Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Living Area’ Category

Family house in Rua da Proba A Coruña, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Tuesday, March 21st, 2017

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

Family house on ground floor in the town of Oleiros, implanted on the ground, considering the starting term of the plot of land, understanding the site and looking for the best orientation.

The plot of land has an irregular floor and a light slope to its interior, with an access in the East side from the main road and the garage, facilitating both wheeled access to the garage and pedestrian access to the interior The access from the main road is performed through the link between the home area of the house.

Image Courtesy © Díaz y Díaz Arquitectos

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos (Lucas Díaz Sierra, Gustavo Díaz García)
  • Project: Family house in Rua da Proba
  • Location: Oleiros, A Coruña, Galicia, Spain
  • Renders: Tungsteno Grafismo
  • Client: Privado
  • Date: 2016

(more…)

Urban Repurposing of a Former Dairy in Paris, France by NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

Sunday, March 5th, 2017

Article source: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES

The project involves the conversion of an industrial building dating from the 19th century into 85 units of social housing, and a nursery with space for 40 cribs, as well as a commercial space and a parking garage. The existing building, which has served a series of varied activities – first as a dairy, then for food processing industries, followed by maintenance workshops and a printing business – was built on a trapezius plan around a courtyard covered with an industrial glass roof sheltering delivery docks.

Image Courtesy © Daniel Moulinet

  • Architects: NOMAA_MARC YOUNAN ARCHITECTES (Eddy Vahanian)
  • Project: Urban Repurposing of a former dairy
  • Location: 13-19 boulevard Ornano, 75018 Paris, France
  • Photography: Daniel Moulinet Photographe
  • Project owner: Linkcity pour Paris habitat
  • BET TCE: Groupe Nox (feasibility study, design and supervision of the engineering trades, contract management for the site)
  • General contractor: Brezillon
  • Surface area: 9 300 m²
  • Cost: 13.5 M€ excluding VAT
    Calendar: Delivered in December 2016

(more…)

Industrial Loft II in São Paulo, Brazil by Diego Revollo Arquitetura

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: Diego Revollo Arquitetura

This 100 m2 Loft with structure and apparent installations is located in the noble neighborhood of Morumbi, in São Paulo.

Although the aesthetic appeal of New York sheds converted into housing in the 1970s is the main justification for the male audience in explaining their desire for this style of property, Diego Revollo, who is knowledgeable about this repertoire and with some other lofts in his portfolio, knows that this profile prioritizes good materials and functionality.

Image Courtesy © Alain Brugier

  • Architects: Diego Revollo Arquitetura
  • Project: Industrial Loft II
  • Location: Morumbi, São Paulo, Brazil
  • Photography: Alain Brugier
  • Software used: Autocad

(more…)

Home 12 in Amsterdam, Netherlands by i29 interior architects

Thursday, March 2nd, 2017

Article source: i29 interior architects

In a former warehouse, i29 realized this 600 m2 house including 3 bathrooms, 4 bedrooms and a large open living area. A simple material palette of concrete, white walls and rough oak wood matches the industrial space. Custom designed cabinets throughout the house function as both storage as well as separation walls.

Image Courtesy © i29 interior architects

  • Architects: i29 interior architects
  • Project: Home 12
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Contractor: Kemmink Joosten
  • Cabinet maker: Kooijmans interiors
  • Materials: concrete, rough oak wood, white plaster, black steel

(more…)

The Jundiaí House in São Paulo, Brazil by Aresto Arquitetura

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Aresto Arquitetura

Located in the city of Jundiaí, the residence designed with the purpose of sale, had as a goal the optimization of the cost and the time of execution of the construction.

The unusual height of 3.80 meters from the ground floor brings comfort to the social areas. A large skylight over the wooden staircase complements the natural light from the ground floor and offers lighting to the rooms.

Image Courtesy © Luciana Villaça

  • Architects: Aresto Arquitetura (Danillo Mazzani)
  • Project: The Jundiaí House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Luciana Villaça
  • Interior square meters: 283 sq. meters
  • Completion Date: 2010

(more…)

White paradise in Domžale, Slovenia by GAO architects

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: GAO architects

Reconstruction of the interior of a house in Domžale, Slovenia

The house in Domžale was originally built in the 90’s. Therefore the interior before the renovation reflected trends of that era. The lifestyle and design guidelines have changed a lot since then and the clients felt the urge to make functional and aesthetic changes.

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: GAO architects
  • Project: White paradise
  • Location: Domžale, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič

(more…)

Mothers home in Ljubljana, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti d.o.o.

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Jereb in Budja arhitekti d.o.o.

Mothers home is a safe haven. A stepping stone for mothers with difficulies. A chanse of respite for their children. And a sense of home for their small fragile families.

Architecture follows these statements and is trynig to give form to inteweaving dualities of this social programme.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: Jereb in Budja arhitekti d.o.o.
  • Project: Mothers home
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Client: Ministry of Labour, Family and Social Affairs
  • Structural engineering: Andrej Blatnik u.d.i.g./Plata d.o.o.
  • HVAC: Marko Mervič d.i.s./Marko Mervič s.p.
  • Electrical engineering: Primož Poje u.d.i.e., Tomaž Vrčon eč. teh./Avelis d.o.o.
  • Traffic regulations and landscaping: Gašper Janežič v.o.k./Aspekt plus d.o.o.
  • Signage: Žiga Culiberg u.d.o.
  • Construction supervision: Vinko Kralj d.i.g./Vinko Kralj s.p.
  • Contractors: Adaptacije vzdrževanje d.o.o., Atlas oprema d.o.o.
  • Area: 817 m2
  • Timeline: Project – 2011/12, completed – 2016
  • Opening: 7.11.2016
  • Awards:
    • Nomination for Piranesi Award 2016
    • Work nominated for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017

(more…)

West Dune House in Fatima, Canada by Bourgeois / Lechasseur architects

Saturday, February 25th, 2017

Article source: v2com

This secondary house is located in the Magdalen Islands, facing West Dune and the sea. The clients are a retired couple that would like to spend a few months a year there.

The house was inspired by a formal exploration of sand models, seen at a Wallpaper Magazine exhibition in London. The volume measurement is inspired by local traditional architecture and by the natural shapes of wind-swept dunes. Due to its shape, the house looks as though it was sculpted out of a monolith of sand. The side walls follow the roof’s slope and extend to the edge of the deck to create an enjoyable space sheltered from the wind. The entrance is concealed in the reinforced side wall, providing protection from the weather.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: Bourgeois / Lechasseur architects
  • Project: West Dune House
  • Location: Magdalen Islands, Fatima, Canada
  • Photography: Adrien Williams + Nigel Quinn
  • General Contractor: Constructions MPL
  • Year of construction: 2013

(more…)

The New Residence at the Swiss Embassy in Washington D.C. by Steven Holl Architects & Rüssli Architekten

Sunday, February 19th, 2017

Article source: Steven Holl Architects

This scheme placed first in the competition of ten Swiss-American team’s designs for the replacement of the Washington D.C. residence of the Swiss Ambassador. It is not only to be a private house but also a cultural gathering place on which standards and self-image of a country are measured.

Image Courtesy © Andy Ryan

  • Architects: Steven Holl Architects & Rüssli Architekten
  • Project: The New Residence at the Swiss Embassy
  • Location: Washington D.C., United States
  • Photography: Andy Ryan
  • Client: Swiss Federal Office for Buildings and Logistics (BBL)
  • Architects:
    • Steven Holl Architects: Steven Holl (design architect), Tim Bade, Stephen O’Dell (associate in charge), Olaf Schmidt (project architect), Arnault Biou, Peter Englaender, Annette Goderbauer, Li Hu, Irene Vogt (project team)
    • Rüssli Architekten: Mimi Kueh (project architect), Justin Rüssli (design architect), Andreas Gervasi, Phillip Röösli, Rafael Schnyder, Urs Zuercher(project team)
  • Structural engineer: A. F. & J. Steffen Consulting Engineers, Robert Silman Associates
  • Mechanical engineer: B2E Consulting Engineers, B+B Energietechnik AG
  • Interior designer: ZedNetwork Hannes Wettstein
  • General contractor: James G. Davis Construction, Niersberger Gebäudetechnik Pforzheim GmbH
  • Landscape architect: Robert GissingerL
  • Building area (square): 23,000sf/7010sm
  • Cost: $14,000,000
  • Construction period: December 2004 – September 2006 (more…)

Courtyard by the West Sea in Beijing, China by META-PROJECT

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: META-PROJECT 

Unlike the introverted quality of the traditional courtyard house, the owner of this site asked for a variety of mix-use program, including tea house, dinning, party space, office, meeting, as well as dwelling and entertainment. Thecontemporary and sometime “public” program opened up the courtyard to become “extraverted”, so as to induce more human interactions. These required us to break the general understanding of the courtyard as an enclosed typology by introducing the experience of “meandering in the hutongs” into the courtyard, and the interventional approach was derived from the unfolding spatial narrative of hutong life.

West Elevation, Image Courtesy © Su Chen and Chun Fang

  • Architects: META-PROJECT
  • Project: Courtyard by the West Sea
  • Location: West Sea, Beijing, China
  • Photography: Su Chen and Chun Fang
  • Design Team: Wang Shuo, Zhang Jing, Yaping Wu, Yin Cheng, Qianqian Chang, Han Wang, Guowei Zhang, Tian Lan
  • Lighting Consultant: Xiaowei Han
  • Area: 800 m2
  • Date: April, 2013 – October, 2013
  • Status: Construction Completed

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy