ArchShowcase

Archive for the ‘Kindergarten’ Category

SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN IN PARIS, France by GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

Sunday, May 24th, 2015

Article source: GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES

Urban resources

Paris’s 11th arrondissement combines the city’s highest population density with one of its lowest green space totals. Set back from Boulevard Richard Lenoir, this large plot has been pre-emptively acquired by the City of Paris with a view to creating, along Impasse Truillot, a new public garden edged with social housing units and a crèche for 60 infants. The ultimate aim is a major green strip running from the forecourt of the church of Saint Ambroise to Boulevard Richard Lenoir. Whatever comes of this handsome urban project, currently awaiting the acquisition and demolition of business premises, the building fit with the size of the planned park.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: GAETAN LE PENHUEL ARCHITECTES
  • Project: SOCIAL HOUSING AND KINDERGARTEN
  • Location: PARIS, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Software Used: Autocad
  • Client: SIEMP – VILLE DE PARIS (DFPE)
  • Partners: IRATOME
  • PROGRAMME: 14 social dwellings + 60 units kindergarten
  • Surface: 2 240 m2
  • BUDGET HT: 6.3 M€
  • Completion: DEC 2014

(more…)

Mama Smile in Mito, JAPAN by Emmanuelle Moureaux Architecture + Design

Thursday, May 21st, 2015

Article source: Emmanuelle Moureaux Architecture + Design

Concept :A miniature colorful town

“Mama smile” is an indoor playground facility for families located inside the shopping mall. Emmanuelle developed a new brand concept and the interior design, a new family facility has opened in Mito composed of a playground and a day nursery. Although located inside the shopping mall, it gives a sense of security like being in a comfortable home.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners

  • Architects: Emmanuelle Moureaux Architecture + Design
  • Project: Mama Smile
  • Location: Roseo Mito Shopping Mall, Mito, Ibaragi Prefecture, JAPAN
  • Photography: Daisuke Shima / Nacasa & Partners
  • Area: 459 m2
  • Open: November 1st 2014

(more…)

The “Familienzentrum im Steinpark” kindergarten in Freising, Germany by neuburger, bohnert und müller Architekten

Saturday, May 16th, 2015

Article source: neuburger, bohnert und müller Architekten 

Design concept

The project was gained through a competition won in 2010. The task was to design a kindergarten for eight groups of children with a multipurpose hall, a dining hall and a staff room.

The polygonal shape of the area available for construction and the idea behind the design of putting the various rooms in separate buildings, creating a kind of “children’s village”, led to the star-shaped design of the facility, and to the placement of the different age-groups into individual and structurally separated buildings. Each unit – crèche, kindergarten, day-care centre, utility and staff – is given its own building. They are connected with each other by means of a central all-purpose hall, which we called the “Piazza”, and which is the heart of the child-care facility. What results is a subdivided pavilion in the midst of a treed park. Stations for play and educational purposes are distributed around the remaining garden.

Image Courtesy © Florian Schreiber

Image Courtesy © Florian Schreiber

  • Architects: neuburger, bohnert und müller Architekten 
  • Project: The “Familienzentrum im Steinpark” kindergarten
  • Location: Freising, Germany
  • Photography: Florian Schreiber
  • Software used: VectorWorks
  • Client: The City of Freising Building Authority
  • Landscape architects: Lynen & Dittmar landscape architects and urban planners, Freising
  • Structural engineering / structural fire protection: IG Blankenhagen + Cohrs, Seeshaupt / Freising
  • Building services: IBM-TGA GmbH, Moosburg / München
  • Competition 2010: 1st place
  • Realisation: 2012-13
  • Completion: Sept. 2013

(more…)

LHM kindergarten in Tokyo, Japan by Moriyuki Ochiai Architects Inc.

Friday, April 17th, 2015

Article source: Moriyuki Ochiai Architects Inc.

We designed a playful and exciting environment suitable for implementing this kindergarten’s educational policy, which focuses on bringing up children that can think, learn and act independently. In doing so, we created a space in which seasonal changes can be experienced to the fullest by taking advantage of the glass windows facing a garden outside of the building to usher the great outdoors into the kindergarten.

Lake Room_full view, Image Courtesy © atsushi ishida

Lake Room_full view, Image Courtesy © atsushi ishida

(more…)

KINDERGARTEN Solar City in Linz, Austria by x architekten

Wednesday, April 15th, 2015

Article source: x architekten

The project’s main aim is to provide a space as large as possible for children and staff thus creating exciting situations through a combination of a clearly structured room design and the topography of the roof landscape. The kindergarten is designed as a passive house with lowest possible energy use.

Image Courtesy © Elisabeth Grebe

Image Courtesy © Elisabeth Grebe

  • Architects: x architekten
  • Project: KINDERGARTEN Solar City
  • Location: Linz, Austria
  • Photography: Elisabeth Grebe and Max Nirnberger
  • Software used: vectorworks 10
  • Client: City of Linz/Linz municipal authorities, GWG (Non-Profit Housing Society)
  • Net floor space: 1009 m
  • Size of building ground: 6062 m²
  • Constructed area: 1535 m² (more…)

Nursery “Pluchke” in Brussels, Belgium by ZAmpone architectuur

Wednesday, April 15th, 2015

Article source: ZAmpone architectuur

The projects’ brief consisted off the increase of capacity of the existing daycare center in urban context of 35 to 75 child places. The existing daycare center was housed in a decrepit church. ZAmpone chooses to demolish and start with a new build.

Image Courtesy © Tim Van de Velde

Image Courtesy © Tim Van de Velde

  • Architects: ZAmpone architectuur
  • Project: Nursery “Pluchke”
  • Location: Horzelstraat 28/4, 1180 Ukkel, Belgium
  • Photography: Tim Van de Velde
  • Client: vzw kind- en jeugdzorg Ukkel-Caelevoet
  • Artwork: Moos gallery
  • Partners: 
    • Contractor: DSV nv
    • Structural engineer: Jo Deflander bvba
    • Technical engineer: AA&O nv
  • Floor area surface: 1200 m²
  • Budget: € 2.035.000 excl. VAT and fees
  • Procurement: competition
  • Design/execution: 2007 / 2014

(more…)

Shichigahama Tohyama Nursery in Miyagi prefecture, JAPAN by Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Friday, April 10th, 2015

Article source: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE 

This is a reconstruction project for a public nursery affected by the 2011 earthquake in Japan. I hoped the new building to be in harmony with its surrounding environment and not to disturb the peaceful atmosphere in this town scape. Also, the town people wanted it to be a monument for reconstruction, evoking both unity and eternity.

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

Image Courtesy © TAKAHASHI IPPEI OFFICE

  • Architects: Ippei Takahashi + TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Project: Shichigahama Tohyama Nursery
  • Location: Shichigahama town, Miyagi prefecture, JAPAN
  • Photography: TAKAHASHI IPPEI OFFICE
  • Total Floor Area: 1069.45 sqm
  • Date of Completion: March 2013

(more…)

Gekko in Bonheiden, Belgium by Moke Architecten

Thursday, March 26th, 2015

Article source: Moke Architecten

The project was obtained through a competition. The architect is Gianni Cito. At the time of the competition entry and the building design he was co-founder and architect of Dok Architecten. Currently he is partner of Moke Architecten, a young and rapidly growing firm for architecture and urbanism in Amsterdam. With this growing group of 8 architects/urbanist/interior architects Moke is involved in school designs, large inner city housing schemes, the renovation and extension of a museum, two shopping centers and urban plans.

Image Courtesy © Thijs Wolzak

Image Courtesy © Thijs Wolzak

  • Architects: Moke Architecten
  • Project: Gekko
  • Location: Bonheiden, Belgium
  • Photography: Thijs Wolzak
  • Size: 2380 m2
  • Period: 2010 – 2015
  • Design team: Dok architecten; Ernst Verwijnen, Johan Rombouts, Renske Bäckes, Urszula Kozminska
  • Installation design: Boydens
  • Structural engineer: ABT
  • Site supervision: ABT
  • Work drawings: ABT

(more…)

Kindergarten “Tesla – Science for life” in New Belgrade, Serbia by DVA: STUDIO

Tuesday, March 17th, 2015

Article source: DVA: STUDIO

Specific features of this location originate from the fact that primordial modernist setting of the New Belgrade, extremely modernized throughout the principles of Le Corbusier’s Ville Radieuse was interrupted by so called investor’s (speculators) architecture during the past few decades. One of the outcomes of such conflict is the fact that new-formed, fragmentized sites are in huge disproportion compared to existing structures and primarily, sites marked for the complementary functions such as educational facilities are in large scale undersized. So it is the case with this site for the kindergarten. That fact as well as the nearness of heavy traffic corridor were predominant in the process of designing. Circular form was the most appropriate as a response to the built environment as well as to the very intensive traffic which backside of the building faces.

Image Courtesy © DVA: STUDIO

Image Courtesy © DVA: STUDIO

  • Architects: DVA: STUDIO
  • Project: Kindergarten “Tesla – Science for life”
  • Location: New Belgrade, Serbia
  • Photography: Relja Ivanić
  • Team: Aleksandru Vuja, Milan Djurić, Milka Gnjato
  • YEAR OF COMPLETION: 2013
  • AREA:
    • Site area: 3,600 m2
    • Gross area: 1,890 m2

(more…)

Young worker housings and kindergarten in Paris, France by Chartier dalix architectes & Avenier Cornejo Architectes

Friday, February 20th, 2015

Article source: Chartier dalix architectes 

This very compact project hosts several programs transforming the building into a real little machine for living. This density assumed by extremely rational plans (development and distribution studios) has two breaths, acting as the urban level as a point of view of applications. The first is horizontal, formed by an open 3rd floor, it gathers all common facilities (library, gym, communal kitchen …) arranged freely on the tray lookout over the city. The second breath is a vertical fault that brings natural light in all circulations horizontal (and vertical). In this regard, we encourage the use of public spaces (including stairs) which are viewed as places for sharing nice and bright. On the urban point of view, this work is how to synchronize the building with a topographic changing context: the device, its coverage, the steepness of the area, the terrace of the art cinema and testing …. All these levels present in the Porte des Lilas are many references with which the new project dialog through its own system of “urban balconies” is playing new strata of the city.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Chartier dalix architectes , FrédéricChartier and Pascale Dalix
  • Project: Young worker housings and kindergarten
  • Location: Paris, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Project Leader: MathieuTerme
  • Team: F. Bougon, CFERM, E.V.P, F. Boutté
  • Architects associate: Avenier-Cornejo
  • Client: RIVP
  • Surface: 9300 m²
  • Budget: 19.6 ME HT
  • Status: Completed in October 2013

(more…)

Canon: Productive All in one Large format printing
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2015 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy