Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘House’ Category

La maison paysage in Nantes, France by Mabire-Reich architectes

Friday, September 9th, 2016

Article source: Mabire-Reich architectes 

Extending a house means reducing the exterior space of a plot. The theme of the project that we developed for the “landscape house” is the restitution of an exterior space.

Image Courtesy © Guillaume Satre

Image Courtesy © Guillaume Satre

  • Architects: Mabire-Reich architectes
  • Project: La maison paysage
  • Location: Nantes, France
  • Photography: Guillaume Satre and Mabire Reich
  • Total: 185 m²
  • Existing house: 85 m²
  • Extension: 100 m²
  • Completed: Juanuary 2015

(more…)

Casa Los Diamantes in Guatemala City by Lavagnino Arquitectos

Friday, September 9th, 2016

Article source: Lavagnino Arquitectos

The design process for Casa Los Diamantes can be interpreted as a response to its context, the site proposed a certain orientation and form in order to gain more space and enjoy the forest view. It was our interest to combine the aesthetic lines and details of the colonial style with a contemporary space distribution. The house is organized from circular and double height foyer, communicating both stories and providing natural lighting and ventilation. To emphasize this space as the buildings core, the floor was accentuated with a floral pattern and integrated to the interior garden that provides light to the second story. We used white in all the surfaces to maintain the purity of the shapes, emphasizing details with granite and wood (walnut). As a result, the house responds to its formal predisposition without compromising the interior space and creating a dialogue between the architecture and its surroundings.

Image Courtesy © Lavagnino Arquitectos

Image Courtesy © Lavagnino Arquitectos

  • Architects: Lavagnino Arquitectos
  • Project: Casa Los Diamantes
  • Location: Guatemala City
  • Project Architect: Ismael Lavagnino, Esteban Lavangino
  • Collaborator:  Byron Paiz Aragón, Najera Ingenieros/Innovaciones Estructurales
  • Area: 313.00 sqm

(more…)

House for a Painter in Gaucín, Spain by DTR_studio architects

Friday, September 9th, 2016

Article source: DTR_studio architects 

This house has three elements very importants: 1. The developers: Joseba and María . 2. The situation, Gaucín and 3. The position, linked with the land and the amazing views.

  1. Joseba and María are a very special partner. They have  marked the character of the house. He is a renowned painter (sanchezzabaleta.com) who comes from Basque country to Gaucin attracted by the position and the views of the city. He needed  a place to work and looked for an architect who understood  his ideas of  the lights and the space. The work developed shared the client and the architect ideas.
Image Courtesy © Cristina Beltrán

Image Courtesy © Cristina Beltrán

  • Architects: DTR_studio architects
  • Project: House for a Painter
  • Location: Gaucín, Spain
  • Photography: Cristina Beltrán
  • Architect In Charge: Jose Miguel Vázquez , Jose María Olmedo
  • Architects Collaborators: Claudia Gutierrez, Alba Márquez
  • Quantity Surveyor in Charge: Javier Sánchez Berdugo
  • Contractor: Criseba S. L.
  • Area: 163.0 sqm
  • Year: 2015

(more…)

Single Family House Correnteza 21 in Lisbon, Portugal by Humberto Conde, Arq.

Friday, September 9th, 2016

Article source: Humberto Conde, Arq. 

This intervention seeks to maintain only the two main existing facades of the building, at North and East, given the high degree of deterioration of the overall volume. Although the existing building is not a remarkable architectural example and with construction quality, contributes to the cohesion of the urban image of the set to which it belongs, so the maintenance of facades allow the continuity of the dialogue between the building and the context in which it operates.

Image Courtesy © Humberto Conde, Arq.

Image Courtesy © Humberto Conde, Arq.

  • Architects: Humberto Conde, Arq.
  • Project: Single Family House Correnteza 21 
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Software used: Autocad
  • Year: 2012 – 2014

(more…)

The little house in the Campo, Ibiza by Standard Studio & Ibiza Interiors

Friday, September 9th, 2016

Article source: Ibiza Interiors

On a mountain in the rugged north of Ibiza, lies this beautiful casita. What formerly served as stables and storage, is now transformed into a contemporary dream house. The owners of Ibiza Interiors developed this 200 year old finca into their showroom and guesthouse.

Image Courtesy © Youri Claesens

Image Courtesy © Youri Claesens

  • Architects: Standard Studio & Ibiza Interiors
  • Project: The little house in the Campo
  • Location: Ibiza Campo, San Lorenzo, Ibiza
  • Photography: Youri Claesens
  • Software used: Vectorworks and Sketchup
  • Client: Ibiza Campo
  • Project team: Jurjen van Hulzen (founding partner & creative director)
  • Project management: Ibiza Interiors
  • Total area: 45 m2
  • Design: 2016
  • Completion: 2016

(more…)

Maison en bois sur les crêtes du Jura in Guyans-Vennes, France by Cambiums Architecte

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Cambiums Architecte

The structure incorporates motifs from the vernacular architecture of this part of the Jura. A simple rectangular volume covered by a pitched roof is set perpendicular to the contours of the terrain and the prevailing wind. Exploiting the site’s topography and history, the basement is built into the hollow of a small disused quarry. This buried level houses utility rooms and garages accessed via a gentle ramp from the road to the north.

Image Courtesy © Cambiums Architecte

Image Courtesy © Cambiums Architecte

  • Architects: Cambiums Architecte
  • Project: Maison en bois sur les crêtes du Jura
  • Location: 10 route des Fontaines F – 25390 Guyans-Vennes, France
  • Cost: 40’000 € ht
  • Area: 65 m²
  • Completion: 2012

(more…)

The Red House in Oslo, Norway by Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

Thursday, September 8th, 2016

Article source: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

The Red house is located in the western suburbs of Oslo.

The site for the house is a former garden on the east bank of a heavily wooded river valley. The building is placed perpendicular to the stream, to heighten the dramatic potential of the setting and to avoid obstructing the view for the house beyond.

Image Courtesy © Nils Petter Dale

Image Courtesy © Nils Petter Dale

  • Architects: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL (Einar Jarmund & Håkon Vigsnæs)
  • Project: The Red House
  • Location: Oslo, Norway
  • Photography: Nils Petter Dale
  • Client: Withheld at the owners request
  • Assisted by: Roar Lund-Johnsen
  • Interiors: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL
  • Consultant: Structural: Ing. Walter Jacobsen
  • Contractor: Ing. Gunnar Johansson AS
  • Gross area: Approx. 170m2
  • Year of design: 2000-2001
  • Year of construction: 2001-2002

(more…)

Modern Beach house in New York by Eisner Design

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Eisner Design

This project is an addition to the old 1970’s house by keeping the existing structure with new structures attaching to it.

The programmatic goals were to enlarge a very small kitchen & dining area, add a new den on the 1st floor having direct connection to the pool area that had not previously existed, and add a new master bedroom on the 2nd floor. The new mahogany walkway leading to the pool continues into the house to provide access and a direct visual connection to the pool.

Image Courtesy © Eisner Design

Image Courtesy © Eisner Design

  • Architects: Eisner Design
  • Project: Modern Beach house
  • Location: 28 Alewive Brook Road, East Hampton, New York, USA
  • Built: 2012

(more…)

Ocean Eye-A Terrace House in Puntarenas, Costa Rica by Benjamin Garcia Saxe Architecture

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: Benjamin Garcia Saxe Architecture

The Holdener family bought a beautiful property with two breath-taking views: towards the ocean and into the jungle. We decided to rest the house against the back of the steep hill of the site in order to stabilize the soil and protect the house from falling debris. The house then transitions from a more solid and intimate construction at the back that holds bedrooms and bathrooms, towards a light-weight and ephemeral structure that points to the visual collapse of the ocean and jungle views. The result is a series of interwoven terraces that relate to each other in all dimensions creating not only an internal dynamic interaction between levels, but also varied and sometimes unexpected relationships between the inhabitants and the natural landscape. In these interstitial terrace spaces, which are never truly inside or out, architecture comes to foster the relationship, enjoyment, and appreciation of the natural world by the inhabitants.

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

  • Architects: Benjamin Garcia Saxe Architecture
  • Project: Ocean Eye-A Terrace House
  • Location: Playa Santa Teresa, Puntarenas, Costa Rica
  • Photography: Andres Garcia Lachner
  • Software used: Autocad, Sketch-Up, Lumion
  • Architecture Team:
    • Design Director: Benjamin Garcia Saxe
    • Project Coordinator: Laura Morelli
    • Project Design Team: Cesar Coto, Rogelio Quesada, Alejandro Gonzalez, Maribel Mora
  • Client: Holdener Family
  • Construction Documentation: Roger Navarro
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltd
  • Electromechanical Engineer: Electrotec S.A
  • Builder: Dante Medri and Adrian Alvarado
  • Area: Aprox. 300 m2
  • Date of Completion: May 2016

(more…)

HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

Wednesday, September 7th, 2016

Article source: APOLLO Architects & Associates

The client is a couple in their 50s and both work full-time. Their plan was to rebuild their parents’ house in the urban area in order to live with their mother. The site is located in a dense residential area where one can find the remnant of good old days of Tokyo. In order to prepare for possible natural disasters in the future, the couple wished to build a house of reinforced concrete box frame construction with high resistance to fire and earthquakes. Since the site is small with a deformed shape, it was required to achieve the maximum capacity while avoiding setback-line limits on each side of the house.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates (Satoshi Kurosaki)
  • Project: HAT house
  • Location: Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Nomura Structure (Nomura Motoi)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Structure: Reinforced-concrete & wooden
  • Site Area: 66.95 m2
  • Total Floor Area: 78.68 m2 (40.87 m2/1F, 39.34 m2/2F, 39.34 m2/2F)
  • Design Period: October 2012 – December 2014
  • Construction Period: February 2015 – May 2016

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy