Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Hospital’ Category

THE CHRIST HOSPITAL JOINT AND SPINE CENTER in Cincinnati, Ohio by SKIDMORE, OWINGS & MERRILL LLP

Thursday, March 17th, 2016

Article source: SKIDMORE, OWINGS & MERRILL LLP

The Christ Hospital Joint and Spine Center, opened in September 2015, is a new model for integrated, patient-centered orthopedic care. Growing out of an SOM master plan for the hospital’s Cincinnati campus, the 381,000-square-foot, seven-story facility houses approximately 90 inpatient rooms and 12 surgical suites. The building is filled with natural light and flexible semi-public spaces offer a place of respite for caregivers and families. Patient rooms feature floor-to-ceiling windows and are organized and furnished to provide a soothing environment to patients and their families. Decentralized nursing desks, located next to patient rooms, place caregivers closer to those they serve and keep the patient floor quiet by dispersing activity.

Image Courtesy © Tom Rossiter

Image Courtesy © Tom Rossiter

  • Architects: SKIDMORE, OWINGS & MERRILL LLP
  • Project: THE CHRIST HOSPITAL JOINT AND SPINE CENTER
  • Location: Cincinnati, Ohio, US
  • Photography: Tom Rossiter
  • Client: The Christ Hospital Health Network
  • Projectteam:
    • Skidmore, Owings & Merrill LLP(design architect, interior design, structural + civil engineering, environmental graphics, sustainability strategy)
    • Champlin Architecture (local architect)
    • Fosdick &Hilmer (local consulting engineer)
    • THP Limited Inc. (local structural engineer)
    • The KleingersGroup (local civil engineer)
    • The Office of James Burnett (landscape architect)
    • Messer Construction Co. (construction contractor)
  • Site Area: 1,500,000 sf
  • Project Area: 381,000 sf
  • Number of Stories: 10
  • Building Height: 160ft
  • Project Completion: September 2015

(more…)

Extension and conversion of the Hôpital du Valais at Sion, Switzerland by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Tuesday, February 9th, 2016

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

The 1st prize in the competition for the extension and conversion of the Swiss Hôpital du Valais at Sion goes to gmp Architects and Ferrari Architects. The extension building adds its additional space at a suitable distance from the existing building. The existing and new buildings form a cohesive light-flooded ensemble with short routes using the open space and a circular access route.

Image Courtesy © gmp

Image Courtesy © gmp

(more…)

Experience Juliana Children’s Hospital in The Hague, Netherlands by Tinker imagineers

Sunday, January 17th, 2016

Article source: Tinker imagineers

Visiting a hospital is quite an experience. To comfort and distract the young patients visiting the new Juliana Children’s hospital in The Hague (NL), five little buddies pop up all around the hospital to distract the children (and their parents), to make them laugh or provide information.

Image Courtesy © Fred Ernst

Image Courtesy © Fred Ernst

  • Architects: Tinker imagineers
  • Project: Experience Juliana Children’s Hospital
  • Location: The Hague, Netherlands
  • Photography: Fred Ernst, Wim Verbeek, Michael van Oosten, Michael Kieviets

(more…)

HOSPITAL AZ ZENO in KNOKKE-HEIST, Belgium by TA AAPROG-BOECKX-BURO II & ARCHI+I

Thursday, December 10th, 2015

Article source: TA AAPROG-BOECKX-BURO II & ARCHI+I

A warm and human living environment close to nature gives patients the chance to heal faster. Several studies show that environmental factors such pleasant views, green, color, social activities, etc. can affect the healing process considerably.

Image Courtesy © AAPROG-BOEKCX-BURO II & ARCHI+I

Image Courtesy © AAPROG-BOEKCX-BURO II & ARCHI+I

  • Architects: TA AAPROG-BOECKX-BURO II & ARCHI+I
  • Project: HOSPITAL AZ ZENO
  • Location: KNOKKE-HEIST, Belgium
  • Team: 
    • Architecture: temporary association aaprog – boeckx. – buro ii & archi+i
    • Technology and sustainability: ingenium nv [brugge]
  • Stability: temporary association greisch [angleur-luik] – s.c.e.s [brugge]
  • Cooperation in concept
  • Landscape architecture and execution: buro ii & archi+i
  • Landscape concept: paul deroose [jabbeke]
  • Front and façade technology: van santen&associés [lille frankrijk]
  • Interdisciplinary coordination: marleen wynants [brussel]
  • Project director: Ir.arch. Michel Van der Beken
  • Designer architect: Arch. Toon Desimpelaere, Arch. Philippe Brysse, Arch. Mathias Kerremans
  • Interior architect: Int.arch. Hugo Van Leuven, Int.arch. Joost Claeys
  • Landscape architect: Kobe Vanhaeren  (more…)

Garden and Playspace Hospital in Madrid, Spain by Moneo Brock Studio

Wednesday, November 4th, 2015

Article source: Moneo Brock Studio

The Playground at my Hospital is an architecture project that aims to brighten the conditions of children inpatients suffering from cancer. Moneo Brock Studio has worked pro bono with Juegaterapia foundation.

Image Courtesy © Ángel Álvarez Studio

Image Courtesy © Ángel Álvarez Studio

  • Architects: Moneo Brock Studio
  • Project: Garden and Playspace Hospital
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Ángel Álvarez Studio

(more…)

Auditorium of AZ Groeninge in Kortrijk, Belgium by Dehullu Architects

Thursday, October 1st, 2015

Article source: Dehullu Architects

The auditorium is part of a meeting centre that is situated on the site of the general hospital of AZ Groeninge in Kortrijk, Belgium. The hospital itself and all of the infrastructure is designed on a strict cartesian grid. Compared to the hospital the auditorium is only a tiny building, it is located in a corner of the site. It was the intension of the architects to design a building with its own identity, a building on which the cartesian grid was not imposed. It is a hide-out for the staff of the hospital, a place to be away from professional obligations, well integrated in the green surroundings. The building is distinct, has a gracious and optimistic elegance.

Image Courtesy © Dehullu Architects

Image Courtesy © Dehullu Architects

  • Architects: Dehullu Architects
  • Project: Auditorium of AZ Groeninge
  • Location: Kortrijk, Belgium
  • Client: AZ Groeninge VZW, Pres. Kennedylaan 4 , 8500 Kortrijk
  • Acoustic study: Avitech Acoustics BVBA, Zwinstraat 17 , 8340 Damme
  • Study stability: Lieven Vangeluwe , ir ., Bilkenstraat 13 , 8540 Deerlijk
  • Study technical facilities: Studiebureau Freddy Clauwaert BVBA, Saint Catherine Polderstraat 24 , 8400 Oostende
  • Main contractor Closed Structural work : AO Chris Vuylsteke, Pittemstraat 56, 8760 Meulebeke
  • General contractor Interior: Novo IB, Industrial Park 15, 9820 Merelbek
  • Area: 2300 m²
  • Implementation: 2012-2013

(more…)

Bhagwan Mahaveer Cancer Hospital and Research Centre in Jaipur, India by Malik Architecture

Tuesday, September 29th, 2015

Article source: MALIK Architecture

Medical and Research Centres are complex and sensitive subjects, simply because they not only represent an induction of prevailing and current thought processes but more also feature an attempt to peer into the looking glass that is the future. They should also reflect levels of knowledge and sensitivity that culminate in excellence of patient care, in terms of both the body and the mind, whilst incorporating technologies and approaches to diagnosis, treatment planning and therapy that are currently relevant, but are capable of change and expansion in the future.

Image Courtesy © MALIK Architecture

Image Courtesy © MALIK Architecture

  • Architects: Malik Architecture
  • Project: Bhagwan Mahaveer Cancer Hospital and Research Centre
  • Location:  Jaipur, India
  • Location: Jaipur, India
  • Client: N.KOTHARI  & V.C.SURANA
  • Design Team:
    • Kamal Malik :-  Principal Architect
    • Ketan Chaudhary :- Project Architect
  • Consultants:  
    • Sterling (Structural)
    • Vikas Joshi (Electrical)
    • Suhas Gangane (Fire Fighting & Plumbing)
  • Contractors: Alluwahalia
  • Built up area: 75,000 sft.
  • Plot area: 2,00,000 sft.
  • Year of Completion: 2001

(more…)

San Pablo Clinic in Lima, Peru by Metrópolis Oficina de Arquitectura

Friday, September 18th, 2015

Article source: Metrópolis Oficina de Arquitectura

We proposed a medical complex accommodating an emergency area, a pharmacy and doctors’ offices within the ‘Sur Plaza’ shopping center to attend the needs of the South seaside city during the summer. Due to its holiday environment, we proposed a festive and friendly image that will help reduce the stress produced by going to a hospital facility.

Image Courtesy © José Orrego Herrera Architect

Image Courtesy © José Orrego Herrera Architect

(more…)

NATIONAL HEART CENTRE SINGAPORE by ONG&ONG Pte Ltd

Sunday, August 16th, 2015

Article source: ONG&ONG Pte Ltd

A competition-winning entry for the first sustainable heart centre in Southeast Asia, the National Heart Centre Singapore was conceived by ONG&ONG Pte Ltd, with Broadway Malyan.

Image Courtesy © Jaume Albert Marti

Image Courtesy © Jaume Albert Marti

  • Architects: ONG&ONG Pte Ltd
  • Project: NATIONAL HEART CENTRE SINGAPORE
  • Location: SINGAPORE
  • Photography: Jaume Albert Marti
  • Project Director: Dr Goh Chong Chia
  • Project Manager: PM Link Pte Ltd
  • M&E Engineer: Beca Carter Hollings &Ferner (SEA) Pte Ltd
  • Client: Singapore Ministry of Health
  • C&S Engineer: Squire MechPte Ltd
  • Main Contractor: Shimizu Corporation
  • Completion: 2014

(more…)

FUNDACIÓN ESTHER KOPLOWITZ FOR PATIENTS WITH CEREBRAL PALSY in Madrid, Spain by HANS ABATON

Wednesday, July 15th, 2015

Article source: HANS ABATON

‘’It is not a project of some parents for their children, but a work of our society for the future’’

The current centre, granted by Madrid City Hall, is housed in a building from 1950 attached to a development of mainly single storey houses. It is located beside the disused military barracks near the Extremadura highway. Renovated in 1995, it shows inadequate conditions as a school and residence for children who suffer CP. Due to the increasing demand for places and the fact that it was the only specialized residence in La Comunidad de Madrid, an extension with the very best conditions was necessary and addressed the following shortcomings:
– Insufficient space; up to four children per room.
– Inadequate connection between buildings; with access from outdoors, exposing the children to significant temperature changes.
– The fact that there was only one multipurpose hall which did not meet requirements to carry out all the activities.
– Insufficient evacuation routes and emergency systems; when the lift was out of order, the rooms were inaccessible.

Image Courtesy © HANS ABATON

Image Courtesy © HANS ABATON

  • Architects: HANS ABATON
  • Project: FUNDACIÓN ESTHER KOPLOWITZ FOR PATIENTS WITH CEREBRAL PALSY
  • Location: Madrid, Spain

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy