Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘gym’ Category

Torre Bicentenario in Mexico City by OMA

Wednesday, April 12th, 2017

Article source: OMA 

Compared with the world’s other economically ascendant regions such as Asia and the Middle East, Latin America has a skyscraper deficit. Poised to harness the economic and symbolic potential of the Bicentennial, Mexico City will celebrate a historic moment with the emergence of a new skyscraper, the Torre Bicentenario. In an architectural age defined by the pursuit of expression at all costs, the Torre Bicentenario is building whose unique form is responsive rather than frivolous; a building whose form facilitates rather than complicates its use: the stacking of two pyramidal forms produces a building simultaneously familiar and unexpected, historic yet visionary.

Image Courtesy © OMA

  • Architects: OMA
  • Project: Torre Bicentenario
  • Location: Mexico City
  • Photography: Frans Parthesius
  • Model: Vincent de Rijk
  • Client: Grupo DANHOS
  • Partner in charge: Rem Koolhaas
  • Team: Shohei Shigematsu, Christin Svensson, Gabriela Bojalil, Noah Shepherd, Natalia Busch, Leonie Wenz, Jan Kroman, Leo Ferretto, Max Wittkopp, Jason Long, Margaret Arbanas, Jonah Gamblin, Amparo Casani, Jin Hong Jeon, Jane Mulvey, Michela Tonus, Matthew Seidel, Nobuki Ogasahara, Justin Huxol, David Jaubert, Mark Balzar, Charles Berman, James Davies, Jesse Seegers
  • Site: Northeast corner of Chapultepec Park, adjacent to the interchange of two major highways
  • Associate Architect: Laboratory of Architecture – Max Betancourt, Fernando Romero, Dolores Robles-Martinez
  • Engineers: Arup – David Scott, Chris Carroll, Ricardo Pittella, Michael Willford, Bruce McKinlay, Julian Sutherland, Alistair Guthrie, Huseyin Darama, Yuvaraj Saravanan, Betsy Price, Keith Frankllin, Matt Clarke, Renee Mackay-Lyons
  • Final concept design floor areas: BOMA gross area: 173,158.5m2; BOMA leasable area: 151,755.7m2; Mexico City leasable area: 150,528.1; BOMA usable area: 130,547.2 m2

(more…)

Black Box Gym in JingJuSi, China by Horus Architectural Design (HAD) & Epos Architects

Wednesday, March 29th, 2017

Article source: Horus Architectural Design (HAD) & Epos Architects

Viewed from the street, the Black Box Gym appeared to be white! The project is formed by a group of open white boxes, harmoniously situated in an unused land of an aging urban community. It features steel beam-to-column, corrugated steel and perforated steel plates, which are widely applied in temporary architecture. The gym provides fitness facilities and space for people nearby. At night, it emits light through glasses and perforated steel plates, injecting new life into the dreary block. It is an eye-catching center of vitality, while at the same time it integrates harmoniously with the surroundings.

Image Courtesy © Arch-exist Photography

Prazeres Building in Lisbon, Portugal by Aurora Arquitectos

Tuesday, March 28th, 2017

Article source: Aurora Arquitectos

Can one house contain another two?

There is a question that is repeated frequently when intervening in an apartment building. In order to have a garden, one needs to renounce the view. In turn, to have the view it means to choose one of the last floors, usually far from where the garden is.

Image Courtesy © do mal o menos

  • Architects: Aurora Arquitectos
  • Project: Prazeres Building
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: do mal o menos
  • Architecture Team: Sérgio Antunes, Sofia Reis Couto, Rita Ferreira, Pedro França, Bruno Pereira, Tânia Sousa
  • Engineering: Edifiteca
  • Building Supervision: Gesconsult
  • Contractor: Map Engenharia
  • Area: 645 M2
  • Date: 2014 – 2016

(more…)

The Sports Pavilion in St Petersburg, Russia by Horomystudio

Tuesday, March 28th, 2017

Article source: Horomystudio

The sports pavilion with an area of 113 m2 was built in the suburbs of Saint Petersburg in 2015. The project is notable not only for its elegant architectural forms but also for unique building technologies used during its construction process.

The architects were faced with a task to design a complete sports facility within an existing suburban landscape and limited space. As a result, the pavilion became part of the landscape and the landscape became part of the pavilion: only 30 m2 of the forest grounds were allowed for construction with all of the trees preserved and integrated into the interior of the building.

Image Courtesy © Horomystudio

  • Architects: Horomystudio
  • Project: The Sports Pavilion
  • Location: St Petersburg, Russia

(more…)

Primary School Aarle-Rixtel in Laarbeek, Holland by architecten|en|en

Tuesday, March 21st, 2017

Article source: architecten|en|en

A school building is a special building in a little village, because almost all the inhabitants have spent an important part of their life there.

This means that, as an architect, you can give children something for the rest of their lives, because everbody remembers his or hers old school building.

“The building as an adventure” was therefor the starting point of the design.

Image Courtesy © BASE Photography

  • Architects: architecten|en|en
  • Project: Primary School Aarle-Rixtel
  • Location: Laarbeek, Holland
  • Photography: BASE Photography
  • Client: Municipality of Laarbeek
  • Gross Floor Area: 2585 m² (new) 430 m² (renovation)
  • Design: 2011
  • Year of Use: 2016

(more…)

Gymnase Jean Gachet in Saint-Étienne, France by LiNk Architectes

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: LiNk Architectes

Between city center and boulevard, the gymnasium is part of a global project of urban requalification.

The program imposes the creation of a void where sports activities (sports field and climbing wall) will take place. This vacuum imposed by the sporting uses draws from the outset the volumetric draft of the project which is summed up with a regular parallelepiped implanted along the boulevard. From this constraint, the project seeks to radiate beyond its own physical limits. The urban scale then becomes the means of punctuating the main volume and anchoring it in the site and in the city. It is through urban windows that the building directs, locates, and articulates this new urban project in the city. These windows are voluntarily out of scale, and are expressed by point stretches of the main volume. Focusing on existing urban and landscape events (garden, large Sequoia, crassier), they become a pretext for opening views and favoring natural light. The use of extruded aluminum on the façade contributes to the moderation of the building’s mass by means of changes in color, light, and volume perception.

Image Courtesy © Milène Servelle

  • Architects: LiNk Architectes [Ferret-Dutreuil (associated), GBA (économist), ITF (Energy), Rabeisen/Decare (structures)]
  • Project: Gymnase Jean Gachet
  • Location: Saint-Étienne, France
  • Photography: Milène Servelle
  • Client: EPA Saint-Étienne
  • Budget: 3900‘000 eus
  • Surface: 2470 m2
  • Competition: 2011
  • Completed: 2016

(more…)

BECYCLE Boutique Fitness Studio in Berlin, Germany by Lien Tran Interior Design + Götz + Bilchev Architekten, DRAA

Wednesday, February 1st, 2017

Article source: v2com

Rather than settling for mass-market anonymity, BECYCLE focuses on nurturing its unique identity and providing personal customer service. The studio is a space for kindred spirits who share a healthy, urban lifestyle and have highly developed aesthetic expectations.

Entrance area with shopping and chill-out zones, Image Courtesy © Sven Philipp

  • Architects: Lien Tran Interior Design + Götz + Bilchev Architekten, DRAA
  • Project: BECYCLE Boutique Fitness Studio: Quality over Quantity
  • Location: Berlin, Germany
  • Photography: Sven Philipp, Waldemar Salesski

(more…)

Pembury Circus in Hackney, London by Fraser Brown MacKenna Architects

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: v2com

Fraser Brown MacKenna Architects are delighted to have been recognized by the Leading European Architecture Forum (LEAF) for their development at Pembury Circus, which has been awarded the title “Best Mixed Use Development” at the LEAF Awards 2016, alongside other high profile finalists.

FBM Architects – Pembury Circus, Hackney, London, Image Courtesy © Tim Crocker

  • Architects: Fraser Brown MacKenna Architects
  • Project: Pembury Circus
  • Location: Hackney, London, UK
  • Photography: Tim Crocker
  • Software used: Autocad, SketchUp, plus Photoshop, Illustrator & InDesign

(more…)

Les Closiaux in Clamart, France by Dominique Coulon & associés

Thursday, January 12th, 2017

Article source: Dominique Coulon & associés

The building is located in a 1950s residential area in the Paris suburbs. The large sports hall is positioned at the far end of the site, giving the street a degree of amplitude and generating a public space which reinforces the building’s status as a community facility. The volume of the accommodation is in keeping with the houses in the neighbourhood. The fragmentation of the programmes produces a displacement between the two volumes, offering glimpses of the central part of the site and opening up views towards the gardens.

Image Courtesy © Eugeni Pons

Image Courtesy © Eugeni Pons

  • Architects: Dominique Coulon & associés
  • Project: Les Closiaux
  • Location: Gymnase : 28 Rue des Closiaux 92140 CLAMART / Location : 48,804406 N, 2,270708 E
  • Photography: Eugeni Pons
  • Client: Conseil départemental des Hauts-de-Seine / Pôle Bâtiments et Transports / Services des Travaux Neufs et réhabilitations / NANTERRE
  • Architectes assistants: David Romero-Uzeda, Olivier Poulat, Chang Zhang, Steve Letho Duclos
  • Competition: Olivier Nicollas
  • Construction site supervision: Olivier Poulat
  • Engineers and consultants:
    • Structural Engineer: Batiserf Ingénierie
    • Mechanical Plumbing Engineer: BET G.Jost
    • Electrical Engineer: BET G.Jost
    • Cost Estimator: E3 économie
    • Acoustics: Euro sound project
    • Landscaping: Bruno Kubler
  • Surface: 2596 m2
  • Budget: 7 400 000 €
  • Competition: September 2010
  • Construction documents: from September 2010 to October 2013
  • Construction works: from October 2013 to December 2015

(more…)

The 4th Gymnasium in Amsterdam, The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

Tuesday, November 1st, 2016

Article source: Paul de Ruiter Architects 

In the first energy-neutral district of Amsterdam, the Houthavens, we designed the 4th Gymnasium. An energy-neutral secondary school that accommodates about 800 students. The school functions as the entrance of the new district. The Houthavens had an industrial role for years and will transform into a vibrant district with several islands in the upcoming years. A great variety of buildings and residents will take their place here. The 4th Gymnasium serves as a herald for the further developments of this area.

Image Courtesy © Sónia Arrepia

Image Courtesy © Sónia Arrepia

  • Architects: Paul de Ruiter Architects (Paul de Ruiter & Noud Paes, Richard Buijs, Lionel Nascimento Gomes, Raymond van Sabben, Marieke Sijm)
  • Project: The 4th Gymnasium
  • Location: Archangelweg 4, Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Sónia Arrepia
  • Software used: Rhino, Sketchup with a Sefaira update and AutoCAD
  • Client: City of Amsterdam
  • User: Esprit Scholengroep / The 4th Gymnasium
  • Project team: Bobby de Graaf, Laura van de Pol, Willem, Jan Landman
  • Engineer: Van Rossum
  • Installations: Ingenieursburo Linssen
  • Building physics: LBP sight
  • Construction costs: bbn adviseurs
  • Project management: PMB gemeente Amsterdam
  • Contractor: Dura Vermeer

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy