and feld72

Wednesday, May 16th, 2018

Article source: Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH and feld72 

Schenker Salvi Weber and feld72 shape the new corporate headquarters of Post AG on Vienna’s Rochusmarkt. The building ensemble is a composition of the highest quality which not only skilfully combines old and new but also features contemporary interior architecture which is distinguished by the open communication areas in the offices and the design of the mall. The integration of the building into the urban context enables it to enter into dialogue with its surroundings.

Image Courtesy © Bengt Stiller

  • Architects: Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH and feld72
  • Project: Corporate headquarters of Post AG on Vienna’s in Austria
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Bengt Stiller
  • Client: Österreichische Post AG
  • Team Schenker Salvi Weber: Stefan Dobnig, Balthasar Freise, Sven Mayer-Schwieger, Martin Maidl, Alexandros Merkouris, Teresa de Miguel, Andreas Grasser, Thomas Morgner, Hans Reumann, Tiago Santana, Pia Schmidt, Katalin Toth, Maria Luisa de Villalonga, Eva Andrasova, Simona Masarova
  • Team feld72: Nicol Bolletta, Norbert Engelhardt, Christoph Frantes, Andreas Grasser, Astrid Jagersberger, Edoardo Nobili, Gerhard Oberhofer, Kayhan Önder, Wilhelm Scherübl, Wenzel Witt-Döring
  • Full Service General Contractors: ARGE HABAU Hoch- und Tiefbaugesellschaft m.b.H. and ÖSTU-STETTIN Hoch- und Tiefbau GmbH.
  • Structural Engineering: Gmeiner Haferl Bauingenieur
  • Building Physics & Acoustics: IBO – Österreichisches Institut für Bauen und Ökologie

(more…)

The Kinfolk Gallery – Office Space & Gallery in Copenhagen, Denmark by Norm Architects

Sunday, May 6th, 2018

Article source: Norm Architects 

The Kinfolk Gallery and office space has been created in close dialogue with Nathan Willams and Jessica Gray from Kinfolk. This is how we work with all our clients. We try to combine our universe with theirs.

Much like human well-being, the essence of our work is found in balance— between richness and restraint, between order and complexity. Our vision is to look beyond sight. We want to create spaces that feel good in every way.

Image Courtesy © Norm Architects

  • Architects: Norm Architects
  • Project: The Kinfolk Gallery – Office Space & Gallery
  • Location: Amager Torv, Central Copenhagen Copenhagen, DK

(more…)

Fabrika Tbilisi in Georgia by Multiverse Architecture (MUA)

Friday, April 6th, 2018

Article source: Multiverse Architecture (MUA)

FABRIKA  is the new type of multifunctional space in Tbilisi.

The authors of the idea – the founders of MUA  – aim to transform the empty building into an urban space that become a platform for the young and free minded artists to create and share, implement and execute new ideas.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi Photo LAB

  • Architects: Multiverse Architecture (MUA)
  • Project: Fabrika Tbilisi
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Photography: Nakanimamasakhlisi Photo LAB
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 7600 SQM.
  • Completion Year: 2017

(more…)

The Layered Gallery in London, England by Gianni Botsford Architects Ltd

Wednesday, April 4th, 2018

Article source: Gianni Botsford Architects Ltd 

The Layered Gallery, located in central London, houses a private collection of photographs, prints, pastels and lithographs. The five storey Grade II listed building it is extended from dates from 1770. The aim of client and architect has been to create an enclosed courtyard structure that provides a retreat and place to contemplate art. This has been achieved by adding a new elevation to the building both substantial and sufficiently light to bring life into what is now a garden‐like inner court.

Image Courtesy © Gianni Botsford Architects Ltd

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise