ArchShowcase

Archive for the ‘Health Research centre’ Category

One Taste Holistic Health Club in Hangzhou, Zhejiang by Crox International

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Tsung-Jen Lin

A lake of pleasure in a cup of tea

One Taste Holistic Health Club, located in this piece of heaven on earth between Hangzhou city’s Chenghuang Temple and the West Lake, is China’s first club that focuses on the healing of our minds. Caring for the society’s wellbeing, One Taste wishes for the development of our spiritual enlightenment, where they have pioneered an open forum for reunification, as we journey back to our own hearts. This is where avant-garde architect Tsung-Jen Lin, has incorporated western holism with eastern serenity to create a plane of Zen for our spiritual awakening.

Image Courtesy Black

  • Architects: Crox International
  • Project: One Taste Holistic Health Club
  • Location: Hangzhou, Zhejiang
  • Design Office: CROX International Co., LTD- www.crox.com.tw
  • Head Designers: Tsung-Jen  Lin, CROX International Director
  • Design Team: Ying-xiu Lin , Ben-tao Li
  • Clients: One Taste Holistic Health Club
  • Address: 8-1-1 Siyi Street, Xihu, Shangcheng District, Hangzhou City, Zhejiang
  • Project Completion: June 2012
  • Area :360m2
  • Materials: Teak Timber Flooring, Fir Timber Ceiling, Lauan Wood, Marble Stone, Mirrors, Foil Ceiling
  • Photographer: Black

Image Courtesy Black

Here lies a scene to escape to, a scene of the West Lake overlooked by the Chenghuang Temple, up on the mountains, where silent hazes and whispering mists rendezvous, a place to calmly attune your rhythm to the hymn of nature. Amidst this ethereal intertwining of wind and water, Lin has composed an air of fluidity within One Taste, focusing on the form of the lake water by using ripples as the main design concept.

Image Courtesy Black

“We often experience nature’s beauty from afar, generally from our comfort zones. A subtle separation can create the safety we need, and from a place of peace, we can then enjoy and ponder the wonders and beauties of nature.” Lin said.

Image Courtesy Black

His concept is portrayed through snaking lauan timber, flowing across One Taste that has shrewdly defined the sense of the public and the private. It gives the space a multi-leveled layering effect,achieving the feel of wind gliding over water. Rhythmic lines,slowly inverting one’s perspectives and then projecting from within, a sense of freedom. The flow of the timber creates multi-functional areas between the curls and waves that curves off naturally to reveal new vistas.

Image Courtesy Black

West Lake reflect, One Taste serene

Practicing the art to a peaceful state of mind is a beautiful practice, One Taste insists so, to greatly value healthy minds and to respect nature and our place within it. By utilizing natural materials such as solid wood and stone, with the reflections of silver foil, Lin believes in capturing the essence of natural beauty not just the aesthetics. The use of materials in One Taste places a strong focus on ‘simplicity’ to ensure the feel of the materials’ original charm and warmth. Not only has Lin preserved the simple beauties of the materials themselves, he has also projected the fusion of eastern and western ideals for beauty upon them.

Image Courtesy Black

The layout was configured through the use of flexible thresholds, i.e. curtains and movable mirrors, to create an open environment that can be utilized freely as well as closed for exclusive workshops. The light that reflects inwards derives from the sunlit courtyard outside, it dances around the atmosphere, spreading light and shadow throughout One Taste.

Image Courtesy Black

 Elegance over decadence

A place of Zen in the bustle of a city’s center is without doubt, hard to find. That breezy lifestyle of leisure, that peaceful space for meditation, can all be experienced in the haven amidst the clamor, One Taste. The holistic health club wittily makes space for all activities that benefits our mind and soul, meditation, taichi and yoga followed by strolling through the gardens and enjoying tea on the courtyard, reaching for a balance between the ideals of east and west. It is also a place where confidants can just gather and chit-chat over aromatic brews, meditate together window-side and read leisurely on the wooden decks. This is the purpose of Lin’s design, to give people a space for quiet contemplation or just a space for escape within the city, so we can enjoy the joys of peace in our everyday lives.

Image Courtesy Black

Influenced by the western world’s way of life, pleasure is no longer in decadence, but in subtle elegance; this is the ideals for a new generation of China. The pure white walls and gentle lauan timber sets the tone for a warm and simple One Taste. Together with the reflecting silver foil ceiling, rippling light that melts our guards against the world and become more and more comforted within this space. Designer Lin handpicked the tasteful ornaments that decorates the club, solidifying the tranquil and serene mood it extrudes. All of this to help and guide us on a journey back to ourselves.

Image Courtesy Black

 

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Plan

 

 

 

Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark by 3XN Architects

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: 3XN Architects

The Client’s Brief:

The brief was closely inspired by Rigshospitalet’s vision can be expressed by a number of objectives, of which the following are of particular importance: To be the preferred choice for patients who need highly specialized hospital care, to have high usability and to be a workplace that employees are proud to be part of.

Masterplan for Rigshospitalet

  • Architects: 3XN Architects
  • Project:  Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Architects:
    • 3XN, Copenhagen, Denmark
    • Aarhus Arkitekterne, Denmark
    • Nickl & Partner Architechten, Germany
  • Category: Future Projects – Health
  • WAF Entry: 2012
  • Award: World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer: Rigshospitalet, Denmark
  • Environmental Engineer: Grontmij, Denmark
  • Landscape Architect: Kirstine Jensens Tegnestue, Denmark
  • Structural Engineer: Grontmij, Denmark

(more…)

Egedal Town Hall and Health Center in Demark by Henning Larsen Architects

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Henning Larsen Architects

Egedal Town Hall and Health Centre will be the uniting centre of the new Municipality of Egedal north of Copenhagen. Egedal Town Hall and Health Centre will be one of the first buildings in the new planned urban area around Egedal Station. It will thus spearhead the development of the new district.

The Town Hall and Health Centre form part of the same entity. The Health Centre is designed as a village with courtyards and green, internal walkways connecting to the central square of the building. Thus, the Health Centre will become an active part of the Town Hall, while at the same time offering citizens the opportunity to use the area outside town hall opening hours. The roof of the Health Centre is shaped as a large roof garden with green recreational spaces.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Egedal Town Hall and Health Center
  • Location: Egedal, Demark
  • Client: Egedal Municipality
  • Landscape Architect: SLA
  • Consulting Engineers: Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma and Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører
  • Contractor: Züblin
  • Gross floor area: 18,000 m2
  • Construction period: 2012-2014
  • Type of assignment: Turnkey contract, 1st prize in invited competition
  • Team from Henning Larsen Architects: Troels Troelsen, Maria Sommer, Mette Kynne Frandse, Peer Teglgaard Jeppesen, Mette Lorentzen, Mads Reinau, Christian Schjøll, Jakob Strømann-Andersen, Erik Holm-Hansson, Ina Borup Nørlev, Ingela Larsson, Martin Stenberg and Andrea Hoepfner.

(more…)

Health Center CAP La Garriga in Barcelona, Spain by Roldán + Berengué, arqts.

Wednesday, April 18th, 2012

Article source: Roldán + Berengué, arqts.

Typologically Cap La Garriga is exceptional for the size of the parcel, for the topographical conditions and for its position in the corner of a park.

The building, which actually has five levels of height, but appears to be a two-storey building if perceived from St. Francis Street, and from the park like a one level building with a three level curtain wall background. This is accomplished by making the building grow downwards through a system of patios, so that 60% of the program is located bellow ground.

Image Courtesy Jordi Surroca

  • Architects: Roldán + Berengué, arqts.
  • Project: Health Center CAP La Garriga
  • Location: St. Frances s/n, La Garriga, Barcelona, Spain
  • Project Architects: José Miguel Roldán y Mercè Berengué ·
  • Collaborating Architects: Vicenç Sanz, Isis Campos, Irma Arribas, Núria Monfort ·
  • Promoter Client: Servei Català de la Salut / Gestió d’Infraestructures, S.A.U.

(more…)

UCLA Outpatient Surgery and Oncology Center in Santa Monica, California by Michael W. Folonis Architects

Wednesday, April 18th, 2012

Article source: Michael W. Folonis Architects

Sustainable Modernism Heals, Wins AIA Healthcare Design Award

Michael W. Folonis Architects Designs LEED Gold Cancer Clinic

Michael W. Folonis Architects (MWFA) has won a 2011 National Healthcare Design Award from the American Institute of Architects (AIA) Academy of Architecture for Health (AAH), in the Unbuilt category, for the design of the UCLA Outpatient Surgery and Oncology Center in Santa Monica, CA.

With the UCLA Outpatient Surgery and Oncology Center—opening in Fall 2011—MWFA created a 50,000-square-foot hybrid facility to house community outpatient surgery and oncology treatment, as well as academic and medical office facilities for UCLA medical students and faculty. The new building, developed by Randall Miller, PE, of Nautilus Group, is slated for LEED Gold certification.

South West Exterior View

  • Architect: Michael W. Folonis Architects
  • Name of Project: UCLA Outpatient Surgery and Oncology Center
  • Location: Santa Monica, California
  • Architect of Record: Nautilus Group
  • Client: Sixteenth Street Medical Center
  • User: UCLA Health System

(more…)

The California Endowment in California by Rios Clementi Hale Studios

Thursday, April 12th, 2012

Article source: Rios Clementi Hale Studios

Program: Founded in 1996, The California Endowment is a private statewide foundation that advocates quality health care for all Californians.  Its new downtown Los Angeles multipurpose facility replaces its former, suburban Woodland Hills headquarters.  The new facility features the Center for Healthy Communities, a conference and resource center intended to be an innovative venue for mobilizing community and civic leaders, health providers, advocates, and policymakers in the search for solutions to California’s critical health and health care issues.   The new facility also houses The Endowment’s administrative headquarters and its Los Angeles regional program office.

Images Courtesy Tom Bonner

  • Architect: Rios Clementi Hale Studios
  • Name of Project: The California Endowment
  • Location: California, USA
  • Photos: Tom Bonner, Florian Holzherr and Lisa Romerein
  • Executive Architect: House and Robertson Architects
  • Landscape Architect: Rios Clementi Hale Studios
  • Interiors: DMJM/Rottet
  • Environmental Graphics: Sussman/Prejza & Company
  • General Contractor: Matt Construction

(more…)

Health Center Of Ciudad Real in Ciudad Real, Spain by Arquitecnica

Friday, March 16th, 2012

Article source: Arquitecnic

The main entrance to the center is located in the corner of the streets Severe Ochoa and Miguel Delibes and is solved with a smooth ramp in the retreat space, so that it is easily identifiable from the street.

The building is conceived around a central courtyard. It serves as orientation and allow daylight to penetrate the hole interior, both the consulting rooms and the waiting areas. The use of a building of regular and square footprint with a great central courtyard allows the possibility to control all the climate conditions. This “patio” acts as a climatic envelope and provides natural and uniform sunlight to all the areas of the inside.

Image Courtesy Aitor Estevez Olaizola

  • Architects: Arquitecnica- Roberto Moreno Klemming + Peru Cañada Omagogeascoa
  • Project: Health Center Of Ciudad Real
  • Location: Ciudad Real, Spain
  • Collaborators: Laura Fernandez Muñoz, Isabel Dominguez Segura, Nuria Martin Alcaraz
  • Quantity surveyor: Oscar Bernedo Antoñanzas
  • Client: SESCAM
  • Building Contractor: PLODER-UICESA
  • Photography: Aitor Estevez Olaizola

(more…)

North Mediterranean Health Centre in Almería, Spain by Ferrer Architects

Tuesday, January 31st, 2012

Article source: Ferrer Architects

1st Prize in Competition. The building is made up of a ground and first floor and a basement intended for a garage and storerooms. The flat roof may only be accessed for maintenance. The center is structured around a series of internal courtyards, which provide ventilation and lighting to the various rooms. Its exterior has a contemporary look, based on a perforated ceramic prism, which sits on and is supported by a block finished with prefabricated concrete slabs.

North Mediterranean Health Centre

  • Architects: Ferrer Architects
  • Project: North Mediterranean Health Centre
  • Location: Almería, Spain

(more…)

Female Branch of Prince Naif Centre for Health Science Research in Riyadh, Saudi Arabia by Henning Larsen

Saturday, December 17th, 2011

Article source: Henning Larsen Architects
More projects by Henning Larsen Architects

The Female Branch of Prince Naif Centre for Health Science Research is an extension to King Saud University, the most prestigious university in Saudi-Arabia. Located in the centre of Riyadh, the Prince Naif Centre features a series of teaching laboratories, multi-functional research facilities, lecture halls and seminar spaces for students and employees.

Exterior View

  • Architects: Henning Larsen
  • Project: Female Branch of Prince Naif Centre for Health Science Research
  • Location:
  • Client: King Saud University
  • Gross floor area: 11,600 m2
  • Year of construction: 2010 – 2011
  • Type of assignment: Commission
  • Collaborators: NNE Pharmaplan (labs, MEP), Buro Happold (structure, civil engineering, geotechnical engineering, acoustics, fire, security, sustainability, waste management), Geoffrey Barnett Associates (quantity surveyors).

(more…)

Graphisoft ARCHICAD 19 Download a 30-Day FREE trial
Bentley: The Year in Infrastructure 2015
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy