Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Garage’ Category

Stones Gambling Hall in Citrus Heights, California by CCS ARCHITECTURE

Sunday, October 22nd, 2017

Article source: CCS ARCHITECTURE

Stones is a 25,450 square foot gambling hall, restaurant, and bar – in essence a boutique casino.  The building is an expansion and total renovation of a former Salvation Army warehouse that had been vacant for years, and is the first project of this kind to combine and relocate two existing card room licenses under one roof. Citrus Heights is a small city sixteen miles east of Sacramento – within California’s Central Valley.

Image Courtesy © Paul Dyer

  • Architects: CCS ARCHITECTURE
  • Project: Stones Gambling Hall
  • Location: 6508/6510 Antelope Road in the Antelope Crossing Shopping District, Citrus Heights, CA 95621, USA
  • Photography: Paul Dyer
  • Owner: The Monarch Group
  • Design Principal: Cass Calder Smith
  • Project Architect: Andre Krause
  • Interior Design Director: Barbara Turpin-Vickroy
  • Project Manager: Bryan Southwick
  • Designers: Eric Olson, Nathan Reed
  • Structural Engineer: Yadegar Associates, San Francisco CA

(more…)

New Parking Garage At The Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark by 3XN

Tuesday, October 10th, 2017

Article source: 3XN 

A new sculptural parking garage

With its distinctive façade and lighting, the new parking garage for Rigshospitalet, Denmark’s leading hospital, is perceived as a vibrant building sculpture both day and night. Situated on the border between one of Copenhagen’s bigger recreational parks, Fælledparken, and the hospital, 3XN has designed a new parking garage as is an interesting element for patients, staff and passersby.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: 3XN
  • Project: New Parking Garage At The Rigshospitalet
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Client: Rigshospitalet

(more…)

100banch in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Tuesday, October 3rd, 2017

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

In celebration of the 100th anniversary of Panasonic Corporation, 100 BANCH was established as an innovative work platform where Panasonic works in collaboration with future generations to create new values that will help shaping the next 100 years. The first floor is a cafe space “KITCHEN” organized and run by Cafe Company; the second floor is a work space “GARAGE” for project members who are concurrently developing multiple projects; the third floor is a collaborative space “LOFT” for creation of new values for the next 100 years. Schemata Architects was responsible for the overall exterior design and interior design of the second and third floors. “GARAGE” on the second floor has a very low ceiling height of 2015 mm, but we decided to make the best use of the low, hand-reachable ceiling to bring out the unique potential of the space that would be used as the creative platform intended to imagine the next 100 years. We designed a ceiling-mounted lighting and power supply socket using the “duplex lamp socket”, which is an iconic product invented by Konosuke Matsushita, the founder of Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. (the former company name of Panasonic), and installed the sockets at 750-mm intervals on the ceiling; they can be directly and easily attached/detached by hand so that users can arrange the work space flexibly on their own and use light and power at any location. In order to extend such freedom of movement vertically as well as horizontally, automatic height adjustable tables are adopted, allowing people to stand and sit freely and consequently creating a highly flexible expandable work place where they can work or hold meetings anywhere.

Image Courtesy © Jo Nagasaka/Schemata Architects

(more…)

Trucks Maintenance Centre in Britany, France by Raum

Sunday, April 30th, 2017

Article source: Raum

The Trucks Maintenance Centre is an antenna of the Ile et Vilaine departmental equipment park (Britany, France).

The project proposes to create a dialogue between the new building and the landscape bocage.

Image Courtesy © Audrey Cerdan

  • Architects: RAUM
  • Project: Trucks Maintenance Centre
  • Location: La Gouesnière, Britany, France
  • Photography: Audrey Cerdan
  • Client: Conseil Régional de Bretagne
  • Engineering: Otéis (TCE), Acoustibel (acoustique)
  • Materials: Wood, Concrete, Polycarbonate, Vegetalize roof & Steel
  • Cost: 3 800 000 € (excl. tax)
  • Surface: 2 352 m2
  • Year: 2016

(more…)

Urban Repurposing of a Former Dairy in Paris, France by NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

Sunday, March 5th, 2017

Article source: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

The project involves the conversion of an industrial building dating from the 19th century into 85 units of social housing, and a nursery with space for 40 cribs, as well as a commercial space and a parking garage. The existing building, which has served a series of varied activities – first as a dairy, then for food processing industries, followed by maintenance workshops and a printing business – was built on a trapezius plan around a courtyard covered with an industrial glass roof sheltering delivery docks.

Image Courtesy © Daniel Moulinet

  • Architects: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES (Eddy Vahanian)
  • Project: Urban Repurposing of a former dairy
  • Location: 13-19 boulevard Ornano, 75018 Paris, France
  • Photography: Daniel Moulinet Photographe
  • Project owner: Linkcity pour Paris habitat
  • BET TCE: Groupe Nox (feasibility study, design and supervision of the engineering trades, contract management for the site)
  • General contractor: Brezillon
  • Surface area: 9 300 m²
  • Cost: 13.5 M€ excluding VAT
    Calendar: Delivered in December 2016

(more…)

Garage and utensils’ depository in Timau (UD), Italy by Ceschia e Mentil Architetti Associati

Tuesday, February 28th, 2017

Article source: Ceschia e Mentil Architetti Associati

The building is located in a village of the Carnic Alps very close to the Austrian border; a German dialect, which goes back to the XII century, is spoken here. In the aftermath of II World War the valley has witnessed substantial migration fluxes inbound and outbound; this phenomenon has generated, in time, an heterogeneous architectural context which went to the detriment of a building identity that we are used to think when we talk about the Alpine imaginary.

Image Courtesy © Ceschia e Mentil Architetti Associati

(more…)

Iceberg in Aarhus, Denmark by JDS/Julien De Smedt Architects

Thursday, February 23rd, 2017

Article source: JDS/Julien De Smedt Architects  

This project provides an enormous opportunity for Aarhus, Denmark’s second largest city, to redevelop in a socially sustainable way by renovating its old, out-of-use container terminal. The area is meant to become a living city quarter and achieve a proper level of urban density, comprised of a multitude of cultural and social activities, generous amounts of workplaces, and of course, a highly mixed and diverse array of housing types.

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: JDS/Julien De Smedt Architects
  • Project: Iceberg
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client: Pension Danmark
  • Collaborators: Cebra, SeArch, Louis Paillard
  • Budget: 243 000 000 DKK (32 600 000 EUR)
  • Size: 21 600 M2
  • Status: 1st prize, completed May 2013

(more…)

The Garage in Beijing, China by Neri&Hu Design and Research Office

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: Neri&Hu Design and Research Office 

In a city of 26 million inhabitants and 7 million vehicles, being trapped in a car in Beijing’s notorious traffic is a compulsory experience in the capital city. Neri&Hu’s approach to the architectural renovation and interior design of an Automobile Service Center in Beijing attempts to recapture the allure and magic that was once associated with cars. Along with a café and offices, the project as a whole is conceived as a workshop space, partly raw and partly refined, it is activated throughout with the energy and spirit of the industrial era.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Neri&Hu Design and Research Office
  • Project: The Garage
  • Location: 11 Hepingli South Street, Dongcheng Area, Beijing, China
  • Photography: Pedro Pegenaute and Xia Zhi
  • Principals: Lyndon Neri & Rossana Hu
  • Senior associate, architecture: Nellie Yang
  • Project manager: Jerry Guo
  • Senior associate, product design: Brian Lo
  • Associate, product design: Nicolas Fardet
  • Associate, graphic design: Christine Neri
  • Senior graphic designer: Siwei Ren
  • Graphic designer: Haiou Xin
  • Gross Area: 2680sqm
  • Design Period: February 2014 – July 2016

(more…)

The parking garage that moonlights as a sledding slope in Piteå, Sweden by White Arkitekter + Henning Larsen Architects

Sunday, December 11th, 2016

Article source: White Arkitekter

The Swedish city of Piteå, located about 130 kms below the Arctic Circle, wanted a new parking garage but also got a sledding hill, an amphitheater and a large lantern. The project ‘Stadsberget’ (Swedish for ‘city mountain’) was designed by White Arkitekter in cooperation with Henning Larsen Architects and has become a unique meeting place and tourist attraction in the city centre.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: White Arkitekter (Anna-Carin Dahlberg, Anders Sveningsson, Fredrik Larsson, Gunnar Stomrud ) + Henning Larsen Architects (Per Ebbe Hansson, Martin Stenberg)
  • Project: The parking garage that moonlights as a sledding slope
  • Location: Piteå, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman, Lennart Sjögren
  • Client: Piteå municipality
  • Lead architect(White Arkitekter): Lennart Sjögren
  • Construction engineer(White Arkitekter): Maria Ekenberg
  • Construction engineer(White Arkitekter): Frida Ejdemyr
  • Construction engineer(White Arkitekter): Per-Anders Andersson
  • Construction engineer(White Arkitekter): Lars Åsberg
  • Light designer(White Arkitekter): Andreas Milsta
  • Landscape architect(White Arkitekter): Karin Sjödin
  • Materials: Siberian larch, prefab concrete, steel, glass, grass/vegetation
  • Area: approx. 5,000 sqm
  • Project start/end: 2012-2015

(more…)

Crocker Park Parking Garage K in Westlake, Ohio by Haver & Boecker

Wednesday, September 21st, 2016

Article source: Haver & Boecker

Façade cladding with HAVER Architectural Mesh

Designed by the architects from Bialosky Cleveland the lifestyle center Crocker Park located in Westlake, Ohio opened 2004. The center is essentially an outdoor mall with areas for recreation and socializing which is based on a small French town-type setting.

Meanwhile, on 2 million square feet the center comprises 650 residential units, 131 retail, 26 restaurants and various office facilities. Crocker Park attracts more than 16 million visitors a year to Westlake.

Image Courtesy © John G. Quinn

Image Courtesy © John G. Quinn

  • Architects: Haver & Boecker
  • Project: Crocker Park Parking Garage K
  • Location: Westlake, Ohio, United States of America
  • Photography: John G. Quinn
  • Architectural Mesh: EGLA-MONO 4631
  • Architect: Bialosky Cleveland

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise