Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Grasshopper’ Category

IN.DENT in Woodland Hills, California by AN.ONYMOUS

Friday, May 19th, 2017

Article source: AN.ONYMOUS

In his essay, “On Trial 1: The situation. What architecture of technology?,” published in1962, Reyner Banham called the suspended ceiling a “Utopian or a Dymaxion dream.” He maintained that suspended ceilings had achieved a degree of industrialization, flexibility, and interchangeability of parts—accommodating a range of services such as heating and cooling, ventilation, lighting, sound, fire-extinguishing, acoustic control, etc.—that far surpass the limited functions of exterior paneling or curtain-wall systems. “Taken grosso modo, one-offs, off-the-pegs, standardized and specialized,” he wrote, “all together, suspended ceilings represent probably the greatest achievement to date in accommodating technology to architecture.” Yet, despite its remarkable all-pervading presence, in Banham’s view, the suspended ceiling had been unremarked in the mythologies of modern architecture. “No one is for or against suspended ceilings,” he argued, “and yet they constitute one of the most sophisticated elements in the technology of architecture.”

Image Courtesy © Austin Yu

  • Architects: AN.ONYMOUS
  • Project: IN.DENT
  • Location: 6325 Topanga Canyon Blvd., Woodland Hills, California 91367, United States
  • Photography: Neave Bozorgi and Austin Yu
  • Software used: Rhino, Grasshopper
  • Client: Brighton Periodontal and Implant Group
  • Project Team: Iman Ansari, Marta Nowak, Shiqi Fan, Chun-Hua Chiu, Isabel Branas, Dan Zhu, Maria Katticaran
  • Area: 1,600 ft2
  • Project Year: 2017

(more…)

Cykelslangen (The Bicycle Snake) in Copenhagen, Denmark by DISSING+WEITLING architecture

Thursday, May 18th, 2017

Article source: DISSING+WEITLING architecture 

With the change from commercial harbour activities to residences and retail, the Inner Harbour of Copenhagen has undergone a pronounced transformation. In this case, the clients brief called for a somewhat minimal bicycle ramp providing an alternative to the staircase. DISSING+WEITLING saw a tremendous potential for the new ramp to become something more than just replacing the staircase. The solution was ‘The Bicycle Snake’. The 230m elevated ramp ensures the complete separation of cyclists and pedestrians – the cyclists can pass quickly and easily through the area, while experiencing unique and exciting views and the elevated road allows pedestrians to use the entire wharf avoiding perilous situations.

Image Courtesy © Rasmus Hjorthoj

  • Architects: DISSING+WEITLING architecture
  • Project: Cykelslangen (The Bicycle Snake)
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Ole Malling and Rasmus Hjorthoj
  • Software used: Rhino, Grasshopper

(more…)

The Lima Art Museum New Contemporary Art Wing in Distrito de Lima, Peru by Efficiency Lab for Architecture PLLC

Wednesday, May 17th, 2017

Article source: v2com

The New Contemporary Art Wing Expansion to the Lima Art Museum located in the 19th century Exposition Palace, creates a strong architectural dialogue between the historical structure and the new expansion; they connect without touching. The project requirement to create a below grade expansion to the current museum without touching the historical structure below or above grade, resulted in a careful exploration of how to spatially connect these two buildings that cannot physically connect.

View from the plaza, Image Courtesy © Efficiency Lab for Architecture PLLC

  • Architects: Efficiency Lab for Architecture PLLC
  • Project: The Lima Art Museum New Contemporary Art Wing
  • Location: Distrito de Lima, Peru
  • Software used: Rhino, Grasshopper and V-Ray
  • Client: Lima Art Museum
  • Designer: Aybars Asci, AIA
  • Project Size: 7,000 SM

(more…)

Hyundai Motorstudio Goyang in Seoul, South Korea by DMAA

Thursday, May 11th, 2017

Article source: DMAA 

Hyundai’s “Modern Premium” strategy – the concern’s definition of quality encompassing technology, functionality, design, comfort and sustainability – formed the basis for an invited architectural competition to find a correspondingly comprehensive design concept, which could be simultaneously applied to all of Hyundai’s spatially very diverse locations.

Image Courtesy © Katsuhisa Kida

  • Architects: DMAA
  • Project: Hyundai Motorstudio Goyang
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Katsuhisa Kida and Raphael Olivier
  • Software used: Bentley Microstation, Rhino, Grasshopper, McNeel Rhino, Karamba3d.com for Grasshopper, Octopus for Grasshopper, Dlubal RStab & RFEM, Adobe Illustrator & InDesign, Nemetschek Allplan
  • Project team:Michael Lohmann, Diogo Teixeira, Christian Schrepfer, Gerhard Gölles, Win Man, Christian Groß, Florian Schafschetzy, Bogdan Hambasan, Toni Nachev
  • Managing Partner: Martin Josst
  • Project manager: Sebastian Brunke
  • Construction management: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • Project controlling: Hyundai Architects & Engineers Associates
  • General contractor: Hyundai Engineering & Construction

(more…)

Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Friday, April 21st, 2017

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm

(more…)

PBDY Peabodys Coffee Shop in London, United Kingdom by Modourbano Architettura

Sunday, March 12th, 2017

Article source: Modourbano Architettura

MODOURBANO is a network of professionals coming from different cultural backgrounds and with wide international experience. Founded in early 2010, MODOURBANO is engaged in the development of innovative & sustainable solutions for contemporary architecture, design.

The Atkinson concept comes from the idea of creating an enveloping and warm space for Peabodys customers. Wood has been used on all surfaces; from floor to furniture such as tables and counter.

Image Courtesy © SIMONE BOSSI

  • Architects: Modourbano Architettura
  • Project: PBDY Peabodys Coffee Shop
  • Location: Atkinson Morley Wing St. George’s Hospital Blackshaw Rd, London SW17 0QT, United Kingdom
  • Photography: Simone Bossi
  • Software used: Grasshopper
  • Client: Peabodys Coffee Limited
  • General Contractor: North West Commercial Construction Ltd
  • Collaborators: Ambra Chiesa, Luca Colli, Lorenzo Cristoforetti, Milan Dragoljevic, Ester Ippolito, Veronica Julita, Ana Magro Figueiredo ,Hervé Matondo Fundani
  • Consultants: Alessandro Costa
  • Coffee shop: 83 m²
  • Project: 2016
  • Built: January 2017

(more…)

Väven Cultural Centre in Umeå, Sweden by White Arkitekter + Snøhetta

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: White Arkitekter

White and Snøhetta’s Kasper Salin Prize-winning culture house, in Umeå, north Sweden, is a new concept in cultural buildings – one that symbolises the city’s ambition to entwine a whole series of disciplines within a cluster of flexible spaces.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: White Arkitekter + Snøhetta
  • Project: Väven Cultural Centre
  • Location: Umeå, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Software used: Revit, Grasshopper

(more…)

Louverwall in Gyeonggi-do, South Korea by AND(Architecture of Novel Differentiation)

Wednesday, October 26th, 2016

Article source: AND(Architecture of Novel Differentiation)

Site + Desire

Louverwall is for a couple with five cats. The husband is a music enthusiast who manages the cafe where he enjoys music, coffee, and beautiful space. He wants the café space to be vertical, transparent, and dynamic. They need a small residence on the 2nd and 3rd floors consisted of a bedroom, a living room and a small kitchen. The site is located in the newly developed mixed-use building district in Paju. The plot is surrounded by other buildings on its three sides; it is only open toward due west. Thus, the main challenge of the project is to come up with the west façade that is energy efficient and transparent.

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

Image Courtesy © AND(Architecture of Novel Differentiation)

  • Architects: AND(Architecture of Novel Differentiation)
  • Project: Louverwall
  • Location: Gyeonggi-do, South Korea
  • Software used: Rhinoceros 3D, Louver design was done by Parametric Louver Design System( grasshopper algorithm)

(more…)

The Dancing Pavilion in Rio de Janeiro, Brazil by Estudio Guto Requena

Tuesday, August 30th, 2016

Article source: Estudio Guto Requena

The Dancing Pavilion is Interactive Architecture created for the Olympic Park 2016.

Scattered sensors inside of the dance floor capture the beat of the music and the movement of people dancing, which activates the motors of the mirrors on the façade of the building. The result is a kinetic architecture that hypnotizes people, and transforms the space into the most exciting dance club of the 2016 Olympics.

Image Courtesy © Fernanda Lingabue and Rafael Frazão

Image Courtesy © Fernanda Lingabue and Rafael Frazão

  • Architects: Estudio Guto Requena
  • Project: The Dancing Pavilion
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • Photography: Fernanda Lingabue and Rafael Frazão
  • Software used: Rhinoceros, Grasshopper
  • Client: Skol/ Ambev
  • Author: Guto Requena
  • Estudio Guto Requena Team: Ludovica Leone, Daniel Vianna, Bruno Baietto and Guilherme Giantini.
  • Technology and Motion Design: D3
  • D3 Team: Pagu Senna, Diego Spinola, Carolina Anselmo, André Aureliano, Jonathan Querubina, Brenda Colautti, Natasha Weissenborn, Maria Clara Villas, Luciana Dal Ri, Vitor Reais, Victor Gama, Raphael Fagundes, Mariana Ventura, João Marcos de Souza, Edson Pavoni.
  • Agency: B!Ferraz
  • Set Design Supplier: UN Cenografia

(more…)

NAN in California by Domaen

Wednesday, August 17th, 2016

Article source: Domaen

NAN is the remodel of a 11,450 SF warehouse into an office and production facility for the custom electronic parts manufacturer Arnold Electronics, Inc. The existing, prefabricated warehouse was converted into a high-tech office and manufacturing facility with the intent to create a graphic and architectural identity for the client.

Image Courtesy © Paul Vu

Image Courtesy © Paul Vu

  • Architects: Domaen
  • Project: NAN
  • Location: 1907 Nancita Circle, Placentia, California, USA
  • Photography: Paul Vu
  • Software used: Rhino3D,Grasshopper, Archicad
  • Principal Design: Axel Schmitzberger, Chris Lowe
  • Team: Jessica Schmitzberger, Juhee Park
  • Structural: S&Z Engineering
  • General Contractor: Domaen
  • Area: 11,450 ft2
  • Project year: 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy