Open side-bar Menu

Archive for the ‘Government Building’ Category

National Commando Training Centre in Collioure, FRANCE by Architecture Patrick Mauger

Wednesday, June 3rd, 2015

Article source: Architecture Patrick Mauger

The extension to the Miradou fort is an independent structure inserted between the existing fort and the village.  The new building uses the same layout principle as a Vauban fortress.

Image Courtesy © Didier Boy de la Tour

Image Courtesy © Didier Boy de la Tour

  • Architects: Architecture Patrick Mauger
  • Project: National Commando Training Centre
  • Location: Miradou Fort, 66190 Collioure, FRANCE
  • Photography: Didier Boy de la Tour
  • Collaborators: Setec Bascou, Bouscat & Pestel, Benjean, Lardart, Olier
  • Programme: Café and dining hall, kitchen (490 diners/day) and medical service unit
  • Client: French Ministry of Defense, Montpellier Engineering Administration
  • Site Area: 2 186 m²
  • Environmental aspects: RT 2005
  • Status: Built / Delivered in 2007
  • Budget: 3.1 M€


The Centre of Excellence (COE) in Ahmedabad, India by VH designs studio

Wednesday, May 27th, 2015

Article source: VH designs studio

The Centre of Excellence (COE) forms a semi-government building established in Vatva GIDC, represents the dream project, depicting the true designing propensity of the firm. The building is designed to functionalist, serving the purpose of both institutional & Industrial requirements like, conferences, training’s, cultural programmers, etc. The ground floor area is equipped with an auditorium with the capacity of 750 people, training rooms, administration offices & a cafeteria, while auditorium with 250 people capacity, training rooms, annexes & guest rooms are placed at first floor, symbolizing the best space planning for maximum functionality of area assigned to each premise. Astonishing exposed RCC double height entrance area flourished with bold curvature cut outs at different levels & an eye-catching self-coasted exposed RCC reception thrive the beauty of the building.

Image Courtesy © VH designs studio

Image Courtesy © VH designs studio

  • Architects: VH designs studio
  • Project: The Centre of Excellence (COE)
  • Location: Vatva GIDC, Ahmedabad, India


Post Office Sněžka in Czech Republic by Martin Rajniš

Tuesday, January 27th, 2015

Article source: Martin Rajniš

It’s hard to find a more difficult place for building a house than the peak of Mt. Sněžka. Wind speeds reach up to 250 km/h, winter temperatures hit record freezes, it is the most strictly protected zone of a national park. How to build in such a locality without spending excess money, and create a house that would remain in the minds of the people who visit? This building is a cousin of the storage depots of Amundsen’s or Scott’s polar expeditions, or the houses that you see in Greenland or the Spitzberg Islands. It enters on tiptoes into the national park: it is of wood and glass, standing on delicate metal supports. In the harshest winters it is completely closed off behind interior insulation slabs – shadowboxes – and exterior blinds, which protect it from flying bits of rock and ice. Its outdoor staircase reminds you that you are climbing to the highest point of the Czech lands. An environmentally friendly wooden building, respecting nature, humanity, and the majesty of the mountains.

Image Courtesy © Andrea Thiel Lhotakova

Image Courtesy © Andrea Thiel Lhotakova

  • Architects: Martin Rajniš, Patrik Hoffman, Jan Mach, Tom Plzenský, David Kubík, Josef Franc
  • Project: Post Office Sněžka
  • Location: Czech Republic
  • Photography: Andrea Thiel Lhotakova, Tomáš Kosnar, Martin Rajniš
  • Project: 2004-5  
  • Built: 2007
  • Area: 113m2
  • Builder space: 690 m3


New Algerian Parliament in Algiers, Algeria by Bureau Architecture Méditerranée

Sunday, October 19th, 2014

Article source: Bureau Architecture Méditerranée 

The project includes the People’s National Assembly, the National Council (Senate), the Chamber (Congress), and a residence for legislators.

Algeria’s new parliament is a project that must meet the highest standards.

The building needs to embody the idea of democracy in action, the Algeria of the future, freedom, peace, strong but deliberative power. The architecture must communicate a distinct national identity founded on universal values.

Image Courtesy © Bureau Architecture Méditerranée

Image Courtesy © Bureau Architecture Méditerranée

  • Architects: Bureau Architecture Méditerranée
  • Project: New Algerian Parliament 
  • Location: Algiers, Algeria
  • Official name of the project: Parliament – Senate – Congress , People’s Democratic Republic of Algeria
  • Client: People’s Democratic Republic of Algeria
  • Architects/designers: Thierry CHAMBON, Maxime  REPAUX, Frédéric ROUSTAN
  • Project manager: Frédéric ROUSTAN,  Yassine ALLICHE
  • Collaborateurs: Sergii MITAKI,  Ievgen GRYTSENKO, Laura MARCHEPOIL, Guillermo PANDO DE PRADO,  Jean Christophe JODRY, David FROMAIN, Olivier VANEL, Jonathan TOURTOIS, Antony LONGEREY, Louise CATIN, Thérésa TOPOUKA
  • Area of project: 220 000 m2
  • Budget: not disclosed
  • Project end date: 2019


Wayne N. Aspinall Federal Building and U.S. Courthouse in Colorado by Westlake Reed Leskosky

Thursday, April 24th, 2014

Article source: Westlake Reed Leskosky

Project Overview

The Aspinall U.S. Courthouse modernization/high-performing green building renovation preserves an anchor in Grand Junction, and converts the 1918 landmark into one of the most energy efficient, sustainable historic buildings in the country. Funded by the American Recovery and Reinvestment Act, the $15 million project aims to be GSA’s first net-zero energy facility on the National Register. The project has achieved LEED® Platinum certification, and scores in the top 2% of LEED-NC v2009 projects on the U.S. Green Building Council’s Green Building Information Gateway (GBIG).

Wayne N. Aspinall Federal Building and U.S. Courthouse (South Elevation), Image Courtesy © Kevin G. Reeves, Photographer

Wayne N. Aspinall Federal Building and U.S. Courthouse (South Elevation), Image Courtesy © Kevin G. Reeves, Photographer

  • Architects: Westlake Reed Leskosky
  • Project: Wayne N. Aspinall Federal Building and U.S. Courthouse
  • Location: Colorado, U.S.A
  • Photography: Kevin G. Reeves, Photographer, Westlake Reed Leskosky
  • Architect of Record: The Beck Group
  • Project Completion Date: February, 2013
  • Rocky Mountain Regional Administrator: Susan Damour
  • Project Manager: Jason Sielcken, PMP, LEED AP BD+C
  • Contracting Officer: Kenya Freeman
  • Project Executive: Todd Berry, LEED AP, CHC
  • Principal-in-Charge: Michael Murray, AIA, LEED AP
  • Project Leader: Louis Sierra, AIA, LEED AP BD+C
  • Lead Structural Designer: Stephanie Banfield, PE
  • Interior Designer: Fonda Hosta, NCIDQ
  • Specification Writer: Ruth Albertelli, RA, CSI, CCS
  • Electrical Engineer: Carmen Mazzant, PE
  • Information Technology, Technology Designer: Raymond Heintel, PE, RCDD


Parliament of the German Speaking Community in Eupen, Belgium by Atelier Kempe Thill Architects

Saturday, January 18th, 2014

Article source: Atelier Kempe Thill Architects

After the end of World War I, with the Treaty of Versailles of 1919, the neutral area surrounding the municipality of Kelmis, Belgium, and the German administrative district of Eupen-Malmedy, Belgium, are annexed. As a result, some seventy thousand Germans become Belgian citizens. Since large-scale state reforms are enacted (1968–1971), Belgium officially consists not only of the Flemish and Walloon Regions along with Brussels but also of the German-speaking community with its recognized rights and autonomies.

Image Courtesy © Architektur-Fotografie Ulrich Schwarz

  • Architects: Atelier Kempe Thill Architects
  • Project: Parliament of the German Speaking Community
  • Location: Eupen, Belgium
  • Photography: Architektur-Fotografie Ulrich Schwarz
  • Client: Parlament der Deutschsprachigen Gemeinschaft
  • Contact person Client: Mr. Stephan Thomas
  • Project management: Drees & Sommer Luxembourg SARL, Mrs. Miriam Bah
  • Competition: October 2008
  • Commission: October 2008
  • Planning process: November 2008 – September 2011
  • Building process: October 2011 – October 2013
  • Opening: October 2013
  • Project Team: Oliver Thill, Pauline Marcombe, Blanca Sanchez Babe, Philipp Stalbohm, Rafael Saraiva, Saskia Hermanek


Saturday, November 2nd, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I

In an ingenious way – the introduction of a ‘light street’ – this renovation project adds new life, light and space to this deep and dark former offi ce building. This indoor street is the walkway for all reception functions, as well as the supporting element of this energetic concept.

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Location: ZWEVEGEM, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: Municipal Zwevegem


  • Project director: Claude Labeeuw
  • Design architect: Arch. Steven Vanwildemeersch
  • Interior architect: Int. arch. Bart Decloedt


  • Specified execution term: implementation by Sileghem & Partners
  • Actual execution term: implementation by Sileghem & Partners


  • Area surface: Land use of the building:
  • Gross floor area: 5.262 m²

Energy Performance [EPB]

  • E level: E30 – K level: K24


  • Originally estimated budget: € 3.758.491,75
  • Contracted budget: € 5 678 645,23


  • Closed shell construction: Detrac nv
  • Walls, ceilings and interior joinery: Bekaert Building Company nv
  • Floors, chape and patch work: Dé-bouw nv
  • Fixed furniture: De Grande Projects nv
  • Sanitary, HVAC: Develtere Chauffage nv
  • Electricity and data: Bryon nv
  • Lifts: Coopman Liften nv
  • Painting, curtains and signalisation: Van De Kerkhof bvba
  • Surroundings: Tuinen Descamps bvba

Baoan Government Hall in Shenzhen, China by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Thursday, October 3rd, 2013


This is a design for the town hall and seat of government for the new district of Baoan in the city of Shenzhen, located near Hong Kongin main land China.  The region is one of the Chinese government’s ‘special enterprise zones’ and has recently experienced an economic boom, becoming one of the main high-tech centers in China.


Town Hall for regional government

  • Total: 750,000 sq.ft. (70,000 m2)
  • Offices: 48,000 sq.ft. (4,500 m2)
  • Auditorium: 1,200 seats
  • Exhibition Hall: 65,000 sq.ft. (5,600 m2)
  • Hotel with convention facilities: 110,000 sq.ft. (10,200 m2)

Completion of New Court of Justice in Hasselt, Belgium by J. MAYER H. Architects

Wednesday, September 18th, 2013

Article source: J. MAYER H. Architects 

September 13th, 2013 marks the opening of “Court of Justice” in Hasselt, designed by the architects team of J. MAYER H. Architects, a2o-architecten and Lensºass architecten. After finishing the exterior skin already in 2011, the interior was completed in spring of 2013.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: J. MAYER H. Architects , a2o-architecten & Lensºass architecten
  • Project: Completion of New Court of Justice
  • Location: Hasselt, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin , Philippe van Gelooven, Bieke Claessens
  • Client: n.v. SOHA (Stedelijke ontwikkelingsmaatschappij Hasselt) – Autonoom Gemeentebedrijf Hasselt + Euro Immo Star)
  • Construction Company: T.H.V. Hasaletum nv (Democo nv – Cordeel nv – Interbuild nv)
  • Tenant: Regie der Gebouwen
  • User: Federale Overheidsdienst Justitie
  • Square Footage: 20.763 m² above-ground spaces (Offices, Meeting-Rooms, Library, Reception, Cafeteria, Court rooms) 4.694 m² Underground spaces (Archive), 3.384 m² Underground spaces Parking Lot
  • Construction Start: October 2008 , Opening: September 2013
  • Project-manager: Eurostation NV
  • Structural Engineering: M. & A. Van Wetter BVBA
  • Technical Engineering: Eurostation NV
  • Controlling and Fire Protection: Seco CV
  • Construction Surveying: Eurostation -+ Regie der Gebouwen + Lens°ass
  • Software used: ArchiCad

General Department of Information System in Kuwait by AGi architects & Bonyan Design

Thursday, September 5th, 2013

Article source: AGi architects & Bonyan Design

The design proposal for the General Department of Information System (GDIS), in Kuwait, developed by AGi architects in collaboration with Bonyan Design, is based on three principles: representativeness, security and functionality, turning the complex -with a total gross area of 135,482 sqm- into a strong civil icon representing Kuwait’s Ministry of Interior Affairs.

Image Courtesy © AGi architects & Bonyan Design

  • Architects: AGi architects & Bonyan Design
  • Project: General Department of Information System
  • Location: Kuwait
  • Type: Institutional, 135,482 sqm, Competition – First prize
  • Date: 2013
  • Client: Ministry of Interior Affairs and Ministry of Public Works
Canon: Productive All in one Large format printing
Bentley:AECOsim - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy